Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Αλμωπίας καταργήθηκε ο Δημοκρατικός διάλογος





  
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας, Παρασκευή 31 Μαρτίου, στην όμορφη και καλαισθητική αίθουσα, εξερράγη το ηφαίστειο της ντροπής και της κατάλυσης – κατάργησης του Δημοκρατικού διαλόγου. Σε τούτη την συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι ήρθαν προετοιμασμένοι και με μοναδικό σκοπό, μόνο και μόνο να μαλώσουν, να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές.
   Κι έτσι στη συννεφιασμένη ατμόσφαιρα από νωρίς άρχισαν να πέφτουν αστραπές κι αστροπελέκια. Με μια βροντερή οχλοβοή ξεκίνησε αμέσως ένας ακατονόμαστος καυγάς, μια αμφίβολη μάχη που δεν ξεχώριζες ποιες ήταν οι φιλικές και ποιες οι εχθρικές δυνάμεις. Μόνο έβλεπες εξαγριωμένους δημοτικούς συμβούλους με εξοργιστικές φωνές με απειλητικές χειρονομίες, με τρομερές κραυγές. Άλλοι κατηγορούσαν το δήμαρχο κι άλλοι βρίζονταν μεταξύ τους, με βαριές και συκοφαντικές λέξεις σαν να μη γνωρίζονταν, σαν να μην χαιρετιούνται. Ακόμη κι ανήκουστες βρισιές έπιασαν και τις γυναίκες. Όλοι έβγαζαν τα προσωπικά τους παράπονα και τις αδικίες. Στο χορό βρέθηκαν και οι επαγγελματίες που δεν ικανοποιούνταν με τις πειστικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου.
   Σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο ξευτελίστηκε η ανθρώπινη υπόσταση, ολισθηρός κατήφορος, δεν σέβονταν ο ένας τη γνώμη του άλλου, δεν είχαν υπομονή ν’ ακούσουν. Διέκοπταν τον ομιλητή με ασυγκράτητο θυμό, χωρίς ευγένεια, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του προέδρου. Ήταν λυπηρό κι αξιοθρήνητο αυτό το Δημοτικό συμβούλιο που οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέλυσαν την ελευθερία του λόγου και κατήργησαν το Δημοκρατικό διάλογο. Προσοχή αυτή η κατάσταση είναι επικίνδυνη.
   Δεν μπορώ όμως να κρύψω την αχτίνα της ελπίδας, το ουράνιο τόξο της ήρεμης και στοχαστικής σκέψης που έλαμψε στη θυελλώδη συνεδρίαση. Νιώθω ασφαλής και συγχαίρω τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Χατζηγιαννίδη που με φωνή σταθερή, καθαρή και δυναμική ανακοίνωσε τις λαμπρές επιτυχίες των αθλητών και τις εκδηλώσεις πολιτισμού. Εκείνον που θαύμασα ειλικρινά είναι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ασβεστόπουλος, με τον οποίον ούτε καλημέρα έχω, για την ψυχραιμία του, την φρονιμάδα του και τη γνώση του, από σήμερα θα γίνω ο καλύτερος φίλος του, για να κλέψω κι εγώ ο άμοιρος κάτι από την αξιοσύνη του.
   Ελπίζω κι εύχομαι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλμωπίας σύντομα να βρει τον ήρεμο και δημοκρατικό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more