Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για Γηροκομείο Έδεσσας

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

   Στο γραφείο του δημάρχου και προέδρου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας
 « Ευάγγελος και Αμαλία  Δίζα »- γηροκομείου,  συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου με θέμα ημερήσιας διάταξης την αγωγή του προσωπικού για την πληρωμή αναδρομικών από επίδομα παραμεθορίου περιοχής.
  Παρόντες στη συνεδρίασηː 1. Δημήτριος Γιάννου- δήμαρχος  Έδεσσας 
2. π. Γεώργιος Ζουμής- εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ  3. Πέτρος  Ζέρζης- εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχου  Πέλλας κ. Αθηνάς  Αηδονά  4. Γουνίδης Βασίλειος- εκπρόσωπος συλλόγου « Φίλοι του Γηροκομείου »  5. Βλάχου Κατσάρα  Μαρία- δημοτική σύμβουλος  6. Φράγκου Κυανίδου Ελισσάβετ- δημοτική σύμβουλος 7. Ταμβίσκου Ευτυχία- εκπρόσωπος συλλόγου « Φίλοι του Γηροκομείου »
Απουσίαζαν οιː Κυρία  Δίζα  Αμαλία – Δωρήτρια  και  Δίζας  Προκόπιος, εκπρόσωπος  δωρητών.
  Η κ.. Κατσάρα  ενημέρωσε τους παρισταμένους  για τα αποτελέσματα της συνάντησής  της  με τους εργαζόμενους του γηροκομείου,  σχετικά με την αγωγή  που έκαναν.    Παρουσία  δικηγόρων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση   και ενημερώθηκαν για τα οικονομικά του γηροκομείου  και την αδυναμία  καταβολής όχι μόνο των αναδρομικών αλλά σε  σύντομο χρονικό διάστημα  και της μισθοδοσίας τους. Οι εργαζόμενοι δεν πείστηκαν και εμμένουν στην αγωγή.  Λόγω οικονομικής στενότητας  απερρίφθη και η  τμηματική καταβολή  των αναδρομικών.
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΑΦΟΥ  ΕΛΑΒΕ  ΥΠ  ΟΨΗ  ΤΟΥː
Την από 27-04-17 επιστολή του   νομικού συμβούλου  κ. Γ. Γα΄ι΄σίδη να ανακληθεί η απόφαση υπαγωγής των εργαζομένων στο καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου γιατί η  εταιρεία είναι αμιγώς ιδιωτική και δε δικαιολογείται.
Την  άποψη του κ. Πέτρου Ζέρζη, ότι  η συνέχιση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στους εργαζόμενους του γηροκομείου μπορεί να πολλαπλασιάσει τις απαιτήσεις  και να υπάρξει θέμα επιπλέον καταβολών. 
ΤΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΚΑΤΑ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑː
Την εφαρμογή μισθολογίου Ιδιωτικού Δικαίου στους εργαζόμενους στο γηροκομείο με το καθεστώς της αόριστης σύμβασης, ανακαλώντας την απόφαση της 02-07-13 με την οποία τους ενέταξε στο ενιαίο μισθολόγιο, επειδή η  εταιρεία είναι αμιγώς ιδιωτική.
  Κατά της απόφασης ψήφισε η κ. Ελισσάβετ Φράγκου Κυανίδου με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να συναινέσει στην ανάκληση μιας λάθος απόφασης στην οποία μετείχε. Επίσης η κ. Ταμβίσκου ψήφισε λευκό.
Η παρούσα απόφαση πήρε αριθμό 04//2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more