Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

12ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΩΝ 42.195 ΜΕΤΡΩΝ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


  Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία,  αφού σύμμαχος ήταν η  λιακάδα, ο Διεθνής  Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος στην Πέλλα.
  Οι δρομείς συγκεντρωθήκαμε στην Παλαιά Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 2 Απριλίου 7 το πρωί, για την προθέρμανση. Η διαδρομή μας ήταν από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου  της Πέλλας μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, 42.195 μέτρα. Στην αφετηρία κατέφθασαν δρομείς    από  την ελληνική επικράτεια αλλά και από διάφορες χώρες του κόσμου, οργανωμένοι σε συλλόγους ή και κατά μόνας.   Παραδόθηκαν οι σάκοι με το ρουχισμό του κάθε αθλητή  στα ειδικά οχήματα που περίμεναν στην Πέλλα,  τα οποία  αποχώρησαν λίγο πριν από την εκκίνηση των αθλητών για να πάνε στο σημείο τερματισμού.

  Η εκκίνηση δόθηκε από το δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Στάμκο, στις 8 ακριβώς και κάτω από την μπάρα που φτιάχτηκε γι αυτό το σκοπό.  Ξεκινήσαμε να τρέχουμε με σύμμαχο, το επαναλαμβάνω γιατί είναι βασικό, τον υπέροχο καιρό και φυσικά την υπομονή μας, γιατί οι  αγώνες πολλών χιλιομέτρων είναι αγώνες υπομονής και υγειών κάτω άκρων. Σε πολλά  σημεία της διαδρομής  μας, των 42.195 μέτρων, μας προσφέρθηκαν νερό, ισοτονικά και μπανάνες  από εθελοντές οι οποίοι μας ενθάρρυναν ταυτοχρόνως.  Η αρωγή της αστυνομίας και πολλών εθελοντών ήταν σημαντική στο να μας προστατέψουν, να μας κατευθύνουν  και να μας ενθαρρύνουν  καθ όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος.  ΤΟΥΣ  ΑΠΕΥΘΥΝΩ  ΕΝΑ  ΜΕΓΑΛΟ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Μεγάλη  είναι η ικανοποίηση όταν επιτυγχάνεται ο στόχος και ο δρομέας πλησιάζει τη μπάρα τερματισμού, τότε τα δύσκολα  που  σκέφτηκε καθ όλη τη διάρκεια των  χιλιομέτρων,  τα σχετικά κυρίως με την υπομονή, εξαφανίζονται ως δια μαγείας  και  ο αθλητής εύχεται ː« και του χρόνου με υγεία!» όπως ευχήθηκα και εγώ παίρνοντας  το μετάλλιο στα χέρια μου και αφού το ασπάστηκα  το κρέμασα στο στήθος μου.
    Ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές  επέτυχε άριστη υποδοχή  και διευκόλυνση  των δρομέων έτσι ώστε η προετοιμασία  και η εκκίνηση έγινε με απόλυτη επιτυχία στη γενέτειρα του Μεγάλου Στρατηλάτη.
    Οι εκδηλώσεις προετοιμασίας στην Πέλλα ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Απριλίου στις 11.30΄το πρωί, όπου στον αρχαιολογικό χώρο πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της φλόγας. Η   διοργάνωση έγινε σε συνεργασία του δήμου Πέλλας με την εφορία αρχαιοτήτων Πέλλας και την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου.  Στη συνέχεια, στην πλατεία του χωριού χόρεψαν οι  σύλλογοι « Αρχαία Πέλλα »  και   
 « Ανατολική Ρωμυλία »  όπου  οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν εδέσματα  από τα μέλη των συλλόγων σε μια όμορφη γιορτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more