Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Παρουσία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά η τελετή έναρξης του 5ου Μαθητικού Μουσικού Φεστιβάλ στα Γιαννιτσά
Αποτέλεσμα εικόνας για Αηδονά
«Η μουσική αποτελεί μοναδικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων, των πόθων και της ψυχικής μας κατάστασης και ως ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας, ενώνει τους λαούς, δεν «γνωρίζει» σύνορα και συνδυάζει πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Ιδιαίτερα, η μουσική έκφραση θέλει έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα και, εσείς, τα παιδιά έχετε πολύ ανεπτυγμένα αυτά τα χαρακτηριστικά. Έτσι, λοιπόν, με φαντασία, συνεργασία και έχοντας ως κοινή συνισταμένη τη μουσική, όπως αυτή εκφράζεται από τα διάφορα είδη της δημιουργήσατε το σημερινό αποτέλεσμα με την πολύτιμη συμβολή των Καθηγητών και όλων των υπευθύνων που εργάστηκαν για την οργάνωση του Φεστιβάλ. Από την πλευρά μου και εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, θα ήθελα να συγχαρώ τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και προσωπικά τον Διευθυντή κ. Κούγκα για την πρωτοβουλία και την άρτια οργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων, όπως επίσης, τους συνδιοργανωτές φορείς. Περισσότερο όμως, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους μαθητές που με τα μουσικά σχήματα και τις συνθέσεις που θα παρουσιάσουν θα ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκόμενους και θα αναδείξουν την προσπάθειά τους. Προσκαλώ όλους τους πολίτες των Γιαννιτσών και ολόκληρης της Π.Ε. Πέλλας να προσέλθουν και να απολαύσουν τις μουσικές ερμηνείες των παιδιών μας».

Αυτός ήταν ο σύντομος χαιρετισμός της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στην τελετή έναρξης του 5ου Μαθητικού Μουσικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στο Πολύκεντρο στον πεζόδρομο της πόλης το διήμερο 6 και 7 Απριλίου.

Νωρίτερα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αηδονά επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κούγκα, τον Υποδιευθυντή και Καθηγητές για το πολύπλευρο έργο του σχολείου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τις δομές εκπαίδευσης με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, ενώ, ανέφερε ότι υπάρχει η αμέριστη συμπαράσταση από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην προσπάθεια για βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου