Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η Π.Ε. Πέλλας στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος»
Αποτέλεσμα εικόνας για ‘Let’s do it Greece’
Δραστηριότητα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘Lets do it Greece
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 'Let’s do it Greece', πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού του φυσιολατρικού μονοπατιού 'Μεγάλος Γκρεμός' με συντονιστή φορέα την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας “Απειρωτάν”, του Συλλόγου Μικρασιατών 'Η Μπίγα', του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας, εκπροσώπων των Προσκόπων και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Σημαντική ήταν η συνδρομή της κυρίας Αριάδνης Μαντά, μέλος της πρωτοβουλίας 'Let's do it Greece' στην Πέλλα.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης συμμετέχοντας μαζί με τους παρευρισκόμενους στον καθαρισμό του μονοπατιού από σκουπίδια που ρυπαίνουν και δημιουργούν κακή εικόνα στους επισκέπτες της περιοχής. Άλλωστε το μονοπάτι αυτό ξεκινά από την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι της Έδεσσας, ένα σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και, καταλήγει, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λόγγου της Έδεσσας που αποτελεί επίσης σημαντικό προορισμό για την ευρύτερη περιοχή της Πέλλας.


Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας

Η στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης συνεχίζεται το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη στο γραφείο της στην Περιφέρεια. Συζητήθηκε η συμμετοχή του Φορέα στο πρόγραμμα μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο κ. Γεράνης ανέφερε στην κ. Αηδονά ότι ο Φορέας θα στηρίξει την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει στην περιοχή μας με πρωτοβουλία της Π.Ε. Πέλλας.

Η συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας, τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Επιμελητήριο Πέλλας και όλους τους συμμετέχοντες για τη συνέχιση του προγράμματος μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας και την διάδοση του μηνύματος της ανακύκλωσης, του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο.

Έχει συγκροτηθεί η συντονιστική επιτροπή η οποία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα διοργανώνοντας, άμεσα, ευρείας απήχησης ενημερωτικές δράσεις στους τέσσερις Δήμους, διανέμοντας ταυτόχρονα έντυπο ενημερωτικό υλικό και ειδικές τσάντες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την καταγραφή μετρήσιμων αποτελεσμάτων στην κατεύθυνση της μείωσης του πλαστικού στην καθημερινότητά μας. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία, μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχαν ανάλογες δράσεις και σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου