Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


  Στην  αρχική του εισήγηση  ο Δήμαρχος Αλμωπίας αναφέρθηκε  στην παραίτηση Τσιμτσιρίδη  και στο γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτή επειδή θεωρείται απαραίτητος. Συνεχάρη τον κ. Γιώργο Γούδη  που φρόντισε  ώστε να λειτουργήσει η λαϊκή στο φυσικό της χώρο.  Αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου   και στη συνάντηση με τον εργολάβο ώστε να δρομολογηθεί αυτή. Στο Χ.Υ.Τ.Α  που έχει φτάσει στην ολοκλήρωσή του.  Στη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε, στις  αρχές του μήνα στην Αθήνα, ώστε να αποφασιστούν  κινητοποιήσεις εν όψει  των αλλαγών που προτείνει η κυβέρνηση. Αναφέρθηκε   στον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος  που προσέφερε πολλά στις δύο Απριλίου και τις συσκέψεις που  πραγματοποιήθηκαν στο δήμο για τον ίδιο σκοπό,  τις μειώσεις των τελών άρδευσης,  την υλοποίηση της μελέτης του φράγματος στο Πρόδρομο   ώστε να ενταχθεί  σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα  για να αξιοποιηθεί ο υδάτινος πλούτος της περιοχής  και να ποτίζουν οι αγρότες χωρίς να πληρώνουν πολλά χρήματα. Υπάρχει μελέτη   για την Ξιφιανή  ώστε να αντικατασταθούν οι σωλήνες ύδρευσης  σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.  Αναφέρθηκε στις  προσλήψεις για τα οκτάμηνα σε διάφορους τομείς, τη παρέμβαση στο ποτάμι ανάμεσα σε Όρμα   και  Λουτράκι
 ( Τόπιτσα) και τη  γεώτρηση  στην ίδια περιοχή που κινδυνεύει να καταστραφεί. Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της μελέτης που ετοιμάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή,  σχετικά  με τον υδάτινο όγκο και την άρδευση της υδραίας, ώστε  να ενταχθεί  στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. Τη συνάντηση με το προεδρείο του  ΚΤΕΛ νομού Πέλλας  κατά τη διοργάνωση  στο Λουτράκι της 65ης Πανελλήνιας Ετήσιας Συνδικαλιστικής Διάσκεψης των ΚΤΕΛ Ελλάδος, είναι  βασική   επειδή το ΚΤΕΛ κάνει περιηγητικές  εκδρομές.  Είναι σημαντικό, επίσης, που το πολύ γνωστό περιοδικό VOGUE, που δραστηριοποιείται από το 1891,  κάνει αφιέρωμα στα Λουτρά Αλμωπίας, ένα έγκυρο περιοδικό παγκόσμιας προβολής. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός   που  ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπράτησης  του υδροηλεκτρικού των Λουτρών, μια  παρέμβαση στη Λουτρόπολη που θα δώσει έσοδα αφού θα αποτελέσει περιβαλλοντικό πάρκο επισκέψιμο για μαθητές και όχι μόνο. Με τη μελέτη και τη δημοπράτηση  χρεώθηκε  το ποσό των 80.000 ευρώ με το Φ.Π.Α.  Τέλος αναφέρθηκε στη συμμετοχή  της  Λουτρόπολης στις 16, 17 και 18 Μαΐου  στην Πορτογαλία. Η  συνεδρίαση γίνεται δύο φορές το χρόνο,  είναι το Δίκτυο  Ιστορικών Λουτροπόλεων και έχει βοηθήσει τουριστικά την περιοχή.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΠΑΣΟΗ
Ρώτησε γιατί οι εργασίες του αποχετευτικού έχουν σταματήσει, πότε θα γίνει η αποκατάσταση των δρόμων. Ακόμη ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί πριν από εξάμηνο ο κ. Μπίνος  έφερε αύξηση των τελών για τα επιφανειακά νερά  κατά 100%, τότε έλεγε δε βγαίνουμε με την άρδευση, τι συμβαίνει τώρα έχει μειώσει τα τέλη ; Τι γίνεται με τον καθαρισμό αυλακών, προβλέπεται να γίνει καθαρισμός  σε όλες τις κοινότητες;  Πως θα αρδευτεί  ο κάμπος της Υδραίας και της Αριδαίας; Επίσης ανέλαβε το πολιτικό κόστος για τους ισολογισμούς των σχολικών επιτροπών που δεν έχουν γίνει για τα έτη 2012-2013-2014, όχι όμως την ευθύνη του προέδρου. Ζήτησε, επίσης, να  εφαρμοσθεί η πάγια προκαταβολή στους προέδρους των κοινοτήτων. Ζήτησε τη μείωση του  κόστους  άρδευσης, ο δήμος χρωστάει στη Δ.Ε.Η 1.000.000 ευρώ, δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις για πολιτικούς λόγους, η δουλειά των νεροφυλάκων είναι τετράμηνη.   Συμφωνεί με την ενεργοποίηση της πάγιας προκαταβολής.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 Ενδιαφέρθηκε να μάθει, πόσο θα διαρκέσει το σταμάτημα του έργου του αποχετευτικού και πότε είναι να ξεκινήσει;   Τόνισε πως, πρέπει να πιεστεί  η εταιρεία ώστε να αποκαταστήσει τους δρόμους, υπάρχει αρκετή σκόνη,  και  σε όσα σημεία έχει γίνει αποκατάσταση δεν είναι καλή. Ζήτησε η τιμή της κιλοβατώρας στην άρδευση  να είναι ίδια για όλους. Πρότεινε τετράμηνο για τους νεροφύλακες.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ
Ζήτησε να εφαρμοστεί η πάγια προκαταβολή με το ποσό των 2.000 ευρώ σε κάθε πρόεδρο για τις διάφορες ανάγκες της κάθε κοινότητας και την έθεσε μάλιστα σε ψηφοφορία. Ρώτησε για πολλοστή φορά  πότε επιτέλους θα φτιαχτεί το ασθενοφόρο.
  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ
Ζήτησε χώρους πρασίνου και στην Αριδαία όχι μόνο στα Λουτρά, επικαλούμενη το γεγονός ότι όσοι πάνε στα Λουτρά δεν επισκέπτονται την Αριδαία επειδή ακριβώς είναι παραμελημένη.  Τόνισε πως, οι κυκλικοί κόμβοι έχουν τα κακά τους χάλια  και πρέπει να αξιοποιηθούν,  υπάρχουν ετοιμόρροπα σπίτια σε διάφορα σημεία του δήμου τα οποία πρέπει να καταγραφούν  και ενδεχομένως να γκρεμιστούν. Ζήτησε να αυξήσει την προσοχή του ο δήμος όσον αφορά την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Αναφέρθηκε στα δίκτυα ύδρευσης της Φούστανης και της Θηριόπετρας, ανέφερε πως είναι μισοτελειωμένα, και ζήτησε από το δήμαρχο να δείξει ενδιαφέρον και γι αυτές τις κοινότητες.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ.ΒΕΣΚΟΥ
Έδειξε ενδιαφέρον για τις αποκαταστάσεις  των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων λόγω του αποχετευτικού.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΡΩΣΣΗ
Ζήτησε να  συντηρηθούν τα κανάλια για  να μην πλημμυρίσουν  οι τοπικές κοινότητες εν όψει συγκομιδής τοπικών προϊόντων.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αναφέρθηκε στη σύσκεψη  με τον εργολάβο του αποχετευτικού για την αποκατάσταση των δρόμων και απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Ασβεστόπουλο για να παρευρεθεί και να βοηθήσει.  Ανέφερε σχετικά ː «το έργο συνεχίζεται, το ποτάμι θα το αναδείξουμε. Δεν είμαστε με τον εργολάβο αλλά με τους δημότες και δε θα δεχτούμε να παραλάβουμε οτιδήποτε δεν είναι ολοκληρωμένο και σωστό». Ρώτησε την αντιπολίτευση γιατί τόσα χρόνια δεν ανέλαβε να υλοποιήσει το αποχετευτικό. Διαβεβαίωσε πως, τα προβλήματα με τα δίκτυα ύδρευσης θα λυθούν στο επόμενο τετράμηνο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ  ΙΩΑΝΝΗ
Έχει κοινοποιήσει εδώ και αρκετό διάστημα έτοιμη μελέτη σχετική με το δίκτυο ύδρευσης και περιμένει την υλοποίησή της.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ
Αναφέρθηκε σε επιτυχίες αθλητών της περιοχής. Τόνισε τον Εθελοντισμό και το συντονισμό στο δήμο στις 2 Απριλίου γύρω από Περιβαλλοντικές Δράσεις, τα αναλυτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΑΡΑΣΙΔΗ
Να επισπευτεί η διαδικασία σε σχέση με το αρδευτικό. Ζήτησε αύξηση των νεροφυλάκων  επειδή τα στρέμματα είναι πολλά στην περιοχή της Αριδαίας, 24000.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΜΠΑΤΣΗ
Ζήτησε η Α. Ε. Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΛΑΓΗΕ) να μείνει έτσι όπως είναι, δηλ. χωριστά από την άρδευση, για να  επιτευχθούν  περισσότεροι στόχοι.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΝΙΚΟΛΑΊ΄ΔΗ
Έκανε πρόταση  για λιγότερους υδρονομείς για να μειωθούν τα έξοδα του δήμου. Τόνισε επίσης, ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την είσπραξη  των χρωστούμενων από πολίτες οι οποίοι δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους.   


   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more