Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κατώτερη του αναμενόμενου η Δημοτική αρχή Αλμωπίας



Συνέντευξη του Δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Μπογδάνη στα Νέα της Αλμωπίας



Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα μας  Νέα της Αλμωπίας ο δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας και πρώην αντινομάρχης Μιχάλης Μπογδάνης ο οποίος τοποθετήθηκε για όλα τα σοβαρά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία. Ο κος Μπογδάνης αναφέρθηκε στην κρίση που έχει περιέλθει η Δημοτική αρχή, στο αποχετευτικό αλλά και στο μέλλον. Διαβάστε παρακάτω την ιδιαίτερα σημαντική συνέντευξη του:

Ερ. Πως σχολιάζετε την πορεία της Δημοτική αρχής Αλμωπίας

Απ. Πάντα είχα την άποψη ότι στο ξεκίνημα της κάθε αυτοδιοικητικής αρχής, θα πρέπει η αντιπολίτευση να δίνει πίστωση χρόνου. Το ίδιο κάναμε και εμείς. Μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια θεωρώ πως το  ισοζύγιο της Δημοτικής αρχής σαφώς και είναι αρνητικό. Δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει ομοιογένεια. Όλα ξεκίνησαν πριν τις εκλογές του 2014 όταν ετερόκλητες ομάδες συνασπίστηκαν με σκοπό να απομακρυνθεί η δημοτική αρχή του Δημήτρη Πασόη από την εξουσία. Ο χρόνος έδειξε πως τελικά η ένωση αυτή ήταν ευκαιριακή με αποτέλεσμα σήμερα να έχει διαλυθεί. Τα λάθη διαδέχονται τα ένα το άλλο. Η αλαζονεία της Δημοτικής αρχής είναι στον υπέρτατο βαθμό.  Προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος επιτίθεται με σφοδρότητα στην παράταξη μας λες και για όλα φταίγαμε εμείς. Όπως έχει πει και στο παρελθόν ο κος Πασόης, αναγνωρίζουμε τα όποια λάθη και αν κάναμε. Κάναμε όμως και πολλά θετικά τα όποια ο κος Μπίνος δεν μας τα αναγνωρίζει. Σήμερα η Δημοτική αρχή έχει αποτύχει στην καθημερινότητα των πολιτών. Έχει αποτύχει και στα ποιο απλά θέματα όπως η άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Αλμωπία έχει χάσει πολλά αυτά τα 2,5 χρόνια

Ερ. Εκδόθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης όπου και ορίζει εκ νέου Πρόεδρο τον κο Σίμο Σωτηριάδη. Πως σχολιάζετε αυτή την απόφαση;

Απ. Εγώ είμαι Δημοτικός Σύμβουλος και μπορώ μόνο να έχω άποψη για την πολιτική επιλογή του κου Μπίνου στο πρόσωπο του Σίμου Σωτηριάδη. Τα νομικά κομμάτια δεν είμαι ούτε ο αρμόδιος να τα σχολιάσω μα ούτε και η παράταξη μας προκάλεσε την νομική διένεξη. Η επιλογή του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Δημοτικής αρχής. Αυτοί αποφασίζουν και προτείνουν. Θα έπρεπε να σκεφτεί ο Δήμαρχος γιατί 5 τουλάχιστον Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του  δεν ψήφισαν για πρόεδρο. Η εκλογή Προέδρου είναι εσωτερική υπόθεση της Δημοτικής αρχής. Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος προτίμησε να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών στην αντιπολίτευση. Σαφώς και υπάρχει πολιτικό θέμα για τον Πρόεδρο που θα έχει εκλεγεί με 13 ψήφους στους 27. Δεν διαθέτει την δεδηλωμένη του συνόλου των δημοτικών συμβούλων και ιδιαίτερα της Δημοτικής αρχής.

Ερ. Υπάρχει συμφωνία με τους διαφωνούντες Δημοτικούς συμβούλους για κοινή γραμμή στα Δημοτικά συμβούλια;

Απ. Σε καμιά περίπτωση όχι. Η παράταξη μας πήρε στον δεύτερο γύρο των εκλογών 48%. Δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ συμφωνήσαμε ότι θα ψηφίζουμε τα θετικά που θα φέρνει η Δημοτική αρχή και θα είμαστε απέναντι στα αρνητικά. Θα κάνουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση χωρίς κορόνες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Την ίδια άποψη διατηρούμε και σήμερα. Το πρόβλημα της Δημοτικής αρχής δεν βρίσκεται στην αντιπολίτευση αλλά στο εσωτερικό της. Αυτοί θα πρέπει να κάτσουν και να βρουν λύση. Η αντιπολίτευση βρίσκεται στο Δημοτικό συμβούλιο για να ελέγχει την εξουσία και όχι να αποτελεί δεκανίκι σε συγκυριακές συμμαχίες. Ούτε μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία σε κάποια ανωμαλία. Είναι ακόμη παρούσα για να προτείνει δημιουργικές λύσεις.

Ερ. Ποια είναι ή άποψη σας για το αποχετευτικό έργο που συντελείται στην Αριδαία;

Απ. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή μας. Τα προβλήματα όμως που έχει είναι πολύ μεγάλα. Έχω εκφράσει πολλές αντιρρήσεις αναφορικά με τον τρόπο που κατασκευάζεται. Οι επιχειρήσεις της πόλης δεινοπαθούν. Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση αναφορικά με τα κομμάτια που κατασκευάζονται. Χρειάζεται ακόμη και σήμερα να οργανωθεί καλύτερα το έργο. Πολλές φορές τις διαφωνίες μας τις έχουμε εκφράσει και στο Δημοτικό συμβούλιο. Δεν βλέπουμε όμως η Δημοτική αρχή να τις λαμβάνει υπόψη. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τα χρήματα για τις αποκαταστάσεις των δρόμων. Πολλά ακούγονται και για την μελλοντική λειτουργία του έργου. Ας ελπίσουμε ότι το έργο αυτό θα παραδοθεί το γρηγορότερο δυνατό στην κοινωνία και θα είναι εύχρηστο.

Ερ. Ποιες είναι οι ενστάσεις για την καθημερινότητα;

Απ. Ο κόσμος γνωρίζει ότι πλέον η εκάστοτε Δημοτική αρχή δεν έχει τα χρηματοδοτικά εργαλεία για μεγάλα και σημαντικά έργα. Άρα όλο το βάρος πέφτει στην καθημερινότητα. Εκεί λοιπόν η Δημοτική αρχή υστερεί. Και στο ζήτημα των σκουπιδιών και στο ζήτημα των αδέσποτων αλλά και στην εγκατάλειψη των χωριών. Χρειάζονται άμεσες λύσεις που δεν έχουν απαραίτητα κόστος. Θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να καταλάβουν πως η διαχείριση θα πρέπει γίνεται με ορθολογικούς όρους και όχι με πελατειακές σχέσεις. Η Αλμωπία έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν μεράκι να δουλέψουν και να παράγουν έργο.

Ερ. Το 2019 θα σας ενδιέφερε να κατέλθετε υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας;

Απ. Ανήκω σε μια παράταξη που έχει αρχηγό. Τον Δημήτρη Πασόη. Θα ήταν ανήθικό ο οποιοσδήποτε να δηλώσει υποψήφιος χωρίς ακόμη ο κος Πασόης να ξεκαθαρίσει την στάση του. Έχω μια πορεία στα κοινά της Αλμωπίας. Ο κόσμος με γνωρίζει και ξέρει ποιος είναι ο Μιχάλης Μπογδάνης. Πέρασα από την θέση του αντινομάρχη Πέλλας υπηρετώντας με ήθος και συνέπεια τα συμφέροντα του τόπου μου. Βοήθησα την Αλμωπία από όποια θέση και αν με έστειλε ο πολίτης. Το 2014 αποδέχθηκα την πρόταση του Δημήτρη Πασόη για να κατέλθω υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος. Ήταν προϊόν απόφασης για το γενικότερο καλό και όχι για το προσωπικό συμφέρον μου. Δεν σας κρύβω ότι δέχθηκα αρκετές προτάσεις από φίλους να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας το 2014. Αρνήθηκα για το καλό του τόπου μου. Έχω στην αίσθηση ότι δεν χρειάζονται βιασύνες και πρωτοβουλίες. Όλα έρχονται στην ώρα τους. Συνομιλώ με αρκετούς φίλους μου από όλη την Αλμωπία. Ακούω και ζω τα προβλήματα τους και τις αγωνίες τους. Μερικές αποφάσεις έρχονται αφού ωριμάσουν. Σε κάθε όμως περίπτωση είναι εδώ, παρών, έτοιμος να αναλάβω οποιαδήποτε πρωτοβουλία και αν μου ζητηθεί. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια είμαι περήφανος γιατί έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών οι οποίοι με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση μου όλα αυτά τα χρόνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more