Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΛΟΓΩ ΣΚΟΝΗΣ



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

 Με την αγανάκτηση  ζωγραφισμένη στα πρόσωπα   και με ιατρικές  μάσκες,  οι  κάτοικοι της Αριδαίας πραγματοποίησαν  πορεία  διαμαρτυρίας στην πόλη,  εξ αιτίας της υπέρμετρης σκόνης  από τη μη αποκατάσταση  του οδικού δικτύου λόγω του αποχετευτικού.
    Πραγματικά  το πρόβλημα είναι υπαρκτό και η καθημερινότητα δύσκολη.  Τα αιωρούμενα σωματίδια έχουν  κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική  και τους κατοίκους σε πλήρη  απόγνωση,   αφού δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και,  για όσους έχουν ήδη κάποιο πρόβλημα υγείας είναι ακόμη χειρότερα. Η υπομονή έχει και όρια,  κάπου πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και η άσφαλτος να πέσει  όσο πιο γρήγορα γίνεται.
  Η πορεία των αγανακτισμένων  κατέληξε στο δημαρχείο από όπου ξεκίνησε,  και εκεί τους αντιμετώπισε ο αντιδήμαρχος ΔΕΥΑ  και δημοσίων έργων κ. Χρήστος Γεωργίου,  ο οποίος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση με τη σκόνη είναι δύσκολη, τόνισε τη σημασία του έργου και υποσχέθηκε  γρήγορη αποκατάσταση,  πράγμα το οποίο δεν πίστεψαν οι διαμαρτυρόμενοι αφού αυτή την υπόσχεση την έχουν ακούσει αρκετές φορές.
  Το κείμενο του ψηφίσματος διαμαρτυρίας, που παραδόθηκε  από τους κατοίκους της πόλης προς τη δημοτική αρχή, αυτολεξεί έχει ως εξήςː
         ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Και βέβαια το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης μας είναι έργο πρώτης προτεραιότητας και πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει. Μέχρι τότε όμως, έχει ακόμα δρόμο…
Για το φλέγον ζήτημα της σκόνης που μας κατακλύζει και κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες στην ατμόσφαιρα της πόλης μας, δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί για να διαγνώσουμε τις συνέπειες στον οργανισμό μας.  Ούτε είμαστε οι ειδικοί για να προσεγγίσουμε το θέμα επιστημονικά.
Όμως ως απλοί πολίτες που υφιστάμεθα άμεσα τις αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας, με τα αναπνευστικά προβλήματα, τις αλλεργίες…οφείλουμε να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε.
Γι αυτό αποφασίσαμε να πάψουμε να είμαστε παθητικοί θεατές και να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας   διαδηλώνοντας με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε, επιτέλους, τους ιθύνοντες να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα μέτρα.
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more