Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ, ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (20 & 21 Ιουνίου)





Συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης, Phil Hogan

Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 20 και 21 Ιουνίου, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Phil Hogan, με τον οποίον συζήτησαν θέματα τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν στη γεωργία.
Πιο συγκεκριμένα ο Επίτροπος ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις για τη νέα πρόταση της βιολογικής γεωργίας σημειώνοντας την πρόθεσή του να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία εξέτασης της πρότασης. Αναγνώρισε όμως ότι υπάρχουν διατάξεις οι οποίες έχουν διχάσει τα Κράτη - Μέλη και δεν είναι «ώριμες» ακόμη. Για το λόγο αυτό προτείνει αυτές οι διατάξεις να μετατεθούν στο προσεχές μέλλον προκειμένου να αξιολογηθεί πριν ο τρόπος που εφαρμόζονται στα Κράτη Μέλη και στη συνέχεια να ρυθμιστούν με στόχο την εναρμόνιση. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι θα ικανοποιήσει το ελληνικό αίτημα για την παράλληλη συμβατική και βιολογική παραγωγή ίδιων ειδών ψαριών στην ίδια επιχείρηση. Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός συναίνεσε σε εποικοδομητική στάση της χώρας μας, εν αναμονή και του νέου συμβιβαστικού κειμένου, υπογραμμίζοντας ότι ο τομέας έχει ανάγκη μια νέα νομοθεσία η οποία θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξή του.
Ο Γιάννης Τσιρώνης σημείωσε την ικανοποίησή του για τον νέο ορισμό του βοσκότοπου, όπως εμπεριέχεται στην πρόταση omnibusκαι όπου περιλαμβάνει πλέον και την θαμνώδη ξυλώδη βλάστηση η οποία συναντάται συχνά στο μεσογειακό τοπίο, γεγονός που θα βοηθήσει να αυξηθεί η επιλεξιμότητα των ελληνικών βοσκοτόπων.
Ο Επίτροπος ενημέρωσε επίσης τον Αν. Υπουργό για την προσπάθεια που καταβάλει η Επιτροπή για την προστασία της φέτας στις Διεθνείς Συμφωνίες και διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η αναθεώρηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η ικανοποιητική εφαρμογή του.
Ο Γιάννης Τσιρώνης, τέλος, στο περιθώριο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες επισκέφτηκε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία ήταν αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου με στόχο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more