Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο στα Γιαννιτσά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μιάμιση ώρα χορωδιακής παραδοσιακής μουσικής, ερμηνευμένη από τις χορωδίες που συμμετείχαν στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής που διοργάνωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης (ΔΗΚΕΠΑ) του Δήμου Πέλλας.
Συμμετείχαν οι χορωδίες :
    - του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας "Μικρά Ασία"
    - της Βοιωτικής-Μικρασιατών Λιβαδειάς "Χρυσ. Σμύρνης" και
    - της Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών.
Τα παραδοσιακά μας τραγούδια αποτελούν σπουδαίο μέρος του πολιτισμού μας και μια εξαιρετικά σημαντική έκφραση της λαϊκής δημιουργίας. Αυτό που ενώνει τα μέλη των χορωδιών που συμμετείχαν στην Xορωδιακή Συνάντηση, τόνισε ο υπεύθυνος της χορωδίας Βασίλης Τραούδας, είναι η αγάπη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, το πάθος για την παράδοση και η θέλησή τους να εκφρασθούν μουσικά μέσα από αυτήν. Με τα παραδοσιακά τους τραγούδια οι χορωδίες, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε μια μελωδική περιπλάνηση στα χνάρια των πατρογονικών μας ήχων.
Η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών ευχαριστεί:
- Την ΔΗΚΕΠΑ ως συνδιοργανώτρια για την παραχώρηση της καλαίσθητης αίθουσας που αποτελεί στολίδι για την πόλη μας και τους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου.
- Τον Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που στην αίθουσα δεξιώσεων φιλοξενείται για τις πρόβες της.

- Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόβαλαν την εκδήλωση.
- Τον Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών,τον ιερέα π. Γεώργιο Σιδέρη,τον εκπαιδευτικό Γιάννη Παπαλαζάρου, τον Συρώκα Μανώλη και τον Παρανό Μηνά, για την συνεισφορά τους στην εκδήλωση.
- Τους νεαρούς μουσικούς Χατζηδήμου Ιωακείμ, Καλλιωτάκη Παναγιώτη και Παπαβέντση Σωτήρη, όπως επίσης και τον υπομονετικό και ακούραστο μαέστρο Στέφανο Καλλιωτάκη για την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.
  Στην διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωπος της χορωδίας της Λιβαδειάς, τίμησε τον πρωτοψάλτη-μουσικό Πατρώνα Αντώνη, με τον οποίο τους συνδέει μακρόχρονη συναδελφική φιλία,  για την προσφορά του στην βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.
  Τέλος θερμές ευχαριστίες  σ' όλους, επισήμους και μη, που παρευρέθηκαν στην Χορωδιακή Συνάντηση και έδωσαν κουράγιο στους συντελεστές της, για μελλοντικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου