Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας
Και άλλα ζητήματα σ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο.


ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Το δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας ξεκίνησε με ερωτήσεις προς το δήμαρχο από τον
 κ. ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ σχετικά  το ΓΔΑΠ (Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).   
Αναφέρθηκε στις συνθήκες εφαρμογής του, που αφορούν τη χρηματική συμμετοχή που πρόκειται να ζητηθεί από τους γονείς των παιδιών, καθώς και στη λειτουργία του με δύο άτομα προσωπικό. Επίσης,  ζήτησε να μάθει για το πρόβλημα με τη λειτουργία του αποφρακτικού του δήμου,  καθώς και για ποιο λόγο γίνεται θόρυβος με τα καπάκια  όταν περνάει  βαρύ όχημα από το δρόμο στο Ριζάρι. Ζήτησε, ακόμα, τις αστοχίες να τις χρεώνονται οι εργολάβοι και όχι οι δημότες.

κ. ΔΜΗΤΡΙΑΔΗΣː Αναφέρθηκε στα παράπονα των πολιτών για τους διπλούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑ, αφού οι πολίτες δεν πείθονται από τις διευκρινίσεις της επιχείρησης. Ακόμα,  απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμλίδη,  αναφέρθηκε στην πλήρη ενημέρωση την οποία πρέπει να έχουν οι κάτοικοι  από την αρχή όταν γίνεται ένα έργο  που τους αφορά,  σχετικά  με το πόσα πρέπει να πληρώσουν  για να μην διαμαρτύρονται στη συνέχεια (π.χ κόστος σύνδεσης αποχετευτικού). Επίσης, ρώτησε για την επιτροπή τουρισμού που πριν  από 2.5 έτη ψηφίστηκε  και δε συνεδρίασε ούτε μία φορά. Αφού προβλέπεται από τον Καλλικράτη και έχει γίνει η σύστασή της, ζήτησε να γίνει μια πρώτη συνεδρίαση για εξελίξεις στο περιηγητικό κομμάτι.

κ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ː Ρώτησε ποιες πρωτοβουλίες έχει πάρει ο δήμος σε σχέση  με τη διεκδίκηση του πανεπιστημίου  και  ζήτησε  να ασχοληθεί και με τη  διεκδίκηση μουσικού σχολείου.

κ. ΓΙΆΝΝΟΥ ː Αναφέρθηκε στο δρόμο προς το ΧΥΤΑ  και ενημέρωσε  πως πρόκειται να κατασκευαστεί από το ΦΟΣΔΑ,  χρηματοδοτήθηκε με 60.000 ευρώ. Όσον αφορά τα καπάκια, εξήγησε πως, με τις  μεγάλες εκπτώσεις που προσπαθεί να πάρει ο δήμος κάποια έργα είναι φυσικό και τα υλικά να είναι κατώτερης ποιότητας και ο τρόπος κατασκευής, πράγματα που ταλαιπωρούν τους συνδημότες. Όσον αφορά το τέλος σύνδεσης του αποχετευτικού, εξήγησε πως,  είναι οι καιροί δύσκολοι, ενημερώνονται για το κόστος οι πολίτες στην ώρα τους. Σε σχέση  με τη ΔΕΥΑ  είπε πως, η κ. Ζδρου έδωσε πειστικές απαντήσεις. Όσον αφορά το ΓΔΑΠ θα γίνουν προσλήψεις.
Σύμφωνα  με το δήμαρχο, το περιηγητικό κομμάτι είναι σε καλό επίπεδο και θα συνεδριάσει η επιτροπή. Είναι κινητοποιημένος ο δήμος με το πανεπιστήμιο και σχετικά με το μουσικό τμήμα, αν και υπάρχει περιορισμός στις δαπάνες του υπουργείου, θα γίνουν προσπάθειες. Ο δήμος της Έδεσσας είναι από τους πιο αδικημένους, υπάρχει οικονομική ασφυξία, τα οικονομικά φτάνουν μόλις για τις μισθοδοσίες. Τέλος, ανέφερε ο δήμαρχος ακόμα μια επιτυχία  για την οποία βραβεύτηκε  ο δήμος Έδεσσας  σε σχέση με την καινοτομία  και το πράσινο. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του  στην τεχνική υπηρεσία.

κ. ΣΑΜΛΙΔΗΣː Υπάρχει πρόβλημα στο Ριζάρι με 60 παροχές στο κεντρικό δρόμο αφού το κόστος είναι μεγάλο. Στα καπάκια  χρειάζεται νέο λάστιχο και το αποφρακτικό επισκευάζεται.

κ. ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥː Τα χρήματα που κατανέμονται στην αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και με αδικίες, αφού στηρίζονται στο πληθυσμιακό κριτήριο.
  
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ  4 ΘΕΜΑΤΑ   ΕΚΤΟΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΗΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ  ΤΗΣ  ΖΩΗΣ  ΤΩΝ  ΑΜΕΑ .

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣː Μειώνουμε τα έργα ανάλογα με τη χρηματοδότηση, για εξοικονόμηση.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣː
Συζητήθηκαν αρκετά το 16ο και 17ο  από τα ημερησίας διάταξης ειδικά θέματα, που αφορούν  δύο προτάσεις από πολιτιστικούς συλλόγους για την τοποθέτηση μνημείων στην πόλη της Έδεσσας. Από το σύλλογο Ηπειρωτών « Απειρωτάν »  και από το σύλλογο Μικρασιατών η « Μπίγα ». Εδώ εκφράστηκαν διάφορες απόψεις από τα μέλη του  δημοτικού συμβουλίου,  όχι για να μην τοποθετηθούν τα μνημεία, αλλά για την καλύτερη τοποθέτησή τους  αισθητικά και χωροταξικά. Τελικά επικράτησε η εισήγηση του δημάρχου.
ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΝΩΝΥΜΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΟΤΑ)
Θα χρειαστούν παραιτήσεις και  Γενική Συνέλευση για να βγει νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Παίζεται να αλλάξει ο νόμος… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more