Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Δημοσίευμα από την εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα της Αλμωπίας 


  Πλήθος πιστών κατέκλυσε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Σωσάνδρας για την εορτή του πολιούχου στρατηλάτη και τροπαιοφόρου, προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς.
  Οι πιστοί  με κατάνυξη παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία λειτουργία  και προσευχήθηκαν στον Άγιο.
  Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας  ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Τα μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού,  ντυμένα με  παραδοσιακές στολές,  κράτησαν  με μεγάλη ευλάβεια  στα χέρια τους τη στολισμένη με  μυρωδάτα  ανοιξιάτικα άνθη  εικόνα του Αγίου Γεωργίου και με τη συνοδεία ψαλμών   και  εξαπτέρυγων την περιέφεραν στο δρόμο  γύρω από το ναό.
  Ακολούθησε δημοπρασία  των δώρων (τάματα) που άφησαν οι πιστοί στο ναό, τα οποία πωλήθηκαν και τα έξοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του.
  Στη συνέχεια  όλοι μαζί στην αίθουσα του ναού,  σε μια όμορφη δεξίωση με καφέ, γλυκά και πασχαλινά αυγά.
  Το απόγευμα στρώθηκαν τραπέζια και καρέκλες   στην  πλατεία του χωριού, οι ψησταριές κάπνισαν  και μοσχοβόλησε ο τόπος από τα ροδοψημένα  κρεατικά.  Το κρύο ήταν τσουχτερό, εν τούτοις όμως αρκετός κόσμος διασκέδασε παρέα με  την ομάδα μουσικών ΄΄Ήχος της Αλμωπίας΄΄.  Την οργάνωση επιμελήθηκε  η  κ. Δήμητρα Νάνου, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σωσάνδρας,   και  πρωτοστάτησε στην απογευματινή διασκέδαση.
  Παρόντες στην εκδήλωσηː ο ιερέας του χωριού π. Παρτσανάκης  Νικόλαος, ο πρόεδρος του χωριού κ. Νικόλαος  Μήντσης, ο βουλευτής του νομού κ. Γιάννης Σηφάκης, ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος και ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γεωργίου.
  Ο π. Γεώργιος Παρτσανάκης, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση,  παρουσίασε τη βιογραφία του Αγίου καθώς  και ένα σύντομο ιστορικό του χωριού και της εκκλησίας. Η σημερινή εκκλησία κτίστηκε μετά το θαύμα του Αγίου Γεωργίου, το 1921-1922, και με την αρωγή όλων των τότε κατοίκων.

  Απολαύσαμε χορούς από το παιδικό  τμήμα  Σωσάνδρας  με τις καταπληκτικές χορευτικές δεξιότητες καθώς και το τμήμα ενηλίκων, συγχαρητήρια στο  χοροδιδάσκαλο    κ. Στέλιο Σινάπη.  Ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας  χόρεψε υπέροχα, συγχαρητήρια στο χοροδιδάσκαλο  κ. Ιωάννη  Γκιόση.  Ο Ποντιακός Σύλλογος  Κωνσταντίας, μια  υπέροχη ποντιακή πινελιά!  Πραγματικά η νεολαία εντυπωσίασε με τους όμορφους  χορούς  κάτω από τους ήχους της Λύρας με τον Ματζερίδη Παύλο και στο Νταούλι ο Παπαδόπουλος Δημήτρης, συγχαρητήρια στη χοροδιδάσκαλο Μανουσαρίδου Σοφία.

ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!    
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more