Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

A. Κρητικόπουλος: ΟΙ ΚΑΠ δημιουργούν στρατιές Δημοσίων Υπαλλήλων-Αγροτών



Άρθρο στην εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής 



Πριν 10 ημέρες ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  κ.Μητσοτάκης περιόδευσε σε αγροτικές περιοχές με σκοπό να συζητήσει με τους Αγρότες. Κορωνίδα των προγραμματικών του δηλώσεων για τα Αγροτικά ζητήματα ήταν η φράση που είπε στους Αγρότες "να εκμεταλλευθούμε τα κοινοτικά-Ευρωπαϊκά κονδύλια για την Αγροτική παραγωγή".
Πέρα από αυτή την δήλωση, οι υπόλοιπες προτάσεις του ήταν κάποιες γενικότητες για χρήση νέας τεχνολογίας στην πρωτογενή παραγωγή, υλοποίηση μάρκετινκ-πωλησιακών τεχνικών από τους Αγρότες ώστε να προωθούν τα προϊόντα τους,  και χρήση Γεωθερμίας για την παραγωγή ενέργειας για τα θερμοκήπια […]
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως ένας Οικονομικά Φιλελεύθερος πολιτικός όπως αυτοχαρακτηρίζεται ο κ.Μητσοτάκης, συνεχίζει να βασίζεται στο γνωστό αλισβερίσι που γίνεται με τα κοινοτικά κονδύλια των Βρυξελλών. Δεν έθιξε καθόλου το θέμα του εντελώς ανελεύθερου Κεντρικού Σχεδιασμού (Κοινή Αγροτική Πολιτική, ΚΑΠ) και προγραμματισμού παραγωγής για όλη την ΕΕ μέσω απαγορεύσεων, κανόνων και «επιδοτήσεων» που ουσιαστικά  δημιουργούν στρατιές Δημοσίων Υπαλλήλων-Αγροτών.

Μπορεί να υπάρχει κάποια υπερβολή στον χαρακτηρισμό μου των Αγροτών ως Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά σκεφτείτε: Αν ένας Αγρότης, παίρνει οδηγίες από το Κράτος τι να σπείρει και τι να σχεδιάσει για παραγωγή, αν βασίζεται ολοκληρωτικά στο Κράτος με τιμές «κλειδωμένες» και «εγγυημένες» για τα προϊόντα του, αν είναι 100% σίγουρος ότι για όποια κακοτυχία γίνει υπάρχει το Κράτος-Καλός Πατερούλης που τον καλύπτει, τότε που βρίσκεται η αυτόνομη βούληση; Που διακρίνουμε στην προηγούμενη περιγραφή την δαιμόνια επιχειρηματικότητα και καινοτομία του Έλληνα; Πως θα αναπτυχθεί αυτόβουλα και ελεύθερα ένας Αγρότης που απλά υλοποιεί διαταγές της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Κυβέρνησης των Βρυξελλών;
 
Η απάντηση είναι σαφέστατη: Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανάπτυξης, εξέλιξης και λειτουργίας μιας πραγματικά Ελεύθερης Αγροτικής αγοράς με αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες εμπνευσμένες από Σοσιαλιστικά και Αριστερά πρότυπα διακυβέρνησης.

Στην Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η Αγροτική Πολιτική σχεδιάζεται κυρίως από Ευρωπαϊκά όργανα, και το Ελληνικό Κράτος έχει περιοριστεί σε εποπτικό ρόλο για την εφαρμογή της. Πρέπει να ενισχύσουμε την φωνή μας μέσα στην ΕΕ για τα αγροτικά θέματα, όπως επίσης και να φροντίσουμε για την ενδυνάμωση και υποστήριξη των Αγροτών μας. Επιθυμούμε Αγρότη αυτοτελή και ισχυρό επιχειρηματία, και όχι αναζητητή κρατικών επιδομάτων.

Οι προτάσεις μας είναι:
-Επανασχεδιασμός και συζήτηση για αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ ΙΙ). Δικαίωμα για ελεύθερη επιλογή στην παραγωγή για κάθε αγρότη. Σταδιακός «Απογαλακτισμός» από τις κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Ενίσχυση φοροελαφρύνσεων με στόχους.
-Φορολογικά κίνητρα για ενασχόληση Νέων (ηλικία μικρότερη από 30 έτη) με το αγροτικό επάγγελμα.
-Λειτουργία συνεχών αγροτικών επιμορφωτικών σεμιναρίων με κίνητρα παρακολούθησης για τους Αγρότες, ώστε να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες και τάσεις της Παγκόσμιας Αγροτικής Αγοράς, καθώς και να ενταθούν οι μεταξύ τους συνέργειες.
-Ενίσχυση αγροτουρισμού με τοπικά προϊόντα.
-Δημοπρατήρια αγαθών: Μεγάλα δημοπρατήρια που οι ομάδες αγροτών θα προσφέρουν τα προϊόντα απευθείας δίχως μεσάζοντες και εμπόρους που συχνά καθορίζουν τις τιμές και τις ελέγχουν με εισαγωγές.
Όλα τα παραπάνω, μαζί με εφαρμογή μιας πραγματικά Δεξιάς και Δημοσιονομικά Συντηρητικής οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην προστασία της Περιουσίας μας καθώς και την όσο δυνατόν μικρότερης φορολογίας, θα δώσουν ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας μας.

Δρ.Κρητικόπουλος Απόστολος

Γραμματέας Οικονομικών και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη

Ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος γεννήθηκε το 1974, είναι έγγαμος, με τρία παιδιά.Είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών (Διδακτορικό στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Τέχνο-Οικονομικών Συστημάτων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ/Αγγλία ως Μηχανικός Πληροφοριακών Συστημάτων, και Πτυχίο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ).Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον Χρηματιστηριακό-Τραπεζικό χώρο ως Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων. Υπηρέτησε 18 μήνες την στρατιωτική του θητεία στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, ως Λοχίας Αλεξιπτωτιστής στον 3ο Λόχο Αλεξιπτωτιστών με ειδίκευση Καταδρομέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more