Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Παρέμβαση στη Βουλή Γ. Καρασμάνης : Συνέχιση του αδιεξόδου και όχι λύση το 4οΜνημόνιο Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Καρασμάνης
         
 Αυτοί που θα έσκιζαν και θα καταργούσαν τα μνημόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο, έφεραν και ψήφισαν ένα ακόμα μνημόνιο – το δεύτερο μέσα σε μια διετία – με υπέρογκα βάρη για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Παρατείνοντας, έτσι, το σπιράλ του θανάτου της ελληνικής οικονομίας, μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία λιτότητας και υπερφορολόγησης, χωρίς ημερομηνία λήξης, με μόνο στόχο την παραμονή τους στην εξουσία.
          Αυτά επισήμανε ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης στην καταλυτική του παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση των διαρκών επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, παραγωγής και εμπορίου και δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης της Βουλής κατά τη συζήτηση του 4ου Μνημονίου.
          Η δήθεν επτάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση έφερε επιπρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ. Περισσότερα από εκείνα που ζητούσαν οι δανειστές μας πέρσι, τόνισε ο κ. Καρασμάνης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα από αυτά συνιστούν ένα νέο Μνημόνιο, καθώς δεν περιλαμβάνονταν στη συμφωνία του Αυγούστου του 2015.
          Το παραμύθι της δήθεν αριστερής κυβέρνησης, που παλεύει για τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους και τους φτωχούς αγρότες έχει πια τελειώσει, υπογράμμισε ο κ. Καρασμάνης, αφού :
          - Οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, κυριολεκτικά πετσοκόβονται πάνω από 25%, καθώς στη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς πρέπει να προστεθεί η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος συζύγου, η μείωση του αφορολόγητου, το νέο τριετές πάγωμα των συντάξεων, αλλά και η κατάργηση της έκπτωσης για ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες. Και αυτό, όταν μόλις πέρσι τέτοιο καιρό η κυβέρνηση, κατά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, «διερρήγνυε τα ιμάτιά της» ότι, η προσωπική διαφορά όχι μόνο θα διατηρηθεί και μετά το 2019, αλλά θα έχουμε και αυξήσεις στις συντάξεις.
          - Οι μισθοί στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μειώνονται αισθητά με την κατακρήμνιση, από τα 12.000 ευρώ το 2015 στα 5.681 ευρώ το 2019, του αφορολόγητου, αλλά και από την περαιτέρω ελαστικοποίηση των ομαδικών απολύσεων. Ακόμα και μισθωτοί των 400 ευρώ το μήνα θα πληρώνουν φόρο.
          - Οι ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και αυτοαπασχολούμενων αυξάνονται κατακόρυφα και πλέον όλοι καλούνται να πληρώνουν εισφορά επί της εισφοράς του προηγούμενου έτους.
          - Η περικοπή στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης θα οδηγήσει σε απόγνωση τους κατοίκους των ημιορεινών και ορεινών περιοχών, ιδίως της βόρειας Ελλάδας.
          - Τα μέτρα υπέρ των μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων και άλλων πολυεθνικών επιχειρήσεων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, των μικρών και επαρχιακών φαρμακείων, αλλά και γεωπονικών καταστημάτων.
          Με το 4ο μνημόνιο, είπε ο κ. Καρασμάνης, αφαιρούνται από την αγορά άλλα 5,2 δις ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που η έλλειψη ρευστότητας και η απουσία δανεισμού από τις Τράπεζες αποτελούν σήμερα το κατεξοχήν πρόβλημα της εγχώριας οικονομίας.
          Αναφερόμενος στα δήθεν αντίμετρα, τόνισε ο κος Καρασμάνης ότι όλα τελούν υπό την κρίση των δανειστών και εφόσον επιτευχθούν δυσθεώρητα πλεονάσματα, τα οποία θα προέλθουν από νέα λιτότητα και φόρους, ο κ. Καρασμάνης επισήμανε πως τα σάντουιτς στα σχολεία, το 1 με 2 ευρώ έκπτωση στα φάρμακα και το 80άρι το μήνα της επιδότησης ενοικίου, όχι μόνο δεν ανακουφίζουν αυτούς που θα υποστούν τις περικοπές  και τα μέτρα του 4ου Μνημονίου, αλλά υποβαθμίζουν περαιτέρω τις αξίες και την ποιότητα ζωής στη χώρα μας (στόχος  δεν είναι να δίνουμε σάντουιτς στα παιδιά που πεινάνε επειδή οι γονείς τους είναι άνεργοι ή δεν έχουν εισόδημα να τα στηρίξουν, ούτε πρώτα να παίρνουμε τα σπίτια με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που εισάγει το 4ο Μνημόνιο και μετά να επιδοτούμε τους αστέγους για ενοίκιο).
          Τέλος, όσον αφορά στη μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, την οποία χαρακτήρισε καλοδεχούμενη, ο κ. Καρασμάνης υπογράμμισε ότι του θυμίζει τη μέθοδο του Καραγκιόζη : Αφού πρώτα η κυβέρνηση αύξησε τον ΦΠΑ από το 13% στο 24% και στο μεσοδιάστημα χαράτσωσε τους αγρότες με πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές και με υπέρμετρους συντελεστές φορολογίας, αφήνοντάς τους χωρίς πόρους από τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, έρχεται τώρα και λέει πως τους ανακουφίζει, επαναφέροντας τον ΦΠΑ εκεί που ήταν, ενώ ταυτόχρονα αρνείται να καταργήσει άλλον ένα παραλογισμό της, αυτόν με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.
         Καταλήγοντας,  ο κος Καρασμάνης  είπε χαρακτηρίστηκα: Εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δεν προσφύγει στις κάλπες, τότε του χρόνου τέτοιο καιρό θα την «καμαρώνουμε» να ψηφίζει το τρίτο στη σειρά μνημόνιό της, και θα λέει ότι το κάνει για το καλό του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου