Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο κ. ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Σηφάκης Μπίνος
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας καλό είναι να εμβαθύνουμε στα γεγονότα και τις καταστάσεις.  Γι  αυτό  πρέπει να ακούγονται όλες οι εμπλεκόμενες  πλευρές .  Επικοινώνησα με το Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη και του έθεσα την εξής ερώτησηː   

Ακούστηκε πως, προσπαθείτε να αποσπάσετε θετική απάντηση από το δήμαρχο  Αλμωπίας για να φέρετε  Αθίγγανους στην περιοχή της Αριδαίας.   Είναι αλήθεια;

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  


ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΗΦΑΚΗΣ  ː « Ούτε ήθελα, ούτε θέλω τίποτα από αυτά που μου καταμαρτυρούν λειτουργώντας με καθαρά φασιστική νοοτροπία.

Σας λέω όλη την αλήθεια και την πραγματικότητα και σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας: 
Πριν 15 ημέρες μου απευθύνθηκε μέσα στη Βουλή η Υφυπουργός Θεανώ Φωτίου και με ρώτησε : " Μπορείς να πεις σε αυτό το Δήμο στην Αριδαία που, όταν ήμουν σε σας επίσκεψη, συνεννοηθήκαμε με τον Δήμαρχο να κάνουμε πρότυπο οικισμό για τους λίγους Ρομά που μένουν εκεί, να μου στείλουν ένα τοπογραφικό και πόσες οικογένειες Ρομά μένουν εκεί, για  να κάνουμε μια προμελέτη;" Της απάντησα ότι φυσικά μπορώ και συναντήθηκα με τον κ. Μπίνο μεταφέροντας τα λόγια αυτά. 
Ο κ. Δήμαρχος πράγματι θυμήθηκε τη  συζήτηση που είχαν κάνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία 50 ατόμων και εμού, κατά τη  διάρκεια της επίσκεψης Φωτίου .  Απευθύνθηκε στο μηχανικό του Δήμου κ.Μπελιοβάνη ζητώντας να βρει το τοπογραφικό του οικοπέδου και είπε ότι θα μιλήσει και στην κα Χατζηαβραμίδου για να κάνει την κοινωνική έρευνα. Έφυγα από το δημαρχείο και δε  συνέβη τίποτα άλλο. Ξαφνικά άρχισαν να με καθυβρίζει ο κ. Τσιμτσιρίδης χωρίς να καταλάβω γιατί. και ακολούθησε ευσχημότερα ο κ. Δήμαρχος. 
Δηλώνω ότι,  ούτε πρότεινα, ούτε επέμεινα, ούτε προτίθεμαι να επιμείνω, ούτε τίποτα απολύτως άλλο,  για κανέναν καταυλισμό Ρομά. Ούτε ποτέ το πρότεινα. Μεταξύ τους συνεννοήθηκαν, Υπουργός Φωτίου και Δήμαρχος Δ. Μπίνος.
Όταν απάντησε αρνητικά ο δήμαρχος ( αλλάζοντας τη  θέση του) είπα θα μεταφέρω τη  νέα θέση του στην Υπουργό. 
Ουδέν άλλο ».

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤː ː Από πού προκύπτουν οι φήμες κ. Σηφάκη;

 ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΗΦΑΚΗΣː « Από που προκύπτει ότι εγώ θέλω, επιμένω κλπ για να γίνει το οτιδήποτε; 
Άλλοι λόγοι είναι που θέλουν να με χτυπήσουν, καμιά σχέση με το θέμα των Ρομά, και βρήκαν το πιασιάρικο αυτό θέμα για να το κάνουν. 
Θέλουν να με θίξουν γιατί, αναφέρω στην κοινωνία τις καθυστερήσεις του δήμου σε προμελέτες για αρδευτικά έργα, για υδρευτικά έργα, για έργα οδοποιίας. Το γεγονός ότι υπάρχουν ευθύνες ː 1ο που χάθηκε το αρδευτικό έργο της Φούστανης  με προϋπολογισμό  490.000,00 € ,εγκεκριμένο για κατασκευή. 2ο Έχουν καθυστερήσει στο ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού,. 3ο  Κινδυνεύει να πάει στο δημόσιο ταμείο το 1.500.000 € της ΔΕΥΑ για το έργο της ύδρευσης της Αριδαίας από τη   Σωσάνδρα,  επίσης, οι ρυθμοί διεκδίκησης μικρού συμπληρωματικού έργου από την Περιφέρεια, για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο, είναι αργοί.
Ακόμη γιατί, όταν τελεσιδίκησε  πλήρως η υπόθεση με την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου  και την εκλογή του κ. Σωτηριάδη,  έπειτα πήγα  στον Υπουργό Εσωτερικών και συζήτησα μαζί του τη  μελλοντική αλλαγή του νόμου, για να μην επαναληφθούν και σε άλλους δήμους, πράγματα που θίγουν το  θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης( άκυρες επαναληπτικές ψηφοφορίες κλπ) .   Ο  Υπουργός μου είπε ότι τα ίδια έγιναν και σε κάποιους ακόμη δήμους της χώρας,  θα το δει για νομοθετική παρέμβαση για το μέλλον.
Ειλικρινά  θλίβομαι για την αδικαιολόγητη επίθεση στο πρόσωπό μου χωρίς λόγο και ουσία. Χωρίς αντικείμενο διαμάχης. Ούτε θέλω, ούτε επιμένω ( όπως λένε) , ούτε φυσικά θα γίνει τίποτα χωρίς συναινέσεις του Δήμου ».

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤːː Αισθάνεστε αδικημένος ; Θα εμπλακείτε στις επόμενες  δημοτικές εκλογές;  

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΗΦΑΚΗΣ ː « Καλώ τον κ. Δήμαρχο να εκτονώσει την απαράδεκτη επίθεση του Δήμου στο   βουλευτή που προέρχεται από την περιοχή και έχει τα μέγιστα βοηθήσει 2,5 χρόνια σε όλα τα θέματα που αφορούν  το Δήμο Αλμωπίας.

Να μη φοβούνται, ειλικρινά χαμογελώ  όταν πάνε να με εμπλέξουν προσωπικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Απλά θυμίζω ότι, η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τους είναι πριν τις βουλευτικές.   Προσωπικά επιθυμώ τη διεκδίκηση της επανεκλογής μου  ως  βουλευτού με βάση τη μεγάλη προσπάθειά μου για το Νομό, για τον αγρότη, για τον κτηνοτρόφο, για την υγεία, για τον τουρισμό και για όλους τους πολίτες της Πέλλας.

Ο Δήμος Αλμωπίας χρειάζεται ψύχραιμους και αποτελεσματικούς ανθρώπους. Ας μην αποδείξουν ότι δε   διαθέτουν τα απαραίτητα αυτά στοιχεία ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more