Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΄΄ ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ΄΄ ΣΤΗΝ 21Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την 21η  εξαιρετική μουσικοχορευτική  συνάντηση, που  διοργάνωσε ο Λαογραφικός  Όμιλος  ΄΄ΟΙ  ΑΛΜΩΠΕΣ΄΄ σε συνεργασία με το δήμο Αλμωπίας,  στο προαύλιο χώρο του 2ου γυμνασίου Αριδαίας, και στη συνέχεια, τη δεύτερη μέρα, στο ανοιχτό θέατρο στο δασάκι.   
Η βραδιά ξεκίνησε με την όμορφη και επιδέξια  παρουσία του 1ου  παιδικού τμήματος  του ομίλου,   και τελείωσε,  με το επίσης εντυπωσιακό εφηβικό τμήμα  του ομίλου  και τις ξεχωριστές  χορευτικές παραλλαγές του.

Επίσης, χόρεψαν και καταχειροκροτήθηκαν για την εντυπωσιακή τους παρουσία, τα παιδικά τμήματα των Μορφωτικών Συλλόγων της Πιπεριάς και της Χρύσας-Τσάκων-Ροδωνιάς, καθώς και  το 2ο και 3ο παιδικό του Μ. Ο ΄΄οι  Άλμωπες΄΄.
Δεν έλειψε, όμως, από αυτή την όμορφη συνάντηση ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας, που πάντα η παρουσία του είναι εξαιρετική! 

Το τμήμα ενηλίκων Χρύσας-Τσάκων-Ροδωνιάς με το Μακεδονικό Ήλιο στην πλάτη, χόρεψε γι ακόμα μια φορά, και όπως πάντα,   αφήνει πίσω του  έναν αέρα λεβεντιάς,  με το φως  εκείνης της όμορφης εποχής  για την οποία εμείς χορεύουμε σήμερα.

  Τα διάφορα τμήματα που εκπαιδεύονται στους΄΄Αλμωπες΄΄, χόρεψαν κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου  χορούς Μακεδονίας,  Αν. Ρωμυλίας, Δυτ. Θράκης, χορούς Γουμένισσας και, πάρα πολύ εντυπωσιακά, θα έλεγα καλύτερα από τους κρητικούς, υπέροχους χορούς της Πανέμορφης Κρήτης,  με την παραδοσιακή στολή των κρητικών.

Συγχαρητήρια στους χοροδιδάσκαλους του Ομίλουː Σέλκο Πέτρο,  Γκιώση Γιάννη, Σέλκο Γιάννη,  Σινάπη Γιάννη,  Πούλου Κατερίνα,  Σέπου Δέσπω .
Ιδιαίτερα μαγευτική σ αυτή τη μουσικοχορευτική συνάντηση ήταν η συμμετοχή  της Κύπρου, μας μάγεψε  ΄΄Η  ΑΝΑΔΥΣΗ΄΄ του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλιμνίου Κύπρου.  Τίμησαν την πρόσκληση και ήρθαν από την Κύπρο για να χορέψουν νησιώτικα στη γη του Αλέξανδρου.  Ο πόνος,  φαίνεται διάχυτος στα τραγούδια τους, για το κατεχόμενο τμήμα   της Μεγαλονήσου από τους τούρκους κατακτητές. Νησιώτικα χόρεψαν οι Έλληνες της Κύπρου, νησιώτικα χόρεψε και η Αριδαία με τη   θαλασσινή αύρα  διάχυτη στο μυαλό και στην ψυχή.

Παρόντες στην όμορφη αυτή διοργάνωση ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτριος Μπίνος  μαζί με συνεργάτες του.

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΛΜΩΠΕΣ
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1989 με έδρα την Αριδαία και απαριθμεί εκατοντάδες χορευτές στην Αριδαία και σε πολλά χωριά της. Οι χορευτές,  είναι από όλες  τις ηλικίες, είναι οργανωμένοι σε τμήματα, και μαθαίνουν χορούς και τραγούδια όχι μόνο από την περιοχή αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο όμιλος συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και, συμβάλλει στη διάσωση , διατήρηση και διάδοση της παράδοσης  όσον αφορά τη μουσική, το χορό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Έχει συμμετάσχει  σε εκδηλώσεις, σχεδόν σε όλες τις ελληνικές πόλεις, σε ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αμερική.
Οργανώνει σεμινάρια χορού  σε συνεργασία με τον χοροδιδάσκαλο Σέλκο Πέτρο, σε χώρους στα Λουτρά και την Όρμα,  με συμμετοχές  και από το εξωτερικό.
Το διοικητικό συμβούλιο Λ.Ο. ΄΄ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ΄΄απαρτίζεται ː
Τόλης Χρήστος (πρόεδρος), Γκιώσης Γιάννης (αντιπρόεδρος), Δάλλας Γιώργος (ταμίας), Ουρζάνη Δήμητρα (γραμματέας). Μέληː Σέλκος Πέτρος,  Σέλκος Γιάννης, Σινάπης Γιάννης, Τρεμπολίτης Βαγγέλης,  Χατζηγρηγορίου Ξένια,  Τουρλάκης Κώστας.
 Το μουσικό σχήμα το οποίο συνοδεύει τα χορευτικά δρώμενα  του Ομίλου είναι ΄΄ οι Καρατζοβίτες΄΄, παιδιά με καταγωγή από την Καρατζόβα. 
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more