Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ; Έρευνα στην αγορά της Αριδαίας



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

   Θολή  η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές σχετικά  με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.  Η αγορά αναμένει το τελικό κείμενο που θα καθορίζει  με σαφήνεια όλα  τα σχετικά με την απόφαση. Ο υπουργός οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου  παραδέχθηκε πως  θα προστεθούν Κυριακές  σε  περιηγητικές περιοχές  και   χαρακτήρισε την κίνηση αυτή σαν  μέτρο  εκσυγχρονισμού, και όλα αυτά παρά την αντίθετη απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας. Καταργούνται και οι περιορισμοί που ισχύουν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
  Από την έρευνα που κάναμε στα καταστήματα στην πόλη της Αριδαίας, όπου μιλήσαμε με τους καταστηματάρχες,  στην πλειοψηφία τους  διαφωνούν με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι περισσότεροι, και να ψηφιστεί το μέτρο αυτό, μας είπαν πως δε θα ανοίγουν, επειδή η Κυριακή  έχει καθιερωθεί  γι αυτούς ως μέρα ξεκούρασης. Το μέτρο αυτό, εάν εφαρμοστεί  παντού και όχι μόνο στις περιηγητικές περιοχές( και ποιες θα χαρακτηριστούν έτσι;), ενδέχεται να φέρει διχασμό στον εμπορικό κόσμο, αφού κάποιοι θα ανοίγουν και κάποιοι άλλοι όχι.
  Συνομιλήσαμε  με τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τα καταστήματα, κ. Γιώργο Γούδη  και μας είπε πως, διαφωνεί κάθετα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
  Ξεχωρίζει η άποψη  της κ. Ταγάρη Στεφανίας, μέλος του προεδρείου  εμπορικών καταστημάτων Αλμωπίας,  η οποία διατηρεί κομμωτήριο στο κέντρο της  πόλης. Επειδή χαρακτήρισε, πλέον, περιηγητικό κομμάτι την  Αριδαία, συνδέοντάς την με τη Λουτρόπολη  και με τη δικαιολογία ότι εκεί δε λειτουργούν εμπορικά καταστήματα, θεώρησε καλό να προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μόνο τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και αυτό τις απογευματινές ώρες  5-9. Βέβαια εξέφρασε επιφυλάξεις, και τη πρότασή της τη θέτει προς συζήτηση   στον υπόλοιπο εμπορικό κόσμο.
  Ο πρόεδρος των εμπορικών καταστημάτων της Αλμωπίας κ. Νικόλαος Ρίζος, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου΄΄ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ΄΄, στην επικοινωνία που είχαμε μας ανέλυσε με πολύ παραστατικό τρόπο πως, και τις Κυριακές η ζωή συνεχίζεται με όλες τις ανάγκες της-- άλλωστε και γιατί θα πρέπει να σταματάει – και  οι ανάγκες αυτές πρέπει να ικανοποιούνται από τα ανάλογα καταστήματα, τα οποία για να τις ικανοποιήσουν θα πρέπει να είναι ανοιχτά. Διαφωνεί όμως με την επέκταση του μέτρου  στο σύνολο των καταστημάτων  και μάλιστα αυτών που βρίσκονται εκτός  περιηγητικών περιοχών. Η απορία του βρίσκεται στο γεγονός, που οι ίδιοι συνδικαλιστές με το αγωνιστικό ύφος άλλα έλεγαν σαν αντιπολίτευση και άλλα λένε τώρα  που ανέλαβαν εξουσία!

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΡΙΖΟΑποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Ρίζος Αριδαία
ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤː Ποια είναι η άποψή σας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΡΙΖΟΣː« κ. Σίσκου, πριν  σας απαντήσω θα ήθελα να σας πω μια ιστορίαː Ήταν μια Κυριακή του Νοέμβρη του 2014 που ένας συνδικαλιστής, σημερινός κυβερνητικός βουλευτής, με έντονο αγωνιστικό ύφος, κατήγγειλε σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τους απάνθρωπους εργοδότες, τα μεγάλα κεφάλαια, τους Γερμανοτσολιάδες κυβερνώντες, την Ευρώπη και τα λοιπά  τρελά… που έλεγαν και λένε μέχρι και σήμερα…
  Τελείωσε η εκπομπή, που σημειωτέον, την έβγαλαν δημοσιογράφοι, τεχνικοί,  γραμματεία, μακιγιέζ, ασφάλεια και γενικά υπάλληλοι του καναλιού που δούλεψαν εκείνη την Κυριακή, όπως άλλωστε και κάθε Κυριακή.
  Μετά ο  κύριος πήγε να φάει σε μια ταβέρνα που δουλεύει την Κυριακή, πήρε τσιγάρα και εφημερίδα από το περίπτερο που δουλεύει την Κυριακή, πήγε για καφέ σε καφετερία που δουλεύει την Κυριακή, γύρισε σπίτι του με ταξί που δουλεύει την Κυριακή, χαιρέτησε το γιο του που έφευγε για τις σπουδές του στο Λονδίνο με αεροπλάνο που πετάει την Κυριακή και το βράδυ πήγε στον φίλο του που γιόρταζε αγοράζοντας γλυκά από συνάδελφο ζαχαροπλάστη που δουλεύει και αυτός Κυριακή!
Τελικά μας « δουλεύει »  και Κυριακή ο εργατοπατέρας;
Ποια ήταν η ερώτηση σας κυρία Σίσκου;          
Αν και Κυριακή σήμερα, νομίζω πως σας απάντησα!».
Κυριακή 7 Μαΐου 2017
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλμωπίας
Νικόλαος Ρίζος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more