Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΕΛΕΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ- ΖΩΓΡΑΦΟΣ ː « Η ζωγραφική είναι ψυχοθεραπεία » Πλούσιο φωτορεπορτάζ





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


 Ο σύλλογος φίλων της τέχνης και του πολιτισμού ΄΄Πολύκλειτος΄΄πραγματοποίησε στο Ξενιτίδειο πνευματικό ίδρυμα έκθεση ζωγραφικής, των μαθητριών και μαθητών που φοιτούν και εκπαιδεύονται στη σχολή. Παρατηρώντας τα υπέροχα έργα θα έλεγε κανείς πως έχει να κάνει με έμπειρους της ζωγραφικής τέχνης.  Η δημιουργία και  εφαρμογή των χρωμάτων, σε συνδυασμό με την επιλογή των θεμάτων, είχε την τιμητική της και ομόρφυνε το Ξενιτίδειο.
 Η κ. Ελένη Χρυσουλά- Λαζοπούλου, ζωγράφος και Αγιογράφος, καθοδήγησε και εκπαίδευσε με επιτυχία- όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα- και αυτή τη χρονιά, όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που στόλισαν με τα έργα τους την αίθουσα.
 Στη συζήτηση που κάναμε μας  ανέφερε πωςː« Ζωγραφική και ψυχοθεραπεία πάνε μαζί, αφού τις ώρες που ζωγραφίζει κάποιος δε σκέφτεται τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα δημιουργήσει  χρώματα για να τα απλώσει πάνω στο μουσαμά.  Τη θεματολογία, μέχρι στιγμής, δεν την κατευθύνει η σχολή αλλά η προσωπική προτίμηση  του καλλιτέχνη, δηλ. εξαρτάται από ποιο έργο θέλει να κρεμάσει στον τοίχο του σπιτιού του. Όσον αφορά τα χρώματα, προτιμούμε τη χρήση των βασικών χρωμάτων για να δημιουργούμε όλες τις αποχρώσεις.
 Στη σχολή , κατά καιρούς, έγιναν παρουσιάσεις μεγάλων ζωγράφων του παρελθόντος, όπως ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ο Θεόφιλος, αφιέρωμα για τα 100 χρόνια  από το θάνατο του Παπαδιαμάντη, κ.ά . Στόχος είναι ένα αφιέρωμα στην Ελένη  Μπούκουρα-Αλταμούρα, την πρώτη Ελληνίδα ζωγράφο του 19ου αιώνα από  σχολή της Ιταλίας.
 Η ζωγραφική είναι η πρώτη έκφραση του ανθρώπου,  αφού ο άνθρωπος πριν μιλήσει ή γράψει εάν έχει χαρακτικό όργανο ή μολύβι στα χέρια του ζωγραφίζει,  είναι κάτι έμφυτο. 
 Η σχολή είναι αφιερωμένη στο μεγάλο γλύπτη της αρχαιότητας του 5ου αιώνα Πολύκλειτο, εφάμιλλο του Φειδία ».
 Δημιουργώντας ο καλλιτέχνης αποκτά όλα εκείνα τα συναισθήματα τα οποία  τον εξυψώνουν σαν άνθρωπο και του χαρίζουν αυτά που ο καθένας ψάχνει για να σταθεί στη ζωή και στην κοινωνία. Οι ώρες της ζωγραφικής είναι ώρες δημιουργίας και το αποτέλεσμα ανεξίτηλο.
Τα έργα δεν πουλήθηκαν  αφού οι δημιουργοί τους  θέλουν να τα κρεμάσουν στα σπίτια τους. Όλα είναι καλοδουλεμένα με φαντασία, μεράκι, κόπο και χρόνο.
 Τελικά οι κάτοικοι αυτής της πόλης έχουν την καλλιτεχνία στο αίμα τους και έτσι εξηγείται το κατάμεστο Ξενιτίδειο.
 Προσκεκλημένος και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση εκφράζοντας το θαυμασμό του για τους δημιουργούς των έργων, αλλά και τα υπέροχα εκθέματα.
 Το Φθινόπωρο ξεκινάει η καινούρια χρονιά, για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής τέχνης.
 ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΚΟΡΙΤΣΙΑ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΧΑΡΙΣΑΤΕ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΚΘΕΣΗ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΣΤΟ  ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ   ΕΝΑ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ!!!
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!

Δείτε παρακάτω το φωτορεπορτάζ:





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more