Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Οι πολιτικές ακροβασίες του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη




Πέρασαν περίπου 2,5 χρόνια από τότε που εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πέλλας στην δεύτερη μάλιστα θέση ο Γιάννης Σηφάκης. Προηγουμένως κατέβηκε υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας το 2014 με έναν ανεξάρτητο όπως δήλωσε συνδυασμό καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση. Μετά τις Βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ίδιος παραιτήθηκε από την θέση του Δημοτικού συμβούλου καθώς εκλέχτηκε Βουλευτής. Κατά το παρελθόν φρόντισε με κάποιες συνεντεύξεις του κυρίως στην εφημερίδα Νέα της Αλμωπίας αλλά και στην Πέλλα τηλεόραση, ο λαός να γίνει κοινωνός των απόψεων του. Απόψεις όμως που όταν έγινε Βουλευτής μεταλλάχτηκαν στη κεντρική γραμμή βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή όπως το Κυβερνητικό κόμμα έτσι και αυτός επέστρεψε στην πραγματικότητα. Σε τοπικό όμως επίπεδο φρόντισε και φροντίζει με κάθε τρόπο να εκδίδει δελτία τύπου για έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που οραματίζεται ότι μπορούν να γίνουν στην Πέλλα (Πανεπιστημιακό τμήμα, Σιδηροδρομική σύνδεση Έδεσσας-Θεσσαλονίκης, Οδικοί άξονες προς Θεσσαλονίκη και κάθετος στην Εγνατία).  Τα πράγματα όμως σήμερα είναι πολύ δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος γνωρίζει ότι οι πιθανότητες επανεκλογής του είναι πολύ περιορισμένες. Από την μια ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα είναι δεύτερο κόμμα και θα λάβει στην Πέλλα το πολύ μια έδρα. Από την άλλη ακούγεται ότι θα κατέλθει υποψήφια και η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Παράλληλα  έχει δημιουργηθεί μια κόντρα με την μέχρι πρότινος Υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.


 Άρα μια πιθανή διέξοδος μπορεί να είναι οι Δημοτικές εκλογές του 2019. Άλλωστε μαγιά έχει από το 2014. Το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται και από τις παρεμβάσεις και την κρητική που άσκησε προς την Δημοτική αρχή Αλμωπίας τελευταία με φόντο το ζήτημα με τους Ρομά. Βέβαια ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία διαψεύδει την πρόθεση του για την διεκδίκηση του Δήμου Αλμωπίας. Από την άλλη όμως συναντάται με τους διαφωνούντες δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής αρχής και μάλιστα στην πλατεία της Αριδαίας.
Αυτή τη συνάντηση διαδέχθηκε μια άλλη στον ίδιο χώρο μερικές μέρες αργότερα με στελέχη του συνδυασμού του Δημήτρη Πασόη αλλά και τον Παράσχο Τσάνταλη. Ο κος Σηφάκης ίσως να θέλει να παίξει τον ρόλο του Αλμωπάρχη, του κυνηγού των ακραίων δεξιών, των φασιστών και της επάρατης δεξιάς. Πως όμως θα πείσει τον κόσμο όταν το 2014 στον δημοτικό του τότε συνδυασμό ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων ήταν από την δεξιά;  Πως θα πείσει όταν συναντάται δημοσίως με νεοδημοκράτες Δημοτικούς συμβούλους με μενού την Δημοτική αρχή; Πως θα πείσει όταν στη Βουλή ψηφίζει για αντιπρόεδρο τον πλέον συντηρητικό και ακραία δεξιό Δημήτρη Καμένο των ΑΝΕΛ την ίδια ώρα που σύντροφοι του προτίμησαν την αποχή; Ο κος Σηφάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και θέλει έναν Βουλευτή για να δίνει μάχες με προμετωπίδα την Αλμωπία για όλη την Πέλλα. Όχι έναν κομματάρχη μιας παραπαίουσας ιδεολογίας που ευκαιριακά προσπαθεί να εξασφαλίσει την δική του παρουσία στα πολιτικό γίγνεσθαι της Αλμωπίας φωτογραφούμενος πότε με τον έναν Δήμαρχο και πότε με τον άλλον πρώην. Ο χρόνος είναι μπροστά του καθώς μένουν περίπου δυο χρόνια. Δεν είναι όμως απεριόριστος και θα πρέπει άμεσα να διορθώσει τα όποια του λάθη αν θέλει να έχει αναφορά και στο μέλλον τόσο στην Πέλλα όσο και ειδικότερα στην Αλμωπία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more