Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΄΄ΕΝ ΕΡΓΩ΄΄ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για προσομοίωσης  του δημοτικού συμβουλίου  στο  δήμο Πέλλας

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

   Την  Κυριακή 26 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το ΄΄εν έργω΄΄, το πρώτο συνέδριο  προσομοίωσης  του δημοτικού συμβουλίου  στο  δήμο Πέλλας, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Μαρτίου.
  Οι νέοι, κυρίως φοιτητές νομικής σχολής αλλά και μαθητές με πρόεδρο τον Θωμά Σεβαστιάδη, αλληλεπίδρασαν   πολιτικά και  παρουσίασαν εικόνα δημοτικού συμβουλίου με δήμαρχο, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, αντιπολίτευση αλλά και ΄΄ομάδα πίεσης΄΄, δηλ. μια ομάδα τρίτων που έθεσαν διάφορα θέματα προς συζήτηση στο δήμαρχο και τα  41 μέλη,  σύμφωνα με το αριθμητικό πρότυπο του δήμου Πέλλας.
  Πραγματικά τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μας εντυπωσίασαν με ένα υπέροχο  κλίμα συνεργασίας  που δημιούργησαν καθ όλη τη διάρκεια  της προσομοίωσης, αλλά και  ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκαν σε μια πράξη δημοκρατίας.
  Αρωγοί  και συμπαραστάτες στο όλο εγχείρημα οι ː κ. Ιντζεσίλογλου Νίκος καθηγητής νομικής, ο κ. Κωνσταντίνος  Κούγκας διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Πέλλας,  η κ. Πολυξενίδου Αντωνία εκπαιδευτικός, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γιαννιτσών κ. Ξυνίδης Θανάσης, ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, ο κ. Σερραί΄δης Πέτρος  αντιδήμαρχος.
 Στόχος ήταν, η αφύπνιση των νέων,  η ενεργή συμμετοχή τους στα πολιτικά ζητήματα, καθώς και η εξοικείωση με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more