Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ....



                                      Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σόντρας                                       

Φίλες και φίλοι, Καλό Πάσχα ή αλλιώς Καλό Πέρασμα στη νέα πραγματικότητα  που γεωπολιτικά συντελείται στη γειτονιά μας, λόγω της  αναπόφευκτης, όπως λένε οι ειδικοί, πλέον διάσπασης της Τουρκίας και τη δημιουργία του κουρδικού κράτους.
Οι οδύνες αυτού του τοκετού, με τη μορφή συνεχώς αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, προσδιορίζουν τη συμπεριφορά και τις ενέργειες  των εμπλεκόμενων. Αθώες ζωές που χάνονται σε τυφλά χτυπήματα, παιδιά που δηλητηριάζονται από χημικά, αντίποινα, λεονταρισμοί, η δημοκρατία που καταλύεται και κυριαρχικά δικαιώματα  που ποδοπατούνται, συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα των ημερών.
Και εμείς στον γενικότερο αυτό χαμό, αδύναμοι, ανήμποροι, πισθάγκωνα δεμένοι από τα χρηματιστηριακά ολιγοπώλια αλλά και τον δικό μας ¨ωχαδερφισμό¨, προσπαθούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου, φυσικά, συνοδευόμενη από νέα μέτρα, που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή μας.
Αποκαμωμένοι από την πολύχρονη και σταδιακή προσαρμογή μας, στην ¨Προκρούστεια κλίνη¨ του νεοφιλελευθερισμού, έχουμε παραδοθεί άνευ όρων. Ραγιάδες ξανά.
Και πώς να γιορτάσουμε.
Πώς να υποδεχθεί η ψυχή μας το νόημα της λυτρωτικής Ανάστασης...όταν η ελπίδα στην επίγεια μας καθημερινότητα έχει χαθεί.
Πώς το ¨Ω γλυκύ μου Έαρ...¨μπορεί να αγγίξει τις πετρωμένες μας καρδιές!
Και όμως πρέπει...και φυσικά, μπορεί το Πάσχα να γίνει η γέφυρα που επιζητούμε, για να δούμε τη ζωή μας με άλλη ματιά, από άλλη σκοπιά. Να αναθαρρήσουμε και η πρόσκαιρη απώλεια ¨μέσων διαβίωσης¨, μην επιτρέψουμε να συνοδευτεί από απώλεια ψυχής.
Πλάι – πλάι και μαζί, έχουμε χρέος να κερδίσουμε, όσα τόσο βίαια μας αφαιρέθηκαν τα τελευταία χρόνια και φυσικά δεν αναφέρομαι στα επιδόματα, τους μισθούς, τις συντάξεις ή τους πελάτες, αλλά κυρίως στην αξιοπρέπεια και το δικαίωμά μας στην ελπίδα.
ΕΥΧΟΜΑΙ,  Να ΄χουμε ¨ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ, ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ¨.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

                                                                                                                                          ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝ ΕΡΓΩ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more