Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ






ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Για έκτη συνεχή χρονιά,  ανελλιπώς,  πραγματοποιήθηκε  το πολιτιστικό αντάμωμα στο χώρο του γηπέδου στην Έδεσσα. Πραγματικά ήταν κάτι το φανταστικό και υπέροχο στο να το βλέπει κανείς να ξετυλίγεται μπροστά του.
 Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ανταμώματος περίπου 100 σύλλογοι από όλη την επικράτεια και στο σύνολο πάνω από 2000 χορευτές, χόρεψαν για την πατρίδα, τον πολιτισμό μας, την ειρήνη, την ιστορία μας που πουθενά στον κόσμο δεν  υπάρχει τόσο πλούσια.
 Βαθιά συγκίνηση  προκάλεσε   ο  Σύλλογος Φίλων   Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής από τα Γιαννιτσά  όταν, μας θύμισε τον όρκο των προγόνων μας  στη Φιλική Εταιρεία και τις νουθεσίες προς τον Ελληνικό λαό  του Κολοκοτρώνη, μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.
Οι  2000  χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές στολές  του τόπου  προέλευσης, μας έδειξαν στην πράξη πως ταίριαξαν μεταξύ τους οι διαφορετικοί τόποι. 

 Σκόρπια από διάφορα σημεία της Έδεσσας  και  κάτω από τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων τους,  στη διαδρομή για το γήπεδο, διασκεδάζοντας και χορεύοντας,   γεύτηκαν το παραδοσιακό προϊόν της  το κεράσι. Στη συνέχεια  οργανωμένοι σε διάφορες ομάδες χόρεψαν στο χορτάρι του γηπέδου της πόλης.
Παρόντες στο κατάμεστο γήπεδοː  εκπρόσωποι  της εκκλησίας, ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου,  δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων,  ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα επικοινωνίας και πολιτισμού κ. Περικλής Βασιλάκης και  απλοί πολίτες.
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ !!!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more