Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ταβέρνα ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ στην Νέα Ποτίδαια-Με όνομα βαρύ σαν ιστορία!




Ίσως μετά την γέφυρα και τα αρχαία της, το σήμα κατατεθέν της Νέας Ποτίδαιας να είναι η Ταβέρνα Πασχαλάκης. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Άλλωστε από το 1940 δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η οικογένεια Πασχαλάκη αποφάσισε να χτίσει το διώροφο οίκημα που και στο παρελθόν είχε και άλλες χρήσεις. στο ισόγειο λειτουργούσε ως  καφενείο αρχικά και στην συνέχεια ως ταβέρνα ενώ στον πρώτο όροφο ως πανδοχείο για να φιλοξενεί τους ταξιδιώτες που πήγαιναν στο πρώτο πόδι. Ήταν το σημείο συνάντησης όπου πολλές φορές γινόντουσαν οι πιο σοβαρές συμφωνίες εμπόρων της περιοχής. Σήμερα δεσπόζει ο πλήρης ανακαινισμένος χώρος που διατήρησε την πρότυπη παραδοσιακή αρχιτεκτονική με το όνομα ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ. Ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία!  

Ο ταξιδιώτης στρίβοντας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη διασχίζοντας την γέφυρα και στρίβοντας για το μαγευτικό  χωριό της Νέας Ποτίδαιας θα βρεθεί στην όμορφη γραφική πλατεία του χωριού. 

Η πλατεία της είναι εδώ και δεκάδες χρόνια το σημείο συνάντησης των κατοίκων της.

Στην κεντρική πλατεία θα βρείτε την παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ που υποδέχεται με θερμή φιλοξενία τους επισκέπτες και υπόσχεται να τους προσφέρει γνήσιες  γεύσεις μοναδικής νοστιμιάς, χτισμένη με ντόπια πέτρα της περιοχής όπως στα παλιά αρχοντικά.. 

Με την πρώτη ματιά θα καταλάβετε  και θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε ένα κόσμο γαλήνης αλλά κυρίως παλιάς γραφικής Χαλκιδικιώτικης πλατείας. Η κουζίνα του ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ δεν πιάνεται. Οι μεζέδες και τα μπινελίκια καταπληκτικά και μοναδικά. Η φέτα σπαρταρά στον ουρανίσκο. Οι σαλάτες πάντα φρέσκες καθώς μυρίζουν κήπο. Τα ντόπια κρέατα στα κάρβουνα πραγματικά ιεροτελεστία. Οι γεύσεις-το δροσερό περιβάλλον και φυσικά η άφθονη βαρελίσια ρετσίνα καθώς και η γράπα με το τσίπουρο μπορούν πολύ εύκολα να σβήσουν με ένα ποτήρι κρύο μπύρας. 
Η ταβέρνα ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ λοιπόν κάθε βράδυ είναι εκεί για να μας κρατά συντροφιά ενώ κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχει ζωντανή μουσική. Σαφώς και αποτελεί σούπερ επιλογή για όλους μας. Αξίζει όλοι να περάσουμε από εκεί. Για κρατήσεις μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 23730 41556.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more