Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ταρασίδης Αλμωπία
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


  Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, η οποία οργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Αριδαίας κ. Γρηγόρη Ταρασίδη,  για ζητήματα της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τους πολίτες  που είχαν να καταγγείλουν προβλήματα της καθημερινότητας, ο κ. Χρήστος Γεωργίου  αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών - δόμησης και  Δ.Ε.Υ.Α. και ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Στέφανος Αβραμίκας.
 Με το ξεκίνημα ο κ. Ταρασίδης ζήτησε, αποκατάσταση των βλαβών  στα γεμιστήρια της Αριδαίας και της ευρύτερης περιοχής, επίσης, φροντίδα για τον κάμπο και το αγρόκτημα  της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Ο  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΓΙΑ  ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ  ΤΟΥ
 Σχετικά με το αποχετευτικό, σκάφτηκε  η περιοχή  του ταχυδρομείου και πέρασε το έργο κάτω από το ποτάμι , συνεχίζονται τα σκάμματα. 
  Υπάρχει αριθμός παρατηρήσεων  προς τον εργολάβο του αποχετευτικού έργου,  αμέσως μετά την επισήμανση θα πρέπει να διορθωθούν, σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος. Για την ολοκλήρωση του έργου στο κέντρο της πόλης και την αποκατάσταση του οδοστρώματος υπάρχει χρονοδιάγραμμα,   για να επανέλθει η λαϊκή στη θέση της πριν από το Πάσχα.  
 Η διαδικασία μπαλώματος των οδοστρωμάτων είναι ακριβώς αυτή που εφαρμόζεται, επίβλεψη υπάρχει και σε αυτό το  ζήτημα ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει.  Όταν τελειώσει η εφαρμογή του έργου θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι δημότες, μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ώστε πριν αποχωρήσει ο εργολάβος να διορθωθούν  όλα τα προβλήματα.
 Σπουδαίο έργο είναι  και  ο καλλωπισμός της εισόδου  της  Αριδαίας από τη μεριά της Έδεσσας μέχρι το δασαρχείο. Αυτό το έργο είναι μαζί με τη δημιουργία δύο πρότυπων  παιδικών χαρών. Η μία  θα δημιουργηθεί στο πάρκο του Μπογδάνη και η άλλη θα συνδυαστεί με το   πάρκο  κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται έξω από την πόλη.  
  Υπάρχουν 30.000 ευρώ και 35.000 από το πράσινο ταμείο  για μελέτες ανάπλασης της πόλης,  δηλαδή, ανάδειξη των ποταμών, όμως, μετά το τέλος του αποχετευτικού.
  Τα προβλήματα ξεκινάνε επειδή πολλές φορές δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, συνεπώς και δεν μπορεί να γίνει είσπραξη χρημάτων.  Η  δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να κάνει  μελέτες.
  Σχετικά με την προμελέτη του βιολογικού  είναι όλα έτοιμα για την πρόσκληση ενδιαφέροντος   για τη μελετοκατασκευή.
 ΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝː
  Τα τελευταία χρόνια οτιδήποτε έχει σχέση με τα λουτρά έχει αναβαθμιστεί, ενώ, έχει καταδικαστεί η Αριδαία.  Πρέπει να βρεθεί λύση σε σχέση με τα σκουπίδια τα οποία συνήθως είναι διασκορπισμένα έξω από τους κάδους.
κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΑΒΡΑΜΙΚΑΣː  Η ανακύκλωση γίνεται κανονικά, ο κόσμος  μπερδεύεται επειδή το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης πολλές φορές παίρνει σκουπίδια.  Πρόκειται να  βγει  ένα  ενημερωτικό φυλλάδιο  σχετικό  με τη  διαδικασία  της ανακύκλωσης και την αποκομιδή των σκουπιδιών, μόνο για την Αριδαία.  ‘Οποιος  πολίτης έχει πρόβλημα με τη στάχτη και δεν είναι σε θέση να μετακινηθεί θα παίρνει τηλέφωνο στο εργοτάξιο.
ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΡΗΓΟΡΗ  ΤΑΡΑΣΙΔΗ ː Να  σταλεί πρόσκληση προς τους πολίτες για  ενημέρωση-- εκπαίδευση  σχετικά με την αποκομιδή όλων των ειδών απορριμμάτων, πολλοί δεν ξέρουν  ούτε την αξία της ανακύκλωσης.  Η αίσθηση της συνυπευθυνότητας, όσον αφορά την κακή κατάσταση στον τομέα αυτό, οδηγεί  στην αλλαγή στάσης απέναντι στο πρόβλημα.  


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΔΗΜΟΤΩΝ  ΓΙΑ  ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΜΟΝΟ  ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ  ΚΑΙ  ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΚΥΛΩΝ 
Ο  κ . ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ , πρόεδρος της Αριδαίας, έγινε δέκτης πολλών παραπόνων  σχετικών  με τα σκυλιά (αδέσποτα και δεσποζόμενα) και το κατέθεσε στον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Αβραμίκα
  Πρέπει να αναφερθούν  συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες  σχετικά με αδέσποτα που αδειάζουν τους κάδους και σέρνουν τα σκουπίδια μέσα στην πόλη.
Πολλές φορές τα πεζοδρόμια είναι πιασμένα από σκόρπιες τροφές,  περιττώματα και ξαπλωμένα  σκυλιά που επιτίθενται σε πεζούς. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Στέφανο Αβραμίκα τα αδέσποτα ανήκουν στο δήμο. Οι πολίτες της Αριδαίας έχουν υπογράψει-- γύρω στους 1700 σε μικρό χρονικό διάστημα-- ώστε να επέμβει πλέον ο δήμος και να λύσει το πρόβλημα. Υπάρχουν δήμοι στην επικράτεια που κατάφεραν να το λύσουν. Αυτοί πως  μπόρεσαν; Μήπως πρέπει να πάρουν οι  αρμόδιοι τα φώτα τους;  Το  πρόβλημα είναι και με τα δεσποζόμενα , τις επιθέσεις τους σε διερχόμενους, τα περιττώματα που αφήνουν παντού, ακόμα και στις παιδικές χαρές των παιδιών.
ΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΠΟΥ  ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ  ΔΕ  ΖΗΤΟΥΝ  ΤΙΠΟΤΑ  ΑΛΛΟ  ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ  ΤΑ  ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ,  ΝΑ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΑ  ΑΚΟΜΗ  ΚΑΙ  ΤΗ  ΝΥΧΤΑ.


  
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more