Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πρόταση δημιουργίας Θεματικού Πάρκου και Μνημείου Μακεδονικού Αγώνα στην Κρύα Βρύση !


Μετά από προσωπική μου πρόταση προς το Δ.Σ. του Π.Σ. ΄΄ ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄ Κρύας Βρύσης για την δημιουργία Θεματικού Πάρκου Μακεδονικού Αγώνα,  και  μνημείου με τις προτομές των Καπετάν Άγρα και Παπατζανετέα,  Μακεδονομάχων που έδρασαν ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της  Κρύας Βρύσης , ο Π.Σ. άμεσα έκανε αποδεκτή την πρόταση και προχώρησε στην ανοιχτή πρόσκληση όλων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της πόλης, πραγματοποιώντας δύο συσκέψεις, όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις και προτάσεις, δηλώνοντας όλοι τους την καταρχήν στήριξη σε μία τέτοια πρωτοβουλία.
Από κει και περά μέσα από την συζήτηση εκφράστηκαν διάφορες απόψεις αλλά και ο προβληματισμός για τον χρόνο που χρειάζεται να υλοποιηθεί μία τέτοια φιλόδοξη πρόταση και ιδέα στον πλήρη σχεδιασμό της και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς  που διανύουμε ! 
    Μέσα από την συζήτηση αποφασίστηκε επίσης  να διοργανωθεί  και να καθιερωθεί, από την τρέχουσα μάλιστα χρονιά, ένα διήμερο αφιερωμένο στον ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.  Ένα διήμερο που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα περιλαμβάνει μία ημερίδα - αφιέρωμα στον Καπετάν Άγρα το Σάββατο στο πνευματικό κέντρο της Κρύας Βρύσης, ενώ την άλλη μέρα Κυριακή προτάθηκε και έγινε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αποδεκτή η πρόταση,  να καθιερωθεί ένας ημιμαραθώνιος στην γη που έδρασε ο Μακεδονομάχος Καπετάν Άγρας και στον οποίο θα είναι αφιερωμένος,  φέροντας μάλιστα το όνομα του !
 ης  με το νέο ημερολόγιο) όπου έγινε η μάχη της κατάληψης της  Καλύβας  ΄΄ Κούγκα΄΄ στον Βάλτο μας,  όπου και τραυματίστηκε ο Καπετάν Άγρας και η οποία βρισκόταν τότε στα σημερινά γεωγραφικά όρια του Δήμου Κρύας Βρύσης. Όσον αναφορά το δεύτερο σκέλος της πρότασης,  για την δημιουργία του θεματικού πάρκου αλλά και του μνημείου,  θα προχωρήσει ο σχεδιασμός τους με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θ΄ αναλάβει ο Π.Σ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ,  δημιουργώντας έναν πλήρη φάκελο  και ο οποίος θα κατατεθεί προς πάσα αρμόδια αρχή,  για την δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν μέχρι την υλοποίηση της πρότασης.
  Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου έχει να κάνει με την ιστορική ημερομηνία της 14ης Νοεμβρίου (27
Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more