Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Χιλιάδες προσκηνητές πέρασαν από την Αγία Τριάδα στην Έδεσσα

Η Έδεσσα για άλλη μια χρονιά είχε την τιμητική της καθώς πανυγήριζε η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πλήθος κόσμου πήγε να προσκηνήσει και να προσευχηθεί σε ένα Ιερό και συνάμα ιστορικό τόπο. Όλες οι λειτουργίες έγιναν χωροστατούντος του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. 


Το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας χρονολογείται στα 1865 και βρίσκεται στον κάμπο της Έδεσσας στην περιοχή Λόγγος, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Έδεσσας και μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη.

Η ανέγερση της μονής έγινε με έξοδα των κατοίκων. Η μονή αποτελείται από το μεγάλο Καθολικό, τα κελιά των μοναζουσών και τους βοηθητικούς χώρους, ενώ υπάρχει και γηροκομείο.

Ο ναός, που είναι τρίκλιτη βασιλική, έχει τρεις εντυπωσιακούς τρούλους, ο αριθμός των οποίων συμβολίζει την Αγία Τριάδα.
Υπάρχουν επίσης παρεκκλήσια του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, της Αγίας Συγκλητικής και του Αγίου Λουκά Κριμαίας του Νέου Ιατρού.

Ηγουμένη είναι η μοναχή Φοίβη και η αδελφότητα αποτελείται από 7 μοναχές. Στο πανηγύρι της εορτής του Αγίου Πνεύματος συρρέει πλήθος προσκυνητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more