Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας



Αποτέλεσμα εικόνας για 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας 
Η Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”, ΔΕΘ - HELEXPO. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι οι φορείς: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Σύνδεσμος Χημικών Βόρειας Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Ελληνικό Δίκτυο Πράσινης Χημείας. Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΑΠΘ, του ΑΤΕΙΘ και του ΤΕΙΔΜ.
Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια στη Μακεδονία και στοχεύει να αποτελεί ένα βήμα για τους επιστήμονες, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου που επιτελείται στην Ελλάδα, στην ανταλλαγή απόψεων, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, στη διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος με παράλληλη ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας χαρακτηρίζεται από: α) το ευρύ φάσμα των ειδικοτήτων των συγγραφέων, που συμμετέχουν στις επιστημονικές εργασίες, β) την παρουσίαση εργασιών από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, γ) το ευρύ φάσμα των θεματικών ενοτήτων των ανακοινώσεων δ) την αξιοσημείωτη συμμετοχή στις ανακοινώσεις επιστημόνων-συγγραφέων από χώρες του εξωτερικού.
Οι 164 επιστημονικές εργασίες του 6ου Συνεδρίου, στις οποίες συμμετέχουν 400 συγγραφείς, ταξινομήθηκαν σε ένδεκα θεματικές ενότητες: 1. Ατμόσφαιρα, 2. Νερά, 3. Αστικά Στερεά Απόβλητα, 4. Ενέργεια και Περιβάλλον, 5. Φυσικό Περιβάλλον και Οικοσυστήματα, 6. Υγεία και Περιβάλλον, 7. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Διαχείριση, 8. Πράσινη Χημεία και Τεχνολογία, 9. Κατεργασία Νερού και Υγρών Αποβλήτων, 10. Αγροτικές Καλλιέργειες και Περιβάλλον, 11. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση.
            Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”, ΔΕΘ - HELEXPO.
Περισσότερες πληροφορίες για την Τελετή Έναρξης και το πλήρες Πρόγραμμα του Συνεδρίου υπάρχουν στον ιστότοπο: http://persynmak.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more