Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Σ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο στην Έδεσσα συζητήθηκεː η ιδιοκτησία και η  άρδευση του γηπέδου στον Αγ. Αθανασίου, η σύμβαση της επιχείρησης ΄΄Τημενιδών΄΄,  πως θα εισπράξει ο δήμος  τα  τέλη της άρδευσης.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΦΟΥΝΤΑΛΗ
Ενδιαφέρθηκε να μάθει τι γίνεταιː με τη διαδικασία παραχώρησης  του στρατοπέδου  εκκλησιοχωρίου, την κατάσταση  με τον Ξενία και  την Εστία.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΡΥΣΑΦΗ
Ενδιαφέρθηκε να μάθει για τον ενεργειακό συμψηφισμό και  σε ποιο στάδιο βρίσκεται η  επιχείρηση Καταρρακτών Α.Ε.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΣΟΝΤΡΑ
Ρώτησε για το θέμα της ιδιοκτησίας του γηπέδου στον Άγιο Αθανάσιο και  για ποιο λόγο δε δίνεται λύση στο κομμάτι της άρδευσης  ώστε να γίνει χώρος προσέλκυσης  περιηγητών, μάλιστα και σε σχέση με το αθλητικό γεγονός που είναι προγραμματισμένο να γίνει εκεί.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΣΙΒΟΓΛΟΥ
Στην οδό  Γιαννιτσών  και  Ρωμανού, όσον αφορά το οδόστρωμα, ζήτησε  συντήρηση της ασφάλτου. Τα κάγκελα από το κολυμβητήριο επειδή  μεταφέρθηκαν στο χώρο της εστίας, ρώτησε εάν  θα γίνει κάτι με την Εστία,  αν υπάρχουν νέα από το  Καναβουργείο και τι θα γίνει με την άρδευση στο γήπεδο του Άγίου Αθανασίου.  Επηρεάστηκε από το γεγονός που η Πανελλήνια Συνέλευση  των ΚΤΕΛ   έγινε στο Λουτράκι Αλμωπίας και ρώτησε τον κ. Γιάννου για ποιο λόγο δεν έγινε στην περιοχή του  Αγίου Αθανασίου Εδέσσης, για περιηγητικούς λόγους.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ
 Ενδιαφέρθηκε για ην  τοποθεσία του Ξηροποτάμου και ζήτησε από το δήμο να παρέμβει  ώστε να αναβαθμιστεί  η περιοχή. Ζήτησε ενημέρωση για ː κάποιο συμβάν στο Ριζάρι  σχετικά  με τα σπίτια που μείνανε χωρίς νερό,   τον τρόπο που ζητείται από τους καταναλωτές η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύδρευσης.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΖΔΡΟΥ
Ο Ξηροπόταμος  είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας. Υπάρχει έγγραφο  για εργασίες στην κοίτη του ποταμού για να μπορέσει στη συνέχεια  να παρέμβει η ΔΕΥΑ.  Η ΔΕΥΑ παρεμβαίνει  με δικά της έξοδα μέχρι το σημείο της ρυμοτομικής γραμμής . Υπάρχει πρόβλημα και  με τη συμμόρφωση όσον αφορά τις συνδέσεις στο αποχετευτικό. Σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης,  έτσι όπως βγαίνουν γίνεται μόνο  για μηχανογραφικούς λόγους, άλλα και για να αποφύγει ο δήμος να πληρώσει  υπέρογκο ποσό ΦΠΑ. Σχετικά με την άρδευση του γηπέδου στον Άγιο Αθανάσιο υπάρχει πρόβλημα, διότι δε φαίνεται εκεί κάποιος ιδιοκτήτης που θα εξοφλήσει το λογαριασμό, αλλά και όταν γίνεται το νερό δε φτάνει για  τις εκεί κατοικίες.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Οι αποχετεύσεις  γίνανε για να συνδεθούν όλοι για το καλό όλων.  Στον Ξηροπόταμο  αναμένονται εργασίες από τη ΔΕΗ.
 Εισηγήθηκε η τεχνική υπηρεσία και μεταφέρθηκαν  τα κάγκελα στην Εστία  για λόγους οριοθέτησης, υπάρχει τοπογραφικό στη διάθεση όλων. Η Εστία νοικιάστηκε το 2008 και οριοθετήθηκε το οικόπεδό της   από το οικόπεδο του δήμου. Έχουν γίνει παρεμβάσεις   και στο προαύλιο χώρο, η απόφαση θα βγει το 2018 αλλά  κάποια στιγμή θα λειτουργήσει.
 Όσον αφορά το γήπεδο, κατήγγειλε ο δήμαρχος πως δεν υπάρχουν στοιχεία γηπέδου. Υπάρχουν ερωτηματικά, τι να υδροδοτηθεί εκεί; Δεν μπορεί  η περιφέρεια να έχει ξοδέψει χρήματα  για να μπει  ιδιώτης και να βάλει λουκέτο! Αρδεύεται μια έκταση παράνομα. Το γήπεδο ανήκει σε όλους και όχι σε έναν μόνο. Πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν ο χώρος ανήκει στη μονή  Βατοπεδίου ή στο  δήμο.
  22 Μαΐου θα αποφασιστεί εάν το Ξενία θα περάσει στο υπερταμείο.
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΠΙΣΛΙΝΑ
Ζήτησε λύση στο θέμα του γηπέδου ώστε το αθλητικό γεγονός –τουρνουά  να μην ακυρωθεί.
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΛΥΣΕΙΣ  ΣΤΟ Δ. Σː
 Δήλωσε πως πρέπει  να συμβεί οπωσδήποτε, στο γήπεδο του Αγ. Αθανασίου, το αθλητικό γεγονός για να πάρουν  οικονομική ανάσα  κάτοικοι και επιχειρηματικός κόσμος που έχει επενδύσει στο σημείο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ
Ο ενεργειακός συμψηφισμός  για το δήμο είναι σημαντικός και θα φέρει οικονομική ελάφρυνση, χρειάζεται η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για να υλοποιηθεί σωστά και πιο αποδοτικά.

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ  ΕΚΤΕΝΩΣ  Η  ΣΥΜΒΑΣΗ  ΤΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΄΄ΤΗΜΕΝΙΔΩΝ΄΄
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι  δεν πρέπει να παραβιαστούν οι όροι ενοικίασηςː α) να επιτραπεί στον ενοικιαστή να ανακαινίσει το χώρο εντός β) να παρέμβει στον κοινόχρηστο εξωτερικό χώρο γ) όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται με την άδεια του δήμου αλλιώς επανόρθωση ή   καταγγέλλεται η σύμβαση. Συζητήθηκαν αλλαγές που πραγματοποίησε ο ενοικιαστής και ζητήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ να συμμορφωθεί με τους όρους της σύμβασης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΣΑΜΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ
Έκδηλος ο προβληματισμός σχετικά   με το πώς θα εισπράξει ο δήμος για να μπορέσει να λειτουργήσει ανταποδοτικά. Αποφασίστηκε  για  φέτος 13 υδρονομείς και τετράμηνη αρδευτική περίοδος.  Το πρόβλημα είναι που στα ανταποδοτικά,  τα αρμόδια υπουργεία, δε συνδράμουν όσο πρέπει,  χρειάζεται να γίνει σωστά ο υπολογισμός και οι εισπράξεις. Εφόσον υπάρχουν εισπράξεις πρέπει να γίνουν κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο για να λειτουργήσει και ο δήμος.
Την προπληρωμή για κάθε φορά εισηγήθηκε ο κ.  Σαμλίδης και  πέρασε με πλειοψηφία.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more