Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δυστυχώς τα προβλήματα των αγροτών δεν λύνονται με επισκέψεις των Βουλευτών κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ!



Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Παππάς Αρχάγγελος 
Μεταξύ άλλων και την τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου του Δήμου Αλμωπίας επισκέφτηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς συνοδευόμενος από τους τοπικούς Βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη. Ο κος Παπάς μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και την γνωστή Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Βέβαια οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βαφτίσουν τον κρέας ψάρι μιας και είναι γνωστή η απέχθεια τους απέναντι στην Θρησκεία. Βεβαίως δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει ή όχι αλλά όταν κάποιοι παίζουν θέατρο με μόνο σκοπό τα λεγόμενα ψιφουλάκια τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα των αγροτών δεν λύνονται ούτε με ευχολόγια ούτε και με επισκέψεις Υπουργών. Τα κεράσια έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή καθώς πάγωσε το άνθος. Το ίδιο έπαθαν και τα δαμάσκινα πριν από μερικές μέρες. Το αυτί κανενός δεν ύδρωσε.
O Αρχάγγελος είναι ένα ιδιαίτερα παραγωγικό χωριό που παράγει το 28% του κερασιού της χώρας Δυστυχώς ακόμη το κεράσι πουλιέται χύμα σε εμπόρους σε τιμές από 1 € ως 1,5 € το κιλό. Υπάρχουν δυνατότητες με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Όμως το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η απουσία τυποποίησης και συσκευασίας για να προστίθεται αξία στο προϊόν και η τιμή παραγωγού να πολλαπλασιαστεί. Είναι πραγματική ευκαιρία να γίνει τώρα μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας από Οργάνωση Παραγωγών με χρήση των προγραμμάτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.  
Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να λυθεί το πρόβλημα της Ομάδας παραγωγών κερασιών  Αρχαγγέλου «Το Πάϊκο», ένα χρονίζον πρόβλημα 6 ετών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα που είχε αναλάβει η ομάδα παραγωγών την τριετία 2009-2010-2011.
Ενώ το πρόστιμο ( λόγω μη επίτευξης των στόχων για την τελική αναγνώριση της ομάδας παραγωγών) σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό έπρεπε να είναι επιστροφή του 50% των χρημάτων που είχε λάβει την πρώτη χρονιά ( με δεδομένο ότι δεν είχε ευθύνη για την μη επίτευξη των στόχων που συνέβη λόγω των καιρικών φαινομένων που έφεραν ακαρπία που διαπιστώνεται με επίσημη βεβαίωση του ΕΛΓΑ) το πρόστιμο που εκλήθη να πληρώσει πριν τρία χρόνια είναι το 100% όσων είχε λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more