Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Τα ίχνη του TAP έφτασαν και στο νομό Πέλλας ! Οι Ν. Ορίζοντες πραγματοποίησαν επιτόπια επίσκεψη στο εργοτάξιο των Γαλατάδων όπου εναποτίθενται οι αγωγοί !


   
  Μία γεύση από το μέγεθος του μεγάλου έργου, παγκόσμιας εμβέλειας, της μεταφοράς του Φυσικού Αερίου του TAP που θα περάσει και από την περιοχή μας, παίρνουν τον τελευταίο μήνα οι κάτοικοι του νομού μας και ιδιαίτερα του Δήμου Πέλλας,  βλέποντας μεγάλα φορτηγά να μεταφέρουν τεράστιους αγωγούς. Η μεταφορά τους γίνεται από την Θεσσαλονίκη (περιοχή Διαβατών ) όπου υπάρχει η μεγαλύτερη αποθήκη των αγωγών αυτών στη Μακεδονία και τους προωθούν στην περιοχή των Γαλατάδων όπου έχει δημιουργηθεί ένα μικρότερο εργοτάξιο σε σχέση με την προαναφερθέν,  αλλά πολύ μεγάλο σε σχέση με ότι παρόμοιο έχουμε δει προηγούμενα στην περιοχή μας .


     Εμείς επισκεφτήκαμε τον χώρο και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους που βρήκαμε εκεί. Πρόκειται για χειριστές ενός μεγάλου γερανού όπου εναποθέτει τους αγωγούς από τα φορτηγά, σε ειδικά διαμορφωμένες χωμάτινες βάσεις που δημιουργήθηκαν στο έδαφος, βοηθητικό προσωπικό των χειριστών, ενώ υπάρχουν και φύλακες του χώρου σε 24ωρη βάση. Το εργοτάξιο έχει δημιουργηθεί σε αγροτική έκταση, η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος του έργου θα αποκατασταθεί στην αρχική της μορφή για την εκ νέου αγροτική της χρήση,  που βρίσκεται  πάνω στο δρόμο Γαλατάδων - Εσωβάλτων από την περιοχή δηλαδή όπου θα περάσει και ο αγωγός. Καθημερινά εδώ και ένα μήνα περίπου ( από τις 20 Απριλίου περίπου) μεταφέρονται οι αγωγοί αυτοί μέσω της παλιάς εθνικής οδού Γιαννιτσών – Έδεσσας και μέσα από τους Γαλατάδες οδηγούνται στο εργοτάξιο αυτό. Οι αγωγοί αυτοί είναι 18μετροι και 12μετροισε μήκος και  48 ιντσών περίμετρο, κατασκευασμένοι από την εταιρεία Σωληνουργία Κορίνθου σε εργοστάσιο στην περιοχή της Θήβας και με ειδικά φορτηγά που μπορούν να μεταφέρουν μέχρι δύο αγωγούς το καθένα, έρχονται αρχικά στην Θεσσαλονίκη και από εκεί στην περιοχή των Γαλατάδων. Την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου εργοταξίου μπορεί να την καταλάβει κανείς εάν αναλογιστεί ότι παρόμοιο εργοτάξιο δημιουργείται τώρα στους Πύργους Πτολεμαΐδας όποτε αυτό το εργοτάξιο των ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ θα καλύψει προφανώς την τροφοδοσία αγωγών  σε όλο το μήκος του αγωγού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την άλλη πλευρά του Βερμίου τη περιοχή της Πτολεμαΐδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more