Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Υπήρξε επεισοδιακή η συνεδρίαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου στην Αλμωπία, εν όψει των άκαρπων προσπαθειών να εκλεγεί προεδρείο και την επέμβαση της αποκεντρωμένης διοίκησης  ώστε να αναγνωρίσει τον κ. Συμεών Σωτηριάδη σαν νόμιμο, χωρίς αυτός να έχει πάρει την πλειοψηφία από το σώμα.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ  Η  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΜΕ  ΑΠΑΡΤΙΑ  25  ΠΑΡΟΝΤΩΝ
 Αρχικά πήρε το λόγο ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος  Μπίνος,  και αφού ανέλυσε το όλο ζήτημα, εξήγησε πως κακώς πήγε το σώμα στη β΄ψηφοφορία αφού η αποκεντρωμένη διοίκηση  αναγνώρισε από την πρώτη ακόμα Κυριακή τον κ. Συμεών  Σωτηριάδη σαν  νόμιμο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας,  απλά άργησε να το κοινοποιήσει.  Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε, ακύρωσε την ετυμηγορία του σώματος η αποκεντρωμένη διοίκηση. Επίσης,  εξήγησε πως είναι υποχρεωμένος να τηρεί  σαν δήμαρχος τη νομιμότητα και να την υπερασπίζεται, που απορρέει από τις υπηρεσίες και από την ευθύνη που έχουν να ελέγχουν τις αποφάσεις που εγκρίνουν. Ανέλυσε πως υπάρχουν ζητήματα που αφορούν πολίτες, σε σχέση με επιδόματα τα οποία θα έπρεπε να είχαν διανεμηθεί, και  την αρδευτική περίοδο, και γι αυτό φταίει το σώμα που δεν  ψήφισε αμέσως τον κ. Συμεών Σωτηριάδη αλλά και  δεν υιοθέτησε, αργότερα, την απόφαση της αποκεντρωμένης.

 Ο κ. Μπίνος καλωσόρισε τους συμπολίτες μαγαζάτορες και πωλητές της λαϊκής, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να μάθουν  πότε θα επιστρέψει η λαϊκή στη θέση της.  Αν και δεν έχουν τακτοποιηθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιστροφή της λαϊκής αναγκάστηκε, πιεζόμενος  από τους μαγαζάτορες- πωλητές και αντιπολίτευση, να υποσχεθεί πως  την επόμενη Πέμπτη  θα επιστρέψει η λαϊκή στη θέση της.  Στη συνέχεια ομολόγησε πως, δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος χώρος για τη λαϊκή, ο υφιστάμενος, αλλά παραδοσιακά εκεί ανήκει.
 Αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του αποχετευτικού, το οποίο, όπως είπε, έχει φτάσει στο 85%. Μίλησε για την ανάδειξη του υπόγειου, σήμερα, ποταμιού. Την μελετοκατασκευή του βιολογικού. Την ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας,  από τη μεριά  του δρόμου Έδεσσα-Αριδαία,  μαζί με δύο παιδικές χαρές. Επίσης ο κ. Μπίνος ζήτησε την άδεια από το σώμα για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΑΡΑΣΙΔΗː
Καλύφτηκε  από τη διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γεωργίου ότι θα επιστρέψει η  λαϊκή αγορά    στη θέση της  και παρακάλεσε τον κ. Γούδη να ξεκινήσει τις διαγραμμίσεις. Ζήτησε, επίσης, την κατασκευή αγροτικού δρόμου της Αριδαίας.
  Αναρωτήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, κατά τη διάρκεια  της συνεδρίασης, τι πρόκειται να γίνει εάν  δικαιωθεί η προσφυγή του Ουργαντζόγλου Απόστολου;
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΠΑΣΟΗː
 Αναρωτήθηκε πώς ο κ. Συμεών Σωτηριάδης είναι πρόεδρος του Δ.Σ. με 13 από τους 27 ψήφους που πήρε και κατηγόρησε την αποκεντρωμένη διοίκηση πως ερμηνεύει το νόμο κατά το δοκούν.  Για την παράταξή του, εξήγησε πως, έχει εκλεγεί το προεδρείο από τις 12 Μαρτίου, και το γεγονός της καθυστέρησης θεμάτων του δήμου, εξ αιτίας της ψηφοφορίας,  το χαρακτήρισε γεγονός πιστευτό από πολίτες που στερούνται νου.
Ο κ. Πασόης μίλησε για την κίνηση πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα και τις 1800 υπογραφές και ζήτησε να μάθει τα χιλιάδες ευρώ για την περίθαλψη των ζώων που πήγαν. Ζήτησε ενημέρωση για το Χ.Υ.Τ.Α και το βιολογικό καθαρισμό.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥː
Εξήγησε στον κ. Μπίνο πως και άτομα της  παράταξής του δεν ψήφισαν τον εκλεκτό του κ. Συμεών Σωτηριάδη  και επέστησε την προσοχή του.  Όσο για τα προνοιακά  επιδόματα, τόνισε πως, θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα στις 16 Μαρτίου, τα αρδευτικά τον Απρίλιο όπως συνήθιζε ο κ. Μπίνος μέχρι σήμερα. Ζήτησε, σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να συζητηθεί  η στάση των Μέσων Ενημέρωσης ως προς τα πρόσωπα και τα ζητήματα του δήμου.  Αμφέβαλε για το κατά πόσο η αποκατάσταση των δρόμων είναι η  ενδεδειγμένη και ζήτησε τιμολόγια για τα υλικά που χρησιμοποίησε η εταιρεία του αποχετευτικού.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΚΌΓΙΟΥː
Ζήτησε ενημέρωση για μια μελέτη στα λουτρά που θα κόστιζε 150.000 ευρώ και που τελικά κόστισε 90.000 ευρώ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥː
Κοινοποίησε πως έχει κάνει προσφυγή και πως στις δημοκρατίες υπερισχύουν οι πλειοψηφίες. Δήλωσε τη μετάνοιά του που μπλέχτηκε με το συνδυασμό  του κ. Μπίνου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΝΙΚΟΛΑ΄Ι΄ΔΗː
Ρώτησε τον κ. Σωτηριάδη πως θα συνεχίσει να είναι  πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου χωρίς δεδηλωμένη. Αναρωτήθηκε εάν είναι σωστή η αποκατάσταση των δρόμων. 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥː
Επέστησε την προσοχή  στην απαίτηση των πολιτών σχετικά με την απομάκρυνση των αδέσποτων, καθώς οι υπογραφές είναι πολλές, και ζήτησε τα παραστατικά για το που πηγαίνουν τα χρήματα  από την περίθαλψή τους. Περίμενε συγνώμη και παραίτηση Σωτηριάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more