Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ψυχολικά ή οικονομικά τα κίνητρα που οδήγησαν στην αυτοκτονία την γυναίκα από τα Γιαννιτσά;



Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοκτονία

Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το πράγμα, εκδόθηκαν ανακοινώσεις αναφορικά με την αυτοκτονία 42χρονης στα Γιαννιτσά. Το γεγονός ότι ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες από εταιρία σούπερ μάρκετ δημιούργησε κλίμα ότι ίσως να ήταν οικονομικά τα κίνητρα αυτής της κατάστασης. Όπως και να έχει το πράγματα διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:







ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

       Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ,  εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης 42χρονης γυναίκας, εργαζόμενης σε κατάστημα της επιχείρησης “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά. 
    Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας αποδεικνύει για άλλη μια φορά την βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, την πίεση και τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκαν οι εργαζόμενοι και αυτής της επιχείρησης με την απληρωσιά, την ανεργία, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

      Η εμπειρία όλων μας κάνει πλέον ξεκάθαρη μία και μόνη πραγματικότητα, ότι η αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση, η αιτία που μας πνίγει καθημερινά είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ωφελεί τους λίγους και καταστρέφει όλους εμάς, τους πολλούς.

      Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που εγκλωβίζει την γυναίκα σε δεκάδες προβλήματα, που της στερεί το δικαίωμα στην εργασία, την μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, πρέπει να αντιτάξουμε την μοναδική μας διέξοδο. Καμία γυναίκα να μη μείνει μόνη της στη μίζερη ζωή που ζούμε και στη χειρότερη που μας ετοιμάζουν. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά για όλους μας και με κοινό αγώνα πρέπει να τα αντιπαλέψουμε. Η ταξική αλληλεγγύη να είναι ο φάρος μας, η οργανωμένη πάλη ο καθημερινός μας στόχος.


Δελτίο τύπου Λαϊκής Ενότητας Ν,Πέλλας


 Σήμερα με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για τον άδικο χαμό της σαρανταδιάχρονη συντοπίτισσας μας από τα Γιαννιτσά πρώην εργαζόμενη των Market Καρυπίδη πρώην ( Αρβανιτίδη ) δίνοντας τέλος στην Ζωή της μια Από τους 1400 εργαζόμενους δεν άντεξε να ζει ανάμεσα στην ανεργία και στην ομηρία και έδωσε τέλος στη ζωή της, μη αντέχοντας να ζει χωρίς επίδομα επίσχεσης, χωρίς επίδομα ανεργίας.Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια της εργαζόμενης που έδωσε τέλος στη ζωή της. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να μην αφήσουν την απογοήτευση και την παθητικότητα να τους κυριεύσει, αντίθετα, να αγωνιστούμε για μια αξιοβίωτη ζωή, να ξαναδιεκδικήσουμε τις κατακτήσεις μας, που τις καρατόμησαν με τις μνημονιακές πολιτικές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, να αξιώσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων. Να τους ανατρέψουμε για να σταματήσει ο μνημονιακός όλεθρος. Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, που είναι οι μόνοι ευνοημένοι από τις μνημονιακές πολιτικές, και κάθε μέρα γίνονται και πλουσιότεροι, συνθλίβοντας τους εργαζόμενους στις συμπληγάδες πέτρες. Οι αγώνες μας, που μπορούν να είναι νικηφόροι, είναι η μόνη δικαίωση όσων χάνουν τις ζωές τους στον εργασιακό Καιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more