Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Με επισκέψεις κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνεται το πρόβλημα των αγροτών. Δώστε άμεσα τα λεφτά στους αγρότες!Για άλλη μια φορά καθρεφτάκια για ιθαγενείς φαίνεται να μοιράζουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και ύστερα από επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Φώτη Κουρεμπέ στην Πέλλα για τα προβλήματα με τον παγετό που κατέστρεψε τα κεράσια και τα δαμάσκηνα. Μάλιστα είχαν μούτρα να δώσουν και νέες υποσχέσεις την ίδια ώρα που ο ΕΛΓΑ για καταστροφές 100% έδινε 45% αποζημείωση. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά προβλήματα των αγροτών που η σημερινή Κυβέρνηση που την ψήφισαν οι αγρότες δεν μπορεί να τα λύσει. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη για να βγάλετα τα δικά σας συμπεράσματα: Γιάννης Σηφάκης :   Μεγάλη σύσκεψη του ΣΕΑΣ και εκπροσώπων 35 συνεταιρισμών και ΟΠ της Πέλλας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φώτη Κουρεμπέ παρουσία του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη
«Τεράστιες οι ζημιές»  είπε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ
Ο Γιάννης Σηφάκης και οι αγρότες ζήτησαν προκαταβολές αποζημιώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν οι πληγέντες αγρότες με καθολικά ποσοστά ζημιάς και να καλλιεργήσουν
Άρχισε την Πέμπτη από Βρυττά και Παναγίτσα και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή σε άλλα 10 αγροκτήματα της Πέλλας η αυτοψία του προέδρου του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές από τον παγετό
Οι πληρωμές που υπολείπονται από παγετό, βροχοπτώσεις και χαλάζι του 2016 θα πληρωθούν στις ημερομηνίες 10 Μαίου, 30 Μαίου και όλες οι ζημιές θα έχουν αποπληρωθεί τον Ιούνιο.
Άλλοι πέντε μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΛΓΑ θα εγκατασταθούν στην περιοχή Πέλλας - Ημαθίας
Συμμετείχαν η διευθύντρια ασφάλισης του ΕΛΓΑ Καλομοίρα Σούλιου και η προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας κ. Μαρία Παππά
Στην συγκέντρωση συμμετείχε και η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας δενδρωδών καλλιεργειών
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέλυσε την φύση του οργανισμού, την ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, την βελτίωση της οργάνωσης του, το πρόβλημα με τα οδοιπορικά των εκτιμητών, το πρόγραμμα πληρωμών του προς τους αγρότες, θέματα που αφορούν την τροποποίηση του κανονισμού του, την ανάγκη οι Τράπεζες να χρηματοδοτούν τους αγρότες με εγγύηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, και το πρόγραμμα της επίσκεψης του στα χωράφια που πλήγηκαν από τον παγετό.
Με βάση τα όσα είδε μέχρι τώρα χαρακτήρισε πολύ μεγάλες ως τεράστιες τις ζημιές στα όψιμα κεράσια αλλά και σε άλλες καλλιέργειες στην Πέλλα. Την Παρασκευή θα αποκτήσει συνολική γνώμη μετά την αυτοψία σε πάνω από 10 αγροκτήματα σε όλο τον Νομό.
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης στην παρέμβαση του υπογράμμισε ότι πρώτη φορά την Πέλλα έχουν επισκεφτεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμβουλος του Υπουργού, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ με πρόσκληση του ΣΕΑΣ που εκπροσωπεί εδώ και έναν χρόνο τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών της Πέλλας.  Οι επισκέψεις αυτές αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για την αγροτική ανάπτυξη στην Πέλλα και το γεγονός ότι η Πέλλα στα αγροτικά αντιμετωπίζεται πλέον με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της και όχι σαν παρακολούθημα γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων που έχουν αντίστοιχα αγροτικά προϊόντα.
Εξήρε ακόμη την ίδρυση της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων δενδρωδών καλλιεργειών Κεντροδυτικής Μακεδονίας τονίζοντας την ανάγκη κοινής προσπάθειας για να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή μετά το 2019 στην αναθεώρηση της ΚΑΠ.
Τόνισε ακόμη την ανάγκη ο ΕΛΓΑ να πληρώσει άμεσα τις περσινές ζημιές που δεν έχουν πληρωθεί και οι εκτιμήσεις καθώς και οι αποζημιώσεις των ζημιών να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν. Είναι αναγκαίο να δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων για να μπορέσουν να σταθούν οι αγρότες στις περιοχές με καθολικές ζημιές στα όψιμα κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα , ροδάκινα, μήλα κ.α.
Η κα Σούλιου μετέφερε την πολύ σημαντική εμπειρία της από υπεύθυνες θέσεις στον οργανισμό απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Η Μαρία Παππά ανέφερε τι πληρώθηκε και τι υπολείπεται να πληρωθεί και το πρόγραμμα των επόμενων πληρωμών του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου