Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχει φως για τις αθλητικές υποδομές στην Έδεσσα



Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό στάδιο Έδεσσας

Φαίνεται πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στα ζωτικής σημασίας θέματα αθλητικών υποδομών στον Δήμο Έδεσσας. Μπορεί η δημοτική αρχή να επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση για να καθησυχάσει τους πολίτες τονίζοντας ότι κάνει ενέργειες για τις αθλητικές υποδομές, η πραγματική εικόνα όμως είναι πολύ διαφορετική. Αφενός οι υπάρχουσες υποδομές έχουν το κακό τους το χάλι και αφετέρου δεν διευκρινίζεται μέσα από την ανακοίνωση του Δήμου δεν αναφέρονται οι κωδικοί σύμφωνα με τους οποίους θα βρεθούν οι πόροι. Σήμερα το Δημοτικό στάδιο της Έδεσσας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το χόρτο του γηπέδου το οποίο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική ζημιά. Άλλωστε το χειμώνα επισκέφτηκε την Έδεσσα κλιμάκιο που είναι υπεύθυνο για τον χορτοτάπητα του γηπέδου Καραϊσκάκη ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Εδεσσαϊκού Πέτρου Πασσαλή, και το οποίο διαπίστωσε ότι θέλει οριστικό ξήλωμα της υποδομής και αντικατάστασης με νέο χώμα και σπορά. Ακόμη το ταρτάν σε πολλά σημεία έχει ξεκολλήσει λόγω της πολύ χρήσεως και της κακής συντήρησης του. Ακόμη τα δημοσιογραφικά θεωρία τα οποία είναι εκτεθειμένα και ανοικτά στάζουν καθώς η σκεπή του δημοτικού σταδίου είναι τρύπια. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ζωτικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Δημοτικό στάδιο. Τέλος μάλλον ως ουτοπία μπορεί να χαρακτηριστεί το αίτημα του Δήμου Έδεσσας για κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Άρνισσα καθώς ούτε χώρος έχει βρεθεί, ούτε μελέτη έχει φτιαχτεί ούτε κονδύλια υπάρχουν. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Έδεσσας:    




Σημαντικά έργα βελτίωσης των αθλητικών μας υποδομών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων που πραγματοποιεί ο Δήμος Έδεσσας για τη βελτίωση των αθλητικών μας υποδομών.
Ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών του ΔΑΚ Έδεσσας. Πρόκειται για χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου ο Δήμος Έδεσσας να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και την προμήθεια εξοπλισμού, που θα επιτρέψει τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αθλούμενους.
Επίσης, έχουν εξασφαλιστεί πόροι για τη βελτίωση της αθλητικής υποδομής του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας, που αφορά στον χλοοτάπητα του σταδίου.
Ακόμη, μετά από ενημέρωση για τη βελτίωση των υποδομών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χειμώνα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας, σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση, τις παρεμβάσεις στο χώρο των ντους και κυρίως στην παιδική πισίνα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης έδειξε ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει την αντικατάσταση των πάνελ και διάφορες άλλες εργασίες, δηλαδή έργα που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την υποδομή και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κολυμβητηρίου στους δημότες.
Τέλος, έχει τεθεί το αίτημα του Δήμου Έδεσσας για δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στην Άρνισσα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αφενός το σχολικό συγκρότημα και αφετέρου όλος ο κόσμος του ορεινού όγκου που επιθυμεί να αθληθεί. Ο κ. Υφυπουργός και τα στελέχη του Υπουργείου εξέτασαν θετικά το αίτημα και μας ζητήθηκε ολοκληρωμένη μελέτη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, η οποία εφόσον αποδώσει καρπούς η Άρνισσα θα αποκτήσει το δικό της κλειστό γυμναστήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more