Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του Τομεάρχης αγροτικού ΝΔ Πέλλας Χάρη Κοσμίδη

Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης Κοσμίδης ΝΟΔΕ

Είναι γνωστό ότι το επάγγελμα των αγροτών εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.
Στις 21 Απριλίου ο παγετός έπληξε τα ορεινά του νομού μας με συνεπεία να προκληθούν σοβαρές ζημίες στις δενδρώδεις καλλιέργειες ( κεράσια , βερίκοκα ροδάκινα).
Οι καιρικές συνθήκες δεν χωρούν την παρέμβαση μας, όμως οι συνέπειες τους είναι στο χέρι των κυβερνόντων να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση από τον ΕΛΓΑ και ΥΠΑΑΤ. το ζητούμενο είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνει αυτό. Στο παρελθόν τέτοιου είδος προβλήματα ή και μεγαλύτερα αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά και έγκαιρα γίνονταν οι πληρωμές των ζημιών. Σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις για ζημίες του έτους 2016 , οπότε αντιλαμβάνεστε την αγωνιά μας για το πότε και πως θα αντιμετωπιστεί το νέο πρόβλημα που πρόεκυψε από τον παγετό της 21η Απριλίου. Οι παραγωγοί βρισκόμαστε σε απόγνωση καθώς οι επιβίωση μας εξαρτάται από το εισόδημα που προσδοκούμε από την παραγωγή μας
Ζητάμε άμεσα να βγει αναγγελία από τον ΕΛΓΑ , να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις και άμεσα οι πληρωμές και όχι αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε πέρσι που το υπουργείο υφάρπαξε τα χρήματα που προορίζονται για τα οδοιπορικά των εκτιμητών , τα οποία εμείς οι αγρότες έχουμε καταβάλει με την δήλωση ζημιάς.
Θυμίζουμε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ διαχρονικά αντιμετώπιζαν με αποτελεσματικότητα τέτοιου είδους θέματα στηρίζοντας των Έλληνα αγρότη.
 

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΝΔ ΠΕΛΛΑ
ΧΑΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου