Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Διενέργεια επιτόπιων ελέγχων από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας στις πληγείσες αγροτικές περιοχές


Με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, η οποία έπληξε αγροτικές καλλιέργειες (δενδρώδεις και μη) σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας δόθηκε εντολή από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου –Αηδονά, η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τρύφωνα Τσαντάκη για επιτόπιους ελέγχους από τους γεωπόνους της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ήδη, κλιμάκιο υπαλλήλων έχει μεταβεί σε περιοχές του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Έδεσσας για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί.

«Έχουμε κινητοποιηθεί για αυτοψία της κατάστασης, η οποία διαμορφώθηκε μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγές σε περιοχές της Πέλλας. Παρακολουθούμε το πρόβλημα σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση και με τον ΕΛ.Γ.Α., ενώ, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακή σύσκεψη για την εξέλιξη του ζητήματος. Παράλληλα, θα γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα Αθανασιάδου - Αηδονά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου