Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Διαβάστε την επιστροφή της στήλης EDITORIAL όπως δημοσιεύτηκε στα Νέα της Αλμωπίας

Αποτέλεσμα εικόνας για EDITORIAL
EDITORIAL

Η αγαπημένη σας στήλη λοιπόν και είναι εδώ κοντά σας μέσα από την εφημερίδα Νέα της Αλμωπίας. Την μοναδική έντυπη εφημερίδα με έδρα την Αριδαία και αναφορά στην Αλμωπία. Πέρασε περίπου ένας χρόνος από τότε που γράφηκε το τελευταίο EDITORIAL. Σήμερα όμως η στήλη επιστρέφει με χρήσιμες και αποκλειστικές πληροφορίες που όμως έχουν ως αναφορά τους την Αλμωπία.  Τα Νέα της Αλμωπίας  είναι έντυπα, ήταν και θα παραμείνουν όπως η έννοια της λέξης. Τα Νέα της Αλμωπίας θέλουν μελάνι και χαρτί. Αυτά αποτελούν μέσα επικοινωνίας και εργαλεία δουλειάς για τον Δημοσιογράφο. Η Δημοσιογραφία είναι η δουλειά μας όπως και η τέχνη της έντυπης επικοινωνίας, της οπτικοποίησης της πληροφορίας και της έντυπης καλλιτεχνικής έκφρασης. 

Τα Νέα της Αλμωπίας, η αγαπημένη εφημερίδα που κυκλοφορεί χωρίς διακοπή από τον Δεκέμβριο του 2008, δεν είναι ψηφιακή τέχνη στην οθόνη και διαδικτυακή πληροφόρηση. Για αυτό και εμείς παραμένουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μόνο ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ..

Άλλωστε αυτή είναι η κατάκτηση μας. Σε μια εποχή όπου ο κάθε ένας φτιάχνει κάποιο blogs ή κάποια ιστοσελίδα και νομίζει ότι ενημερώνει, αλλά σαφώς στην καλύτερη περίπτωση παραπληροφορεί ή ακόμη χειρότερα συκοφαντεί, εμείς είμαστε εδώ και απομένουμε έγκυρα, έγκαιρα, αντικειμενικά και σαφώς έντυπα.

Στην επικαιρότητα η κόντρα η οποία που υπήρξε ήταν αυτή μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη αναφορικά με το θέμα της εγκατάστασης των Ρομά στην Αριδαία. Μάλιστα υπήρξε και χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων. Στις πολλές του ανακοινώσεις ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα στην προσπάθεια του να πείσει ότι δεν φέρει ευθύνη για την πρόταση που μετέφερε ως κομιστής από την κα Φωτίου στον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο, κατηγόρησε την εφημερίδα μας προσπαθώντας να της δώσει κομματική σφραγίδα. Ξεχνά μάλλον ο κατά τα άλλα συμπαθής Βουλευτής τα καλά λόγια που έλεγε για την προσπάθεια μας, τις συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε εμάς αλλά και την καθαρότητα μας.

Ο ίδιος με μια ανακοίνωση προσπάθησε να ακυρώσει τα προηγούμενα παινέματα του. Ξεχνά μάλλον όμως ο ίδιος όταν κατέβηκε ως δήμαρχος Αλμωπίας το 2014 και αργότερα ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντα είχε τύχη της προβολής του στις εφημερίδες μας τελείως αντικειμενικά χωρίς κανένα αντάλλαγμα.  Ξεχνά ότι στο ψηφοδέλτιο του συμμετείχαν και αρκετοί υποψήφιοι που δεν ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνά ακόμη το πιο βασικό ότι αφού «πούλησε» αριστεροφροσύνη μέσω των ανακοινώσεων του κατηγορώντας τους πάντες για σκληρούς δεξιούς, φασιστές και άλλους χαρακτηρισμούς, αυτός ψήφισε στην Βουλή λίγες μέρες αργότερα τον κο Δημήτρη Καμμένο, γνωστό για τις αντισημητικές του δηλώσεις, ως αντιπρόεδρο της Βουλής. Στην Πέλλα λοιπόν το αριστερόμετρο χτύπησε κόκκινο ενώ στην Αθήνα ψήφισε ένα γνήσιο εκφραστή τουλάχιστον της σκληρής δεξιάς στον τόπο μας.


Εμείς θα συμβουλεύαμε τον κο Σηφάκη να επιστρέψει στην μετριοπάθεια, στην σεμνότητα και την ταπεινότητα χωρίς υστεροβουλίες, υπερβολές και λεκτικές φανφάρες. Άλλωστε  οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα. Ή ακόμη καλύτερα είναι σαν τους ροδάκινοπαραγωγούς, που είναι αλλεργικοί στο χνούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more