Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με αιωνόβια πλατάνια γύρω-γύρω, στο γήπεδο των προμάχων, πραγματοποιήθηκε  το διήμερο πολιτιστικό αντάμωμα.
 Στην κυριολεξία  βούλιαξε το γήπεδο από κόσμο και τις δύο μέρες,  κυρίως από το χωριό  αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας και του Νομού.
Ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος των Προμάχων απαριθμεί  αρκετά  μέλη και τα χορευτικά  του τμήματα  είναι  πολυμελή και όλων των ηλικιών.

 Ξεκινούν να μαθαίνουν, τα παιδιά στους Προμάχους, παραδοσιακούς χορούς,  ακόμη από τη νηπιακή τους ηλικία, και μάλιστα χορεύουν καλύτερα από τους ενήλικες.
Είναι εντυπωσιακό και συγκινητικό συγχρόνως,  όταν βλέπεις τόσα πολλά μικρά παιδιά να ξεχωρίζουν, τιμώντας   την παράδοση   περισσότερο  από τους μεγάλους.
Όλοι οι κάτοικοι ήταν εκεί, ντυμένοι  επίσημα,  για να απολαύσουν μέσα στη μαγευτική αύρα,  αυτό το ξεχωριστό και  όμορφο καλοκαιρινό αντάμωμα.  Μια ανάσα ξεκούρασης, θα έλεγα, από τον καθημερινό αγώνα  στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στο βουνό, στο νοικοκυριό του σπιτιού.
Απολαύσαμε  δύο υπέροχες βραδιές με καθαρό αέρα,  ξεχωριστή παρέα,  χορό,  ψητά στα κάρβουνα και  ποτό.

Οι σύλλογοι που  τίμησαν την πρόσκληση, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές του  τόπου τους,  παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη, την Ανατολική Ρωμυλία, τον Πόντο,  Βλάχικους Χορούς.
Η ομάδα των μουσικών ΄΄Μακεδονικός  Ήχος΄΄, έλαμψε για ακόμα μια φορά, συνοδεύοντας τους χορευτές στα μουσικοχορευτικά τους ταξίδια.
Στο τέλος, τα λαϊκά ξεφαντώματα μέχρι το πρωί, με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.
Μια υπέροχη οργάνωση, γι αυτό  κοπιάσανεː ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπάτσης, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου  και οι Εθελοντές που,  πραγματικά στους Προμάχους, είναι όλο το χωριό.
Παρόντες στην εκδήλωση οι βουλευτές του Νομού ː Γιώργος Καρασμάνης,  Γιάννης Σηφάκης,  Θεοδώρα Τζάκρη. Ο εκλεγμένος
αντιπεριφερειάρχης  Θεόδωρος Θεοδωρίδης,  αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Γεώργιος Δόντσιος αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων  Μακεδόνων.
 ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more