Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Συνεδριάση στην Αριδαία με πυρ ομαδών εναντίον του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου




ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΔΗΜΟΥ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ  ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ  2014


ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για την έγκριση οικονομικών καταστάσεων ( ισολογισμού, αποτελεσμάτων χρήσεως, προσαρτήματος ισολογισμού και έκθεσης τακτικού ελέγχου των ορκωτών λογιστών), καθώς και του Απολογισμού Δήμου Αλμωπίας, οικ. Έτος 2014.
 Ο Ορκωτός λογιστής δεν μπόρεσε να παραστεί.
Η χρήση αφορά δύο δημοτικές αρχές. Άργησε  να έρθει  για έγκριση ο ισολογισμός, ήρθε  με καθυστέρηση τριών ετών,  επειδή η οικονομική υπηρεσία είχε φόρτο εργασιών.
 Από τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους,  προέκυψε πως υπήρχαν προβλήματα  στη συνεργασία της οικονομικής υπηρεσίας   με τον ορκωτό, που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν. Εκκρεμούν απαντήσεις σε ζητήματα σχετικά με το θέμα, οι οποίες θα δοθούν μετά από πληρέστερη ενημέρωση.
Όσον αφορά το  ΦΟΣΔΑ   και την αγωγή που υπάρχει, η δημοτική αρχή  είναι διατεθειμένη να κάνει συζήτηση και να πληρώσει τα πραγματικά ποσά.

ΟΥΤΕ  ΕΝΑ  ΕΥΡΩ  ΑΠΟ  ΤΗ  Σ.Α.Τ.Α.  ΣΤΑ  ΤΑΜΕΙΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ

                                  Αθίγγανοι και άλλα σ αυτό το Δ.Σ.

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Μετά  από  διαπίστωση  απαρτίας  ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με την ενημέρωση του σώματος από το  Δήμαρχο για θέματα που αφορούν το Δήμο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑː Αρχικά  ευχήθηκε στους μαθητές των πανελληνίων ΄΄Καλή Επιτυχία΄΄.
Αναφέρθηκε σε πληθώρα αρδευτικών έργων,  περιοχών της Αλμωπίας,  που οργανώθηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας.
Συνεχάρη  τα άτομα που είναι στα οκτάμηνα, για την αποδοτικότητά τους σε σχέση με συντηρήσεις   σε  δημοτικούς χώρους, αγροτικά ιατρεία, κά..
Αναφέρθηκε στις παρατάσεις των οκταμήνων και τα προβλήματα, επειδή   από την κυβέρνηση χαρακτηρίστηκαν παράνομες.
Eνημέρωσε   για τα μεγάλα  έργα  και τη  κατανομή χρημάτων στο αποχετευτικό  που  είναι σε εξέλιξη,  καθώς και  για τις αποκαταστάσεις  που συνεχίζονται.
 Επίσης, για τη μελέτη του αποχετευτικού που εγκρίθηκε σε σχέση με το ποτάμι και  θα έρθει  προς συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ενημέρωσε για το  θέμα του ΧΥΤΑ  - ανακεφαλαιωτικό πίνακα,  δόθηκε το πράσινο φως για δαπάνη και η συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο.  
 Όσον αφορά το βιολογικό, έγιναν κάποιες επισημάνσεις στην προμελέτη για να  προστεθούν στη μελέτη και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Χαρακτήρισε θετική  την εξέλιξη με τη Σωσάνδρα, μετά τη βοήθεια της Περιφέρειας και την  καλή συνεργασία με την κ. Αηδονά, η οποία διαρκώς προσπαθεί. Πρόκειται για  την κατασκευή του   έργου της ύδρευσης που δεν έχει λειτουργήσει και  η υπόθεση είναι  στα δικαστήρια για την επιστροφή χρημάτων. Με τη νέα εξέλιξη  θα υπάρξει νερό στη δεξαμενή για να υδρευτεί η Αριδαία  και   δε  θα  τίθεται πλέον το θέμα της  καταδίκης  από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Τόνισε ο κ. Μπίνος  πως, όλες αυτές οι διαδικασίες θα προχωρήσουν για να ολοκληρωθούν τα έργα.  

 Ενημέρωσε το σώμα  για την επίσκεψή του στην Πορτογαλία, όπου όλοι  οι  συμμετέχοντες εκπροσωπούν μεγάλες Λουτροπόλεις.  Σύμφωνα με το  Ε.Κ.Κ.Ε.(Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) ,  το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά  για τις ιαματικές πηγές Ελλάδος. Η  Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζει αύξηση 9%,  λόγω της Λουτρόπολης Αλμωπίας που εμφάνισε αύξηση από το 2015 έως το 2016  κατά 17,2 % .  
Αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα των ημερών σχετικά με τους Αθίγγανους και στη  συζήτηση που έγινε με τη κ. Φωτίου στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου.  Οι χώροι που προτάθηκαν ώστε να δημιουργηθεί κάτι οργανωμένο,  για την προσωρινή διανυκτέρευση αθιγγάνων και γενικά πλανόδιων, είναι δημόσιοι χώροι και δε μπόρεσε να γίνει κάτι.  Τόνισε πως,  είναι σεβαστή κάθε ομάδα ανθρώπων και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Σηφάκη.  Η απόφαση θα βγει σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής  για το καλό του δήμου.
Με μεγάλη  απογοήτευση  ανακοίνωσε τη μηδενική κατάθεση  χρημάτων, μέχρι στιγμής, στα ταμεία του δήμου από τη Σ.Α.Τ.Α.  του 2017.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΠΑΣΟΗː Σύμφωνα με τον  κ. Πασόη, το μόνο αποτέλεσμα  της ένταξης  στο Ευρωπαϊκό σύνδεσμο Λουτροπόλεων είναι τα ταξίδια αφού οι επισκέπτες της Λουτρόπολης  είναι μόνο Βαλκάνιοι.
Παρατήρησε πως στην άρδευση  δεν υπάρχει καμιά αρωγή από τη δημοτική αρχή και όλα είναι αφημένα στην τύχη τους.
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε, ο  αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, για ποιο λόγο έγινε  σκληρή επίθεση του κ. Σηφάκη αφού όλα έβαιναν καλώς.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του  τοπικού βουλευτή,  χάθηκε το αρδευτικό έργο της Φούστανης  επειδή δεν υποβλήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ώρα της.
Ο κ. Πασόης   παραπονέθηκε επειδή σ εκείνη τη συνεδρίαση με την κ. Φωτίου  δεν κλήθηκε η αντιπολίτευση. Ζήτησε σαφή τοποθέτηση από τη δημοτική αρχή για το θέμα των αθιγγάνων και τι πρότεινε τότε ο δήμαρχος στην κ. Φωτίου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΚΟΓΙΟΥː  Σαν πρώην αστυνομικός  τοποθετήθηκε με σαφήνεια. Τόνισε πως,   πρέπει να  προστατευτεί  η  κοινωνία  της Αλμωπίας  από την εγκληματικότητα και ζήτησε εσπευσμένα αρνητική απόφαση σε όποια πρόθεση της κυβέρνησης για την μεταφορά και τοποθέτηση Αθιγγάνων στην περιοχή.
« Θα πρέπει να είμαστε σαφείς προς την κεντρική διοίκηση. Θέλετε να αυξήσουμε την εγκληματικότητα της περιοχής; Δεν πρέπει να γίνουμε χωματερή εγκληματικότητας. Δεν είναι ρατσιστικό, και από αυτούς πολλοί είναι καλοί άνθρωποι, όμως μέσα σ αυτό το νεφέλωμα αυτής της φυλής   υπάρχουν πολλά προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροιː δε θέλουμε καταυλισμό Αθιγγάνων στην Αλμωπία ».
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΑΜΠΑΡΗ ː Συμφωνεί με την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και το διάλογο σχετικά με το θέμα των Αθιγγάνων.  Εξέφρασε το ερώτημα, τι θα γίνει με τους ήδη υπάρχοντες κοντά στο ποτάμι,  και ποια είναι η θέση ης δημοτικής αρχής σχετικά με  αυτό που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΒΕΣΚΟΥː Αναφέρθηκε σε επιθέσεις που δέχεται από Μέσο Ενημέρωσης  που χρηματοδοτεί ο δήμος, επειδή έχει διαφορετική άποψη, και εξέφρασε παράπονα για συκοφαντίες και λάσπες. Διευκρίνισε πως, από τη θέση που κατείχε στα Λουτρά παραιτήθηκε μόνος του και, πως διαθέτει το χρόνο του χωρίς μισθό σαν πρόεδρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Χαρακτήρισε τον κ. Μπίνο σε πανικό, αφού υπάρχουν άτομα της παράταξής του που του έχουν γυρίσει την πλάτη. Διαφώνησε ότι η συμμετοχή στο δίκτυο ωφέλησε τη Λουτρόπολη και ζήτησε πιστοποίηση για το Ιαματικό κομμάτι. Ζήτησε, επίσης, να  παρουσιαστεί η ανάθεση και η σύνταξη της μελέτης για την ανακαίνιση του  ξενοδοχειακού  συγκροτήματος ΄΄ΑΥΡΑ΄΄ των Λουτρών.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΜΠΑΓΚΗ ː Ρώτησε σχετικά με, τα είδη καθαριότητας του εργοταξίου (ποσότητες, αναθέσεις),  τις αποκαταστάσεις της Δ.ΕΥ.Α κυρίως στα κεντρικά σημεία όπου η κατάσταση λόγω του προβλήματος είναι βρώμικη. Ζήτησε από τον κ. Χατζηγιαννίδη να ανακαλέσει τα λεγόμενά του  περί συμφωνίας για πληρωμή του πετρελαίου και να ζητήσει συγνώμη από τους συμβούλους και τους συλλόγους για τα ψέματα που είπε.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗː Αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή του κ. Πασόη  χειρίστηκε το θέμα των Αθιγγάνων και σύμφωνα με το νόμο για όλους τους Έλληνες πολίτες. Βγήκε πρόστιμο για την παράνομη κατασκήνωση, τους κοινοποιήθηκε  και υποσχέθηκαν πώς θα τα γκρεμίσουν και θα φύγουν. Ξαναγύρισαν όμως με τη  δημοτική αρχή του κ. Μπίνου.
Ρώτησε για τον ακριβή αριθμό των συνδέσεων στο αποχετευτικό.
Επισήμανε πως έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα για την υπόθεση αδέσποτα χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα.
Ενημέρωσε τη δημοτική αρχή,  στην περιοχή του ποταμού,  για σπασμένα παγκάκια, απουσία  κάδων, κά.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΜΠΑΤΣΗː Εξέφρασε το παράπονό του επειδή η ομαδική πομώνα ποτίσματος στους Προμάχους έχει πρόβλημα και καθυστερούν τα ποτίσματα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ː Τόνισε  τη σημασία που έχει ο βουλευτής Σηφάκης για την περιοχή. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της επειδή, ενώ ο  δήμος έχει πολλά άτομα που μπορούν να ασχοληθούν με την καθαριότητα, αφήνει τη πόλη βρώμικη. Ζήτησε κλειστό πεζόδρομο τα Σαββατοκύριακα και ρώτησε εάν πληρώνουν δημοτικά τέλη τα μη ηλεκτροδοτούμενα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥː Ζήτησε το θέμα με τους Αθίγγανους να σταματήσει να συζητιέται, φοβούμενος προφανώς τις συνέπειες.  Τόνισε πως δεν πρέπει να  υπάρχουν κρυφές ατζέντες στα δημοτικά ζητήματα. Ευχαρίστησε τον κ. Γάτσο για την προσφορά του στο Αλμωπό. Ρώτησε τι έγινε με την πάγια προκαταβολή. Ζήτησε να μάθει ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει ο δήμος για τους αγρότες που έχασαν την παραγωγή τους εξαιτίας καιρικών συνθηκών. Ζήτησε να επισκευαστεί το σιντριβάνι  Εξαπλατάνου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ  ΓΙΑΝΝΗː Κατήγγειλε τη ΔΕΥΑ για τον τρόπο με τον οποίο χλωρίωσε το νερό στην  Θηριόπετρα. Ρώτησε πότε θα πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη ανάπλαση της πλατείας του χωριού του.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΜΗΝΤΣΗː Παραπονέθηκε για προβλήματα με σκουπίδια και  κακή συντήρηση στο οδόστρωμα του Τ.Δ. Σωσάνδρας.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΑΡΑΣΙΔΗː Σαν πρόεδρος της Αριδαίας  ζήτησε την προστασία των κατοίκων και την καταψήφιση του θέματος με  τους Αθίγγανους. Σαν ροδακινοπαραγωγός τόνισε πως, πρέπει να ζητηθεί από την περιφέρεια, λόγω της κακής κατάστασης του προϊόντος, η απόσυρσή του.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗː Εξήγησε πως ζητήθηκε από την κ. Φωτίου  κοντέινερ-υποδομή προσωρινής διαμονής για τους πλανόδιους που διανυκτερεύουν στην Αλμωπία. Εξήγησε πως το οικόπεδο που έχουν κατασκηνώσει οι Αθίγγανοι είναι δημόσια περιουσία, και πως  πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με το νόμο που ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες και να επιστρέψουν  εκεί όπου είναι δημότες. Ενημέρωσε πως το θέμα της πάγιας προκαταβολής έχει πάει στην αποκεντρωμένη.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥː Καθημερινά γίνονται  συντηρήσεις  γεωτρήσεων και γενικά αρδευτικών ζητημάτων.  Η χλωρίωση  του νερού  είναι απαραίτητη  και επιβεβλημένη.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΒΡΑΜΙΚΑː Ζήτησε βοήθεια από όλους  στον αγώνα για αποτελεσματική άρδευση.
  Ομολόγησε ότι έχουν διατεθεί πολλά χρήματα για τα αδέσποτα και η  δημοτική αρχή ακολουθεί τη νομοθεσία. Ζήτησε στο επόμενο Δ.Σ. να φέρει προτάσεις, για το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα, που θα πάνε στην Κ.Ε.Δ.Ε για να γίνουν νομοθεσία.  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more