Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Χωρίς αστυνόμευση τις 5 από τις 7 ημέρες η περιοχή της Κρύας Βρύσης κατά τις βραδινές ώρες 10 μ.μ. με 6 π.μ. !

Του δημοσιογράφου Λύσανδρου Αμιτζόγλου 



   Δεν πέρασαν δύο μήνες από την οριστική υποβάθμιση του Α.Τ. Κρύας Βρύσης σε Σταθμό και οι δυσκολίες άρχισαν να είναι ορατές. Η έλλειψη φύλαξης ολόκληρης της περιοχής της Κρύας Βρύσης ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες είναι σχεδόν καθημερινό γεγονός . Όπως είχαμε γράψει και σε παλιότερο ρεπορτάζ μας , με την υποβάθμιση του Α.Τ. σε Σταθμό,  οι έλεγχοι καθώς και τα σοβαρά τροχονομικά περιστατικά πλέον έχουν περάσει στην ευθύνη της Τροχαίας Γιαννιτσών. Άρα εφόσον συμβεί κάτι σοβαρό γίνεται τηλεφώνημα και έρχεται μετά από κανένα 20 λεπτο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να επαλειφθεί του συμβάντος η τροχαία Γιαννιτσών. Επίσης  τους θερινούς μήνες που λειτουργεί ο πεζόδρομος στην  Κρύα Βρύση ό έλεγχος για τυχόν παραβιάσεις του,  γίνονται επίσης από τους άνδρες τις τροχαίας Γιαννιτσών συνοδευόμενοι και από έναν άνδρα του Σταθμού της Κρύας Βρύσης, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος υπηρεσιακά. Και αυτό όμως δεν συμβαίνει κάθε μέρα αφού όπως  ανακαλύψαμε μετά από έρευνά μας η αστυνομική κάλυψη της συγκεκριμένης ευρύτερης περιοχής και από τις ώρες 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί υπάρχει μόνο Παρασκευή και Σάββατο.
Αυτό συμβαίνει , διότι πολλές φορές τις βραδινές ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό Κρύας Βρύσης βρίσκεται μόνος ένας άνδρας υπηρεσία και άρα ουσιαστικά λειτουργεί ως φύλακας του οπλισμού και γενικά του κτηρίου, χωρίς να έχει την δυνατότητα ούτε καν τον έλεγχο εκτός του κτηρίου της υπηρεσίας του, αφού ακόμα και το ασύρματο τηλέφωνο είναι χαλασμένο (!!!) ώστε να μπορέσει έστω να μετακινηθεί για τον έλεγχο των διερχόμενων οχημάτων ακριβώς μπροστά από το δημαρχείο και τον σταθμό όπου βρίσκονται εντός του πεζόδρομού !  
    Γεγονός βέβαια είναι και πρέπει να το επισημάνουμε ότι τόσο με την έναρξη λειτουργίας του πεζόδρομου όσο και κατά την διάρκεια των καθημερινών υπηρεσιών της,  η τροχαία Γιαννιτσών με επικεφαλής της τον διοικητή της κ. Βελόπουλο καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες με βάση και τις υπηρεσιακές δυνατότητες που έχει, ώστε να βάζει μία τάξη τροχονομικά στην περιοχή της Κρύας Βρύσης χωρίς όμως να φτάνει μόνο αυτό.
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και τις δύο ημέρες που κυκλοφορεί και ελέγχει το όχημα της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης τις δύο ώρες της 8ωρης υπηρεσίας του βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας για τους εκεί τροχονομικούς έλεγχους !
 Έτσι μετά την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για υποβάθμιση του Α.Τ. Κρύας Βρύσης σε Α.Σ., ήρθε και η υπηρεσιακή υποβάθμιση από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας με την ελλειμματική αστυνόμευση της περιοχής του κάμπου της Κρύας Βρύσης. Χαρακτηριστικό του λόγου το αληθές είναι η επικοινωνία μας την Κυριακή το βράδυ με την αστυνομική διεύθυνση στην Έδεσσα, για την αποστολή υπηρεσιακού οχήματος, λέγοντας μας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης οχήματος και φυσικά προσωπικού για να σταλεί εκείνη την ώρα στην περιοχή της Κρύας Βρύσης,  παρά μόνο αυτό μπορεί να συμβεί από το όχημα που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία και  εφόσον υπήρχε κλήση για κάποιο σοβαρό τροχονομικό ή ασφάλειας περιστατικό.
Εάν τώρα αυτή η κατάσταση δεν λέγετε υποβάθμιση και κατάταξη σε Β΄ Κατηγορία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Κρύας Βρύσης με τα νέα δεδομένα, πως λέγετε κυρίες και κύριοι κυβερνόντες βουλευτές αλλά και κύριοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας ;

Βέβαια αναρωτιόμαστε εάν όλ΄ αυτά τα νέα δεδομένα τα γνωρίζει η δημοτική αρχή η και η δημοτική κοινότητα Κρύας Βρύσης και τι ενέργειες ή παρεμβάσεις έχουν κάνει (εάν έχουν γίνει) για να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά, αλλά και για να επανέλθει στους πολίτες το ελάχιστο δυνατό αίσθημα ασφάλειας τους ! 

1 σχόλιο:

  1. Μόνο την ΟΠΚΕ βλέπω στα μέρη μας. Να είναι καλά τα παιδιά. Έρχονται συχνά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more