Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ BABY BOOM



Του Χρήστου Αβραμόπουλου


Ποια είναι αυτή η γενιά και τι έκανε ,πώς ξεκίνησε και πως τελειώνει, τι θετικό και τι αρνητικό μας αφήνει, αυτή η γενιά  αποσύρεται σιγά- σιγά από την ενεργό δράση. Για την Ευρώπη και την Δύση είναι όσοι γεννήθηκαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δηλαδή από το 1945 έως και το 1965,ενώ για την Ελλάδα  επειδή ο πόλεμος τελείωσε το 1949 είναι όσοι γεννήθηκαν από το 1949 έως και το 1969.
Είναι η γενιά που ξεκίνησε με μεγάλη φτώχεια και κατέληξε να απολαύσει την μεγαλύτερη ευημερία από κάθε άλλη γενιά, με εξαίρεση αυτούς που απέτυχαν γιατί ήταν άτυχοι γιατί έκαναν πολλά λάθη γιατί δεν συμβιβάσθηκαν με το σύστημα γιατί έκαναν λάθος επένδυση και έχασαν τα χρήματα τους  γιατί ήταν τεμπέληδες και για πολλούς άλλους λόγους. Πήραν αυτήν την ονομασία βασικά γιατί την εποχή αυτή είχαμε αύξηση των γεννήσεων δηλαδή boom στις γεννήσεις και boom στην ευημερία.
Η Ελληνική γενιά που απόλαυσε τα καλά της  ενωμένης Ευρώπης, άρχισε να ρέει το χρήμα από την Ευρώπη, ξεκινήσαμε από τα ολοκληρωμένα Μεσογειακά προγράμματα και  στην συνέχεια ήρθαν τα πακέτα, πακέτο Ντελόρ πακέτο Σαντέρ πακέτο Πρόντι πακέτο Μπαρόζο και τώτα τρέχει το πακέτο Γιούνκερ. Επιδοτήσεις από εδώ επιδοτήσεις από εκεί κλπ κλπ,  χρήμα ήρθε πολύ χρήμα, να Σχολεία να Νοσοκομεία να Εκκλησίες να δρόμοι να γέφυρες βλέπε ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΙΟ  ΒΛΕΠΕ  ΕΓΝΑΤΙΑ ,να Μέγαρα Μουσικής να Πολιτιστικά κέντρα. Να  Ξενοδοχεία που μετά γίνανε σπίτια με ξένα χρήματα, να πάρκα.. Να δρόμοι περιπάτου στα βουνά, με έναν δρόμο περιπάτου σε ένα βουνό ο κατασκευαστής ζούσε την οικογένεια του 5-6 χρόνια, από πού  να αρχίσω και πού να τελειώσω πρέπει να γράψω τόμους, πολλοί βάλανε το δάχτυλο στο μέλι ,αριστερή γενιά  επαναστατική και  κατά του συστήματος,
Πάνε όλα αυτά ξεχάστηκαν  μπροστά στα ΠΑΚΕΤΑ, ξεχάσανε και την αριστερά ξεχάσανε την επανάσταση και γίνανε ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, με ρουσφέτια με διαπλοκή. Σπατάλησαν το Δημόσιο χρήμα, αυξήσανε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις Δημόσιες Δαπάνες, δεν τους έφθασαν τα πακέτα από την Ευρώπη και δανείσθηκα υπέρογκα ποσά. Φάγανε ήπιανε ταξιδέψανε σε όλον τον κόσμο και τον ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ, τι καλή αριστερή γενιά  είναι νοικοκύρηδες.
Κτίσθηκαν Αρχιτεκτονικά εκτρώματα, οικοδομές κουτιά, χωρίς φαντασία ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ  χρήμα χωρίς κόπο, χρήμα με τρόπο, 100 τετραγωνικά διαμερίσματα και δεν χωράνε δύο άτομα γιατί κανείς δεν σκέφτηκε την λειτουργικότητα του σπιτιού, για να σκεφθείς πρέπει να αφιερώσεις χρόνο, στο ΙΚΕΑ είδα και θαύμασα τον σχεδιασμό μιας κουζίνας με διαστάσεις 2 επι 3 και να χωράει μέσα τα πάντα και να μην σε εμποδίζει τίποτα, για να έχουμε  αυτό το αποτέλεσμα κάποιοι σχεδιαστές και Αρχιτέκτονες σκέφτονταν για πολλές ήμερες, όμως εκεί είναι Σουηδία Η μόνη χώρα στον κόσμο πού γκρέμισε όλα τα νεοκλασικά κτίρια στα ιστορικά κέντρα όλων των Ελληνικών πόλεων, και δεν έγιναν επεκτάσεις για συμφέροντα ιδιοκτητών. Ακόμα και ο κομμουνισμός σεβάσθηκε τα ιστορικά κέντρα και έτσι έχουμε το παλιό Βελιγράδι και το νέο Βελιγράδι. Όμως τι να περιμένουμε  σε αυτήν την χώρα που επώνυμο πρόσωπο δήλωσε ότι στην Ελλάδα ο σεισμός είναι σωσμός. ΓΕΝΙΑ ιδεολογικά μπερδεμένη, οι δημοκράτες –φιλελεύθεροι ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία  και  έπεφταν σε  κρατισμό, οι σοσιαλιστές-αριστεροί ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ και  τρώγανε παραμύθι, και οι μεν και οι δε τρώγαμε ιδεολογικό παραμύθι. Πουθενά ατομική ευθύνη όλο οι άλλοι φταίνε, την μία φταίνε οι Αμερικάνοι και την άλλη οι Γερμανοί ποτέ δεν φταίμε εμείς, ατομιστική και εγωιστική γενιά.
ΕΥΘΥΝΗ της εκάστοτε Κυβέρνησης είναι να  αποκαλύψει αυτούς που βάλανε το δάχτυλο στο μέλι  στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, να αποκαλύψει αυτούς που φάγανε ήπιανε  και αφήσανε τον λογαριασμό σε αυτούς που δεν βάλανε το δάχτυλο στο μέλι. Αλλά  όπως δείχνουν τα πράγματα οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν παρά από καλύπτουν, ευθύνη τους είναι να  βρούνε  τις κοπριές του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα για να ξεβρομίσει ο τόπος. Κύριοι της εκάστοτε κυβέρνησης έχετε υποχρέωση να στείλετε τον λογαριασμό σε αυτούς που φάγανε. Να πούμε λίγα λόγια για την αξιοκρατία, εδώ γελάμε,  παντού στο Δημόσιο αναξιοκρατία, και λιγότερο στον Ιδιωτικό τομέα όπου και εκεί ακόμα παίρνει τηλέφωνο ο ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ στον διαπλεκόμενο και κρατικοδίαιτο  επιχειρηματία για να προσλάβει εργαζόμενο ψηφοφόρο του και πελάτη. Αυτή είναι η Ελληνική γενιά των baby boom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more