Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δημοτικές μάχες-ανίερες συμμαχίες στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας





Απών για λόγους υγείας ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας την Δευτέρα το απόγευμα. Απών για λόγους υγείας ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος. Στην επικαιρότητα βρέθηκαν το προ ημερησίας διάταξης θέματα τα οποία έβαλε σε πρώτη φάση ο διαφωνών δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου καθώς και ο κος Δημήτρης Βέσκος. 

Κάλυψη στην Μαρτίνα Ζιάκα
Ο κος Βέσκος πήρε το λόγο τονίζοντας ότι είχε αρκετές ερωτήσεις να θέσει προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο ιδιαίτερα για το θέμα του ταξιδιού του στην Πορτογαλία ως προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών καθώς και για άλλα θέματα της επιχείρησης.  Βέβαια απέφυγε να ερωτήσει την αναπληρώτρια του κου Μπίνου στην επιχείρηση των Λουτρών Μαρτίνα Ζιάκα για τις απορίες που είχε. Ως γνωστών η κα Ζιάκα θα μπορούσε να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις καθώς ήταν ενημερωμένη. Η κάλυψη όμως που έδωσε ο κος Βέσκος έχει την ερμηνεία ότι ίσως να υπάρχουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με την κα Ζιάκα η οποία και στο παρελθόν είχε δηλώσει ανεξάρτητη αλλά επανήλθε στον συνδυασμό της Δημοτικής αρχής παίρνοντας την θέση του κου Βέσκου ως αντιπρόεδρος στα Λουτρά. Ο κος Βέσκος νωρίτερα είχε παραιτηθεί. Άλλωστε είναι γεγονός ότι η κα Ζιάκα είναι η δημοτική σύμβουλος που αναπληρώνει στο Δημοτικό συμβούλιο τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών και θα μπορούσε να έχει λόγο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει καταγραφεί κάποια επίσημη άποψη της στο Δ.Σ.  Μένει να δούμε την συνέχεια.

Χρ. Χουρσόγλου: Για να φτάσουν κάποιοι τον Τουφεγγόπουλο χρειάζονται πολλές δεκαετίες θητείας!

Εντύπωση και αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημοτικού συμβούλου Χρήστου Χουρσόγλου για την θητεία του  Σταύρου Τουφεγγόπουλου στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Ο κος Χουρσόγλου δέχθηκε επίθεση από τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κο Αβραμίκα αλλά και από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κωσταντίας Αντώνη Κωσταντινίδη  για την ερώτηση που έθεσε αναφορικά με την αφόδευση μπαζών από την δημοτική αρχή. Ο κος Αβραμίκας τόνισε ότι πρόσφατα καθαρίστηκε χώρος που υπήρχαν μπάζα από την  θητεία του κου Χουρσόγλου στον Εξαπλατάνο. Ο κος Κωσταντινίδης ακόμη τόνισε ότι καθάρισε χώρο στο χωριό  που είχε να καθαριστεί επί πολλά χρόνια δηλώνοντας προς τον κο Χουρσόγλου τα εξής: «Ήσουν Αντιδήμαρχος στον Εξαπλάτανο και δεν έβγαινες από το γραφείο σου. Μόνο για την καρέκλα είσαι». Αργότερα πήρε το λόγο επί προσωπικού ο κος Χουρσόγλου τονίζοντας ότι ο κος Τουφεγγόπουλος ως Δήμαρχος έφερε πολλά χρήματα στην περιοχή, πολλά έργα και η προσφορά του είναι μεγάλη. Μάλιστα αναφορικά με την πλατεία της Κωσταντίας τόνισε ότι φέρει την σφραγίδα Τουφεγγόπουλου και ότι για να φτάσουν κάποιοι το έργου του χρειάζονται πολλές δεκαετίες θητείας…

Υδρονομείς κατά το δοκούν
Για άλλη μια χρονιά το Δημοτικό συμβουλίου Αλμωπίας αποφάσισε για το ποιοι υδρονομείς θα προσληφθούν σύμφωνα με τις αιτήσεις που έγιναν. Και πάλι όμως Συμπολίτευση και αντιπολίτευση αγνόησαν προτάσεις των προέδρων των χωριών και άρχισαν τα δικά τους παιχνίδια με τις προσωπικές τους γνωριμίες. Για παράδειγμα έγιναν διαφορετικές προτάσεις από τον κο Χουρσόγλου στον Εξαπλατάνο κόντρα στο τοπικό συμβούλιο και από τον κο Μπάτση στους Προμάχους όπως και από την Δημοτική αρχή στους Τσάκους. Στο ζήτημα παρενέβη και ο πρόεδρος της Σωσάνδρας κος Μίντσης ο οποίος ζήτησε να τηρούνται οι αποφάσεις. Πάντως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Σωσάνδρας του ζήτησε να δεχθεί εκπρόθεσμη αίτηση για το χωριό του. Ο Πρόεδρος Σαρακηνών – Κορυφής Χρήστος Παππάς, τόνισε ότι κάποιοι απαξιώνουν τους Προέδρους. Και πρόσθεσε: «Όταν τους χρειαζόμαστε τους Προέδρους, επικαλούμαστε τη γνώμη τους. Ορισμένοι απαξιώνοντας τη γνώμη τους, φέρνουν κάποιες άλλες αποφάσεις».

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν πρώην Δημοτικοί σύμβουλοι από τον Εξαπλάτανο…

Φαίνεται ότι συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το σίριαλ της Εξαπλατανιάδας στην Αλμωπία. Η νέα εξέλιξη αφορά τις χαλικοστρώσεις στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου καθώς πρώην δημοτικοί σύμβουλοι από τον Εξαπλάτανο κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και οι οποίοι ήταν σύμβουλοι παραλαβής. Μάλιστα τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την Χώρα. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι συνεχίζονται οι ανακρίσεις για αυτό το ζήτημα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καλεστούν και άλλοι εμπλεκόμενοι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι δυο πρώην Δήμαρχοι Χρήστος Παλικόγλου και Σταύρος Τουφεγγόπουλος. Η υπόθεση των χαλικοστρώσεων που στο παρελθόν είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας είναι πολύ σημαντική και σοβαρή. Οι εμπλεκόμενοι και όσοι προκύψουν ακόμη θα παραπεμφθούν στο συμβούλιο εφετών όπου και θα αποφασιστεί αν αθωωθούν με απαλλαχτικό βούλευμα ή παραπεμφθούν σε δικαστήριο.  Τις καταγγελίες για τα εικονικά όπως υποστήριξε έργα των χαλικοστρώσεων, ανέδειξε ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παράσχος Τσάνταλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more