Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΗΣ



Και  άλλα  θέματα  καθημερινότητας του Δημότη


ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εδέσσης ξεκίνησε αφού διαπιστώθηκε απαρτία.
 Αρχικά  αναφέρθηκε πρόβλημα, μετά από παράπονα των κατοίκων, στο δρόμο της Σωτήρας  προς τη μεριά της Μαργαρίτας,  όπου  υπάρχει κλίση του εδάφους,  εκεί όταν περνάνε τα απορριμματοφόρα  άλλου δήμου χύνονται  λύματα,  με αποτέλεσμα  η δυσοσμία να είναι ανυπόφορη. Ζητήθηκε να γίνει σύσταση στους υπαίτιους του προβλήματος.
 Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από   σημεία  δρόμων του δήμου,   όπου χρειάζεται να μπει  ή να αντικατασταθεί  καθρέπτης ή πινακίδα για την ασφαλέστερη μετακίνηση, ακόμα,  καταγγέλθηκε η ύπαρξη εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, σε δρόμο της πόλης( κοντά στη λαϊκή ), τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης και πρέπει να απομακρυνθούν.
Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ήταν  ότι,  έχει δρομολογηθεί , μετά από έκθεση από την υπηρεσία, η προμήθεια σημάνσεων, καθρεπτών και  πινακίδων. Όσο για τα αυτοκίνητα  θα υπάρξει φροντίδα  να απομακρυνθούν.
 Η  ενίσχυση των 428.000 ευρώ, που κατάφερε να πάρει ο δήμος Έδεσσας από την ένταξη των υπαλλήλων της Α. Ε τουριστικής καταρρακτών, αναφέρθηκε από το δήμαρχο σαν μεγάλη επιτυχία.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ  κ. ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ ː Σε επιστολή της, που έστειλε προς το Δ.Σ., ζήτησε την ενίσχυση του ΠΕΔΥ . Μία γιατρός εξυπηρετεί  με δύο μέρες παρουσία,   σε συνταγογράφηση, ιατρικές γνωματεύσεις, βιβλιάρια υγείας και άλλα έκτακτα και τακτικά περιστατικά. Απαραίτητη θεωρεί την πρόσληψη ή μετακίνηση τριών ιατρών γενικής ιατρικής  προς το ΠΕΔΥ.  Ακόμα,  ζητά τη λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου του ΠΕΔΥ, το οποίο είναι στελεχωμένο με ιατρό αλλά  υπολείπεται μια γνωμάτευση ακτινοφυσικού για να λειτουργήσει.
Ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο  να εκδώσει ψήφισμα υποστήριξης αλλά και να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσεων. Πέρασαν  ομόφωνα οι προτάσεις της κ. Ταμβίσκου και η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να βοηθήσει.
Σ αυτό το δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκαν ομόφωνα ειδικά  θέματα, τεχνικά,  οικονομικά  και εκτός ημερησίας διάταξης, ένα μόνο κατά  πλειοψηφία.


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more