Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Οι Μικρασιάτες «Καλώς ανταμώθηκαν»!





Μια άρτια διοργάνωση που έδωσε πνοή μέσα στον καύσωνα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ενώπιον 3.000 περίπου θεατών και χορευτών.



Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων «Καλώς Ανταμωθήκαμε», η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια συνάντησης Μικρασιατών από όλη τη χώρα, ήρθε αφήνοντας γλυκιά γεύση σε όσους έτρεξαν όλο το προηγούυμενο διάστημα για την άρτια διεξαγωγή της. Μάλιστα συμμετείχαν και αρκετοί σύλλογοι από το νομό Πέλλας.

Το σπουδαίο αυτό εγχείρημα ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Λαμιέων, της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.
Πάνω από 45 Σύλλογοι και 1300 χορευτές από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ήθη και έθιμα από την Καππαδοκία έως την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα και όλα τα παράλια της Μικράς Ασίας και μας ταξιδέψουν στις μοναδικές αυτές αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού.
Τις εκδηλώσεις άνοιξε το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ Λουκά Χριστοδούλου και την πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας Ελένη Κούντζου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φθιώτιδας Δημήτρης Βέττας, Θανάσης Μιχελής, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος όπως και οι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων Βίβιαν Αργύρη, Δημήτρης Κυρίτσης, Γιώργος Λάμπρου, Στέλιος Καραγιάννης.



Η διοργάνωση ήταν άρτια και οφείλεται εν πολλοις και στους δεκάδες εθελοντές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more