Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Δ. Τσούφης: Παραπέμπονται για κακούργημα ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και μέλη της σημερινής διοίκησης του Δήμου Νέας Προποντίδας!





Σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Πρποντίδας Δημήτρης Τσούφης που μίλησε στην εφημερίδα μας Θέμα της Χαλκιδικής τα δρώμενα στην Νέα Προποντίδα αλλά και την κόντρα που έχει αναπτύξει με την Δημοτική αρχή. Ο κος Τσούφης το

Συνέντευξη του  επικεφαλής της αξιωματικής  αντιπολίτευσης Τσούφη Δημήτρη για τα δρώμενα στην Ν. Προποντίδα.

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

 ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣː « Υπάρχουν πολλά θέματα  στο δήμο Προποντίδος, αλλά δεν τα γνωρίζει ο κόσμος επειδή δεν υπάρχει το  μέσο επικοινωνίας. Δεν υπάρχει ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων. Όσες φορές ζητήθηκε να γίνει κάτι τέτοιο, δηλ. να μπει κάμερα, που δεν  κοστίζει τίποτα,  δεν εισακουστήκαμε, το αποφεύγει η δημοτική αρχή για τους δικούς της λόγους ».

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤː ΤΙ  ΕΧΕΙ  ΓΙΝΕΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ  ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ  ΚΑΥΣΙΜΩΝ ;
 ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣː « Θέλω να αναφέρω   σημαντικές εξελίξεις  σχετικά με το θέμα της παράνομης διακίνησης καυσίμων με τα πετρέλαια, τότε που στη διάρκεια συγκομιδής της ελιάς είχαν ξεσηκωθεί κάποιοι αγρότες από την περιοχή της Τενέδου και της Ν. Τρίγλιας. Σε αντίθεση  με αυτά που βγαίνουν και λένε κάποιοι  της διοίκησης, ότι η υπόθεση των πετρελαίων έχει τελειώσει,  δεν έχει τελειώσει τίποτα αλλά  έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης . Δίνονται καταθέσεις αυτών που εμπλέκονται,  και με απόφαση  της περιφέρειας του κ. Τζιτζικώστα έχουν σφραγιστεί οι δύο χώροι, εδώ στη λεωφόρο Ελευθερίας στα Ν. Μουδανιά και στο αμαξοστάσιο της Ν. Καλλικράτειας. Κατά της απόφασης αυτής ο δήμος έκανε προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση και η οποία ως όφειλε απέρριψε την προσφυγή. Άρα  με την  αποκεντρωμένη και τον Περιφερειάρχη συμφωνούμε απόλυτα.  Το τμήμα συγκοινωνιών που είναι υπεύθυνο να χορηγεί τις άδειες  πρατηρίων καυσίμων έκανε ερώτημα στο υπουργείο και το υπουργείο απάντησε ως όφειλε. Ψεύδεται η διοίκηση του δήμου.  Από το 2013 βγήκε ένας νόμος που έλεγε ότι  αμαξοστάσια, του δήμου  ή ιδιωτικά με δικά τους μηχανήματα, μπορούν να έχουν Ι.Χ.  χωρίς να περάσουν μέσα από βενζινάδικα και αντλίες που έχουν συνδεθεί  on-line  με το υπουργείο οικονομικών  όπου υπάρχει διαφάνεια, μπορούν  να  πάρουν άδεια  με την προϋπόθεση ότι έχουν σε ισχύ πιστοποιητικό πυροπροστασίας που θα ίσχυε, τότε, το 2013. Αυτοί εδώ στο δήμο τους βόλευε να βγάλουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και έβγαλαν για τα Μουδανιά και την Καλλικράτεια το 2017, βγαίνουν τώρα και λένε ότι έχουν πάρει άδεια λειτουργίας, άλλο είναι το πιστοποιητικό πυροπροστασίας.   Ο νόμος λέει ότι, έπρεπε το 2013 να  υπάρχει σε ισχύ πιστοποιητικό πυροπροστασίας, άρα ψεύδονται. Επίσης, σημαντικό είναι που  χάθηκαν συγκεκριμένοι  φάκελοι της δημοπρασίας, μέσα στην προκήρυξη δεν αναφερόταν ότι, αυτός που θα αναλάβει ως εργολάβος τα καύσιμα, πρέπει να τα πάρει από βενζινάδικο ούτως ώστε να γίνεται η τροφοδοσία όπως  σε προηγμένες χώρες.  Πρόεδρος της επιτροπής είναι συγκεκριμένο πρόσωπο από τα Μουδανιά που ο αδελφός της έχει σχέση με τη διοίκηση του δήμου και είναι στο τοπικό συμβούλιο.  Η υπόθεση των πετρελαίων πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο δήμος έχει κάνει προσφυγή στο άρθρο 152 για να αποφανθεί , εάν η επιτροπή του άρθρου 152 απορρίψει την προσφυγή του δήμου, τι θα κάνει ο δήμος;  πως θα κάνει την τροφοδοσία.;  Άρα λοιπόν από την αρχή η τροφοδοσία έπρεπε να γίνει μέσω πρατηρίων ».
ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤː  ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ  ΟΤΙ  ΕΧΟΥΝ  ΑΚΥΡΩΘΕΙ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ  ΠΕΙΤΕ ;
  ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ː « Αυτό το χρονικό διάστημα έχουν ακυρωθεί  παράνομες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, όπως αυτό με την παράνομη καταβολή τέλους 2 ευρώ ανά κλίνη στους δήμους  Ν. Μουδανιών και Τρίγλιας  για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δεν μπορούν να πληρώνουν το ίδιο τέλος  αυτοί που τα έχουν νοικιασμένα με αυτούς που τα  έχουν   κλειστά.  Έχουν μπερδέψει το τέλος παρεπιδημούντων  με το τέλος ύδρευσης, είναι δύο διαφορετικά, έχει γίνει προσφυγή και έχουν δικαιωθεί οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων ».
 ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤː  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΤΕΛΗ  ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΟΙ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ  ΑΠΟ  ΠΑΡΑΠΟΝΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ.
ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ː « Για  τα  Ν. Φλογητά και τα Ν. Σήμαντρα  παράνομα είχε οριστεί  τέλος σύνδεσης ανά υδρόμετρο 390 ευρώ,   ενώ ο νόμος λέει  ανά διακλάδωση. Προσέφυγαν κάτοικοι,  σε συνεννόηση  με εμάς,  και έχουν δικαιωθεί. Πάρθηκε καινούρια απόφαση με διαφορετικό τίμημα ανά διακλάδωση και όχι ανά υδρόμετρο. Υπάρχει στα  πρακτικά. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να βλέπει τα κακώς κείμενα και να βοηθάει  τους πολίτες. Η διοίκηση του δήμου κινείται με άλλα κριτήρια αντί να σκύψει προς την κατεύθυνση των προβλημάτων. Ένα μπάχαλο και στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, έχουν στείλει άλλα αντί άλλων,  έχουν γίνει λάθη  επί λαθών αφού δεν έγινε κανένας έλεγχος πριν την κοινοποίηση, όσον αφορά μαγαζιά στην Ποτίδαια, στα  Φλογητά,  στην Καλλικράτεια, στη Διονυσίου. Οι προσφυγές έχουν δικαιωθεί,  δεν έχουν τελεσιδικήσει και εν όψει της θερινής περιόδου δε θα μπορούν  οι πολίτες να πάρουν τους χώρους που τους ανήκουν. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, γιατί αυτό δε συμβαίνει με όλους, υπάρχουν και οι ημέτεροι που οι τοπικές κοινωνίες τους ξέρουν ».
ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ː ΠΑΡ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ, ΟΜΩΣ,  ΕΡΓΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΑ  ΜΟΥΔΑΝΙΑ.
ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ː « Στην πρωτεύουσα του δήμου, στα Μουδανιά, δεν έχει γίνει τίποτα τώρα τελευταία. Δεν υπάρχει ποδηλατοδρόμος, ένα μπάχαλο με το παρκάρισμα, πρόβλημα με την καθαριότητα, πρόβλημα με το φωτισμό στην παραλία και στο κέντρο της πόλης, η χειρότερη πρωτεύουσα της Ελλάδος.  Γίνονται έργα, θα μπορούσε να πει κάποιος, τι έργα ; με το μπάχαλο και τις ασφαλτοστρώσεις- ειδικά στα Μουδανιά- μετά από 7-8 χρόνια που ήταν κολλημένο το δίκτυο, το αμαρτωλό δίκτυο ύδρευσης, για το οποίο έχω κάνει  προσφυγή και θα κριθούν αυτοί που πήραν τις αποφάσεις. Αντί ο εργολάβος, που κάνει την αντικατάσταση του δικτύου  ύδρευσης,  να σκεπάζει την ίδια μέρα ή την επομένη τις λακκούβες,  παραμένουν σκαμμένα τα πάντα. Έπρεπε να γίνει τμηματικά, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη και στο δήμο Πολυγύρου, κομμάτι-κομμάτι και την άλλη μέρα άσφαλτο. Αυτό με την αντικατάσταση  του δικτύου ύδρευσης δε θα το αφήσουμε, θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ήταν σταματημένο πολλά χρόνια  με λάθος μελέτες και λάθος διατομές. Ακόμα περιμένουμε την πραγματογνωμοσύνη από πλευράς διοίκησης, έχουμε κάνει προσφυγή πριν από 3 χρόνια περίπου ».
 ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ː ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  Γ ΙΑ  ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ  ΤΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  Η  ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ  ΝΕΡΩΝ.
 ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ː « Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή παραπέμπονται για κακούργημα και απαγόρευση εξόδου από τη χώραː  ο δήμαρχος,  αντιδήμαρχοι, αρκετά μέλη της σημερινής διοίκησης, αλλά και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, 5-6 από αυτούς είναι εν ενεργεία,  η υπόθεση αφορά  διαγραφές νερών από το 2006 . Αυτά πρέπει να ακούγονται. Περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου εφετών, εάν αυτή είναι ομόφωνη με αυτή που έχει επιβληθεί από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή της Χαλκιδικής, άρα αυτοί θα τεθούν σε αργία και σύντομα μάλιστα, πριν ή μετά το καλοκαίρι. Ο νόμος λέει, επειδή είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ο πρώτος πλειοψηφών καλεί το σώμα για  να βγουν τα νέα μέλη. Από την τελεσίδικη απόφαση θα εξαρτηθούν όλα, εάν θα τεθούν σε αργία,  πάντα αυτοδιοκητικά και όχι πολιτικά ».
 ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ː  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ  Ο  ΔΗΜΟΣ,  ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟ  ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑΤΙ ;
ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ː «Υπάρχει επιτροπή τουρισμού που έχει  συνεδριάσει  στα τρία χρόνια μόνο μια φορά, πρέπει κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα να συνεδριάζει . Στην επιτροπή   συμμετέχουν   δημοτικοί σύμβουλοι , υπάρχει ο πρόεδρος της επιτροπής  και διάφοροι εκπρόσωποι που δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Επιτρέπεται σε έναν τέτοιο δήμο η αρμόδια επιτροπή που καλύπτει   θέμα  ζωτικής σημασίας να μη συνεδριάζει ! Υπάρχουν  παράπονα   δημοτών γι αυτό το  ζήτημα ».
 ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ː  ΣΤΗΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΗΣ  ΚΕΔΕ  ΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ  ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΙΣ  ΑΛΛΑΓΕΣ   ΠΟΥ  ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ  Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΤΟΝ  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;
ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ː « Αναφέρθηκαν ζητήματα  όπως,  ο εκάστοτε δήμαρχος να κάνει μόνο δύο θητείες  και  μετά να πηγαίνει σπίτι του. Οι  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να μη χωρίζονται ανά δημοτική ενότητα αλλά σε ένα ψηφοδέλτιο με το συν 10%, δηλ. 33  είμαστε συν 10%  = 4, πάμε 37. Οι εκλογές κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν τον Οκτώβριο του 18, δηλ. 6-7 μήνες πιο νωρίς, η δε θητεία θα αρχίζει  πρώτη του έτους. Υπάρχουν, βέβαια και άλλες αλλαγές, όλα είναι υπό διαβούλευση, μέσα ή τέλος Ιουνίου θα ξέρουμε τι θα συμβεί ».
ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ː ΠΡΟΣΦΑΤΑ  ΖΗΤΗΣΕ  Η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ  ΔΑΝΕΙΟ  20  ΕΚ.,  ΠΩΣ  ΤΟ  ΕΙΔΕ  ΑΥΤΟ  Η  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ; 
ΤΣΟΥΦΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ː «  Ήρθε και πάρθηκε, για δεύτερη φορά, μια απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για τη χορήγηση δανείου 20εκ. ευρώ. Την πρώτη φορά ήρθε  σαν θέμα διερεύνησης, τον Οκτώβριο, ποια τράπεζα μας  δίνει και με ποιες προϋποθέσεις. Μέσα από ένα μαθηματικό τύπο ο δήμος Προποντίδος βγαίνει οριακά  ότι μπορεί να πάρει δάνειο. Ζητάνε δανεικά από τη στιγμή που υπάρχουν περίπου 15 εκ.  ληξιπρόθεσμα και αντί να βάλει προγραμματισμό πως θα τα πάρει, από τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία, φεσώνει περισσότερο το δήμο. Άλλοι πληρώνουν και άλλοι είναι ξύπνιοι ή έχουν δυσκολίες πληρωμής, όλα αυτά πρέπει να τα κοιτάξει και να φροντίσει με ποιο τρόπο θα αποπληρωθούν τα χρέη.  Ζητάει δάνειο και βάζει εγγύηση τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, το ζήτησε το παρακαταθηκών και δανείων. Ήδη ο δήμος πληρώνει  1 εκ. σε δάνεια συν 1,5 - εάν πάρει το δάνειο- 2,5 με σταθερό επιτόκιο θα πρέπει να πληρώνει  2,5 εκ. για  τα επόμενα 25 χρόνια. Ο επόμενος δήμαρχος ή δε θα μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους ή θα αναγκαστεί να κάνει αυξήσεις που σημαίνει δε θα εισπράξει  τίποτα. Ζητάει το δάνειο  αυτό για να κάνει έργα βιτρίνας, 20 εκ. για ασφαλτοστρώσεις και παιδικές χαρές, αντί να πάρουν ευρωπαϊκά προγράμματα  φεσώνουν  το δήμο. Το  πιο τραγελαφικό σ αυτή την περίπτωση είναι ότι, με εξαίρεση τον κ. Παπαγιάννη πρώην δήμαρχο  που δεν το ψήφισε, και ο κ. Γκίλης και ο κ. Τσακμάκας υπερψήφισαν το δάνειο. Ζήτησε δάνειο 20 εκ. χωρίς να έχει  επιχειρηματικό σχέδιο, όταν το είπα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος δε μου απάντησε. Είπα, φέρτε  δάνειο 1 εκ. ή 2 για αναπτυξιακά έργα και θα τα στηρίξουμε για να δώσουν δουλειά στην τοπική κοινωνία.
  Ότι κάνουμε το κάνουμε για το καλό του τόπου και όλη την κοινωνία. Εύχομαι, στις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας  και  ο καθένας από εμάς,  να υπάρχει  μπροστά η τοπική αυτοδιοίκηση   σαν αρωγός και προστάτης ». 



     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more