Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για Οικονομική επιτροπή Δήμου Αλμωπίας

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

   Πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/ 2010.  Συζητήθηκαν και  πάρθηκαν αποφάσεις για οικονομικά θέματα ημερήσιας διάταξης.
  Να θυμίσουμε ότι, τα τακτικά   μέλη της επιτροπής έχουν οριστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  μετά την ακύρωση της σχετικής  εκλογικής αναμέτρησης,  επειδή προήδρευσε ο  κ.  Απόστολος Ουργαντζόγλου στη θέση του κ. Συμεών Σωτηριάδη,  τον οποίο είχε αναγνωρίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δεν το  είχε κοινοποιήσει, ακόμα από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Υπήρξαν,  στη συνέχεια άλλες δύο  συναντήσεις των Δημοτικών Συμβούλων για το ίδιο θέμα, όμως χωρίς απαρτία, οπότε  τα μέλη ορίστηκαν ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που έλαβαν  στις εκλογές,  και  είναι οιː πρόεδρος κ. Δημήτριος Μπίνος και μέλη ο  κ. Απόστολος Ουργαντζόγλου, ο  κ. Στέφανος Αβραμίκας,  ο κ. Ιωάννης  Κετικίδης, ο κ. Χρήστος Χουρσόγλου, ο κ. Δημήτρης Πασόης από την αντιπολίτευση καθώς και η κ. Δέσποινα Καλδερεμτζή, επίσης από την αντιπολίτευση.
  Αρχικά όλοι τους συμφώνησαν πως  οι οικονομικές επιτροπές θα πρέπει να γίνονται σε  κατάλληλο  χώρο ώστε να  μπορούν και οι δημοσιογράφοι  με άνεση να εργάζονται .
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥː Τόνισε πως, δεν έχει εκλεγεί αλλά ορίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ζήτησε την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης σε όλα τα μέλη. Επίσης,  απαίτησε καλή ενημέρωση  για όλα τα μέλη της επιτροπής  πάνω στα θέματα συζήτησης,  ώστε να λαμβάνονται και οι σωστές αποφάσεις αφού ο αγώνας είναι για τα συμφέροντα των δημοτών.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΠΑΣΟΗː Σαν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε  για αντιπρόεδρο της οικονομικής επιτροπής, από τον συνδυασμό του, την  κ .Δέσποινα  Καλδερεμτζή.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΜΠΙΝΟΥː Ο Δήμος ανταποκρίνεται  σε όλες της υποθέσεις με νομικό.
 ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ  ΗΤΑΝ  ΤΟ  ΚΛΙΜΑ  ΤΗΣ  ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
Από τα 32 θέματα τα δύο αποσύρθηκαν  για ειδικό λόγο. Τα ζητήματα αφορούν και οικονομικές υποθέσεις προηγούμενων ετών.  Προτάθηκαν δικηγόροι,  από τη νομική σύμβουλο του δημάρχου, για την  ανάληψη υποθέσεων που αφορούν  κυρίως οικονομικές διεκδικήσεις  εργαζομένων από το  Δήμο  αλλά και από  εργολάβους διαφόρων έργων.
 Διαβάστηκαν και εγκρίθηκαν τα πρακτικά κλήρωσης επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών έργων του Δήμου.
 Το θέμα με τα καθίσματα στο δασάκι ξανασυζητήθηκε και εδώ είχαμε κάποια ένταση για τον τρόπο που το χειρίστηκε  η δημοτική αρχή, οπότε ψήφισαν λευκό οιː κ. Ουργαντζόγλου, κ. Χουρσόγλου, κ. Πασόης και κ. Καλδερεμτζή.
  Έντονη υπήρξε και η συζήτηση σχετικά  με το ζήτημα του κ. Πασόη που δεν εφάρμοζε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και χρέωσε 9 λεπτά την άρδευση  αντί  12, οπότε έχει προκύψει  οικονομική τρύπα  που από κάπου θα πρέπει να εξοφληθεί. Για το θέμα ο κ. Μπίνος θα ζητήσει έρευνα για να δει ποιος έδωσε τη λάθος εντολή στους αγρότες και ζήτησε  συμπαράσταση από τους παρισταμένους για να εισπραχθεί η διαφορά. Σ αυτό το σημείο είχαμε έντονη αντίδραση από τον κ. Απόστολο Ουργαντζόγλου ο οποίος ζήτησε να μην ξαναχρεωθούν οι αγρότες για το ίδιο θέμα.
  Ψηφίστηκαν προϋπολογισμοί για έργα σε διάφορες Τοπικές  Κοινότητες  του Δήμου καθώς και  για συντηρήσεις 11 γεωτρήσεων
  Βασικό θέμα συζήτησης και ο καθορισμός τελών άρδευσης για το έτος 2017, ανά κοινότητα, βάσει της 234/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. Εδώ να σημειωθεί  ότι ήταν  12 λεπτά  ανά κιλοβατώρα και κατέβηκε  η τιμή με χαρτιά και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της οικονομικής επιτροπής. Παραμένουν οι ίδιοι υδρονομείς, 73 άτομα.  Γίνανε μειώσεις στα μισά χωριά και σταθερότητα στα υπόλοιπα, αύξηση πουθενά δεν έγινε.
  Η διαβίβαση από το τμήμα οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, της από 14-03-17 αίτησης του κ. Παράσχου Τσάνταλη, σχετικά  με ποσό που καταβλήθηκε παράνομα να επιστραφεί  στο Δήμο καθώς και  το ποσό που ισχυρίζεται ότι κατασπαταλήθηκε από  τον τότε Δήμο Εξαπλατάνου ( εκκρεμεί δικαστική απόφαση). Η οικονομική επιτροπή  είχε αρκετές  σελίδες στα χέρια της--  που κατατέθηκαν από τον κ. Παράσχο Τσάνταλη--  και θεώρησε καλό να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού πρώτα ενημερωθεί  εκτενώς το σώμα.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more