Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΔΡΟΥː ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για Κατερίνα Ζδρου

 Όλη η συνέντευξη  για  θέματα της επιχείρησης  στο διευθυντή ειδήσεων της Πέλλα τηλεόρασης κ. Χρήστο Δημητριάδη.


ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Η  κ. Κατερίνα Ζδρου, πρόεδρος  της επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης του Δήμου Έδεσσας (Δ.Ε.Υ.Α.), σχετικά με την έκδοση διπλών λογαριασμών στα δελτία πληρωμών,  είπε τα εξήςː  Τους λογαριασμούς συνόδευε ένα ενημερωτικό  σημείωμα αρκετά κατατοπιστικό, όσοι όμως δεν το κατάλαβαν ενημερώνονται προφορικά από την επιχείρηση. Κανονικά η υπηρεσία πρέπει να εκδίδει 6 λογαριασμούς το χρόνο, δηλ. κάθε δίμηνο.  Τα προηγούμενα έτη εκδόθηκαν λιγότεροι με αποτέλεσμα  τη συσσώρευση χρεών. Έγιναν συζητήσεις και  αποφασίστηκε  η έκδοση διπλών λογαριασμών, ώστε για 18 μήνες,  κάθε δίμηνο να έχουμε έναντι και εκκαθάριση μαζί,  για να μπορέσει να βγει οικονομικά η Δ.Ε.Υ.Α.  Αυτό δε σημαίνει  αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική, καμία προκαταβολή, αλλά νοικοκύρεμα.  Αυτά τα κυβικά που αντιστοιχούν στα ποσά που αναγράφονται έχουν ξοδευτεί από τους καταναλωτές και κανείς δεν πληρώνει κάτι παραπάνω.
 Στα δελτία εξόφλησης των καταναλωτών δεν αναγράφεται όλο το ποσό, ώστε να φαίνεται και να καταλάβει ο δημότης περί τίνος πρόκειται, επειδή οι λογαριασμοί που θα εκδίδονταν θα ήταν μεγάλοι  και η  επιχείρηση δε θα μπορούσε να πληρώσει το Φ.Π.Α.,  που  καταβάλλεται κανονικά στην εφορία, άσχετα εάν εισπράττει η υπηρεσία, υπάρχουν δεν υπάρχουν χρήματα.
  Σε περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ποσά, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακανονισμό ή και εξόφληση μέρους των οφειλομένων, ανάλογα όπως διευκολύνονται.
 Όσον αφορά  αυτά που ακούγονται,  σε σχέση με τη διακοπή της υδροδότησης σε ορισμένους  καταναλωτές που δεν είναι συνεπείς, αυτό έχει να κάνει   με την τήρηση των κανονισμών της  επιχείρησης.  Μετά από ενημέρωση  η διακοπή γίνεται σε όσους ιδιοκτήτες χρωστούν πάνω από 250 ευρώ και μισθωτούς  πάνω από το ποσό των 150 ευρώ. Εάν το ποσό φτάσει  τα 300 ευρώ αποστέλλεται στη Δ.Ο.Υ.. Κάποιες φορές  εφαρμόζονται «σκληρά» μέτρα με τη διακοπή του νερού  για να έρθει ο πολίτης να κάνει διακανονισμό, ώστε να σταματήσουν οι προσαυξήσεις προς όφελος δικό του. Δεν υπάρχει καμία κακία από τη μεριά της επιχείρησης.          
 Ανεξάρτητα από τις εισπράξεις της η Δ.Ε.Υ.Α. υποχρεούται  κάθε φορά να εξοφλεί τις οφειλές της προς τη Δ.Ο.Υ.. Δεν μπορεί κάποιοι να είναι συνεπείς και να καλύπτουν τα έξοδα της επιχείρησης και κάποιοι άλλοι όχι, δηλ. πολίτες δύο ταχυτήτων.
  Υπάρχει απόφαση που λέειː Εξόφληση 20% του ποσού και το υπόλοιπο σε ρύθμιση με ελάχιστο  τα 20 ευρώ και οι δόσεις  μέχρι 20 μήνες. Μπορεί και διαφορετικά, όπως ευκολύνεται ο δημότης, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι. Μπορεί να είναι η Έδεσσα η πόλη των νερών, αλλά αυτό το νερό για να φτάσει στη βρύση μας έχει έξοδα. Χρωστάει η επιχείρηση στη Δ.Ε.Η  και η εξόφληση γίνεται με διακανονισμό. Εάν δεν πληρωθεί η Δ.Ε.Η τα αντλιοστάσια δε θα δουλέψουν και το νερό δε θα φτάσει στις βρύσες.  Υπάρχει καρτέλα για κάθε καταναλωτή, οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να ενημερωθεί και να μην παρασύρονται από δημοσιεύσεις.

ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΜΕ  ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΓΗΠΕΔΟΥ  ΣΤΟΝ  ΑΓ.  ΑΘΑΝΑΣΙΟ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;
κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΔΡΟΥː Όταν παίρνει νερό το γήπεδο δεν έχει το χωριό. Παρακολουθείτε η κατάσταση. Κατά περίεργο τρόπο την περασμένη εβδομάδα ήταν άδεια η δεξαμενή, τώρα είναι γεμάτη. Δε θα επιτρέψουμε να ποτιστεί το γήπεδο σε βάρος των σπιτιών και των επιχειρήσεων.  Για το συγκεκριμένο  γήπεδο, ο τότε  πρόεδρος της ΕΠΣ  Πέλλας κ. Νουσηκύρου είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει γεώτρηση. Τα έργα όταν γίνονται είναι προς όφελος των πολιτών, δεν πρέπει όμως να τα αφήνουμε στην τύχη τους, αλλά να τα αναβαθμίζουμε με επιπλέον κινήσεις.

ΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ  Δ.Ε.Υ.Α. ΕΔΕΣΣΑΣ
ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ 2011
κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΔΡΟΥː  Είναι μια επιχείρηση που σε βάθος χρόνου θα μπορεί να κάνει έργα.  Καταφέραμε να κάνουμε  πολλές παρεμβάσεις στα δίκτυα. Τώρα τελευταία  είμαστε σε καλό επίπεδο. Μπορέσαμε να περάσουμε έργα μέσα από προγράμματα, όπως  είναι η τηλεμετρία. Πιστεύω πως ο κόσμος είναι ικανοποιημένος, άσχετα εάν είναι προβληματισμένος με τους διπλούς λογαριασμούς.
     
           
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more