Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΟΖΑΡ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεδρίαση Γενικής συνέλευσης Λουτρών Πόζαρ

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Με το σύνθημα ΄΄Τουρισμός 4 εποχών΄΄ πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεδρίαση των μετόχων των Λουτρών Λουτρακίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος  Αριδαίας.
Προτάθηκε, και με τη συναίνεση του σώματος προήδρευσε της διαδικασίας ο κ. Χουρσόγλου, ο οποίος πραγματικά, προς τιμήν του φρόντισε να διεξαχθεί η διαδικασία ομαλά αφού ήταν άψογος.
Αρχικά, από τον πρόεδρο της επιχείρησης των Λουτρών και δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο ακούστηκαν τα ζητήματα προς ψήφιση και ο απολογισμός των πεπραγμένων.
Ο κ. Μπίνος χαρακτήρισε τη Λουτρόπολη σημαντική για την περιοχή. Ευχήθηκε να κλείσει ομαλά η διαδικασία. Τόνισε πως, το πρώτο μέλημα ήταν ο εξορθολογισμός των οικονομικών μεγεθών για να περάσει στη συνέχεια η επιχείρηση σε θετικό πρόσημο. Χαρακτήρισε τη χρονιά του 2016 επιτυχημένη και παρουσίασε στοιχεία κερδοφορίας 500.000 ευρώ περίπου, μέσα από μια  ορθή διαχείριση και παράλληλα χωρίς οφειλές, δάνεια και απλήρωτους εργαζόμενους.
Αναφέρθηκε στα μεγέθη κερδών και ζημιών από το 1999 που λειτουργεί η επιχείρηση μέχρι σήμερα. Η αύξηση του κέρδους είναι σήμερα της τάξης του 33,85%.
Έγινε αναλυτική αναφορά στις αγωγές  κατά της επιχείρησης,  που αφορούν κυρίως οικονομικές διεκδικήσεις και οι περισσότερες είναι από το 2010, το έτος που δεν έχει κλείσει και η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη.
Τόνισε ο κ. Μπίνος το κομμάτι των έργων που γίνανε, 32 παρεμβάσεις όπως οι καινούργιες πισίνες και έργα στον περιβάλλοντα χώρο, αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη όπως ο υδροηλεκτρικός που μπορεί να φέρει έσοδα και  να αποτελέσει  πόλο έλξης και για τα σχολεία, και στα έργα που σχεδιάζονται για να υλοποιηθούν.
Στάθηκε στο πολύ σημαντικό κομμάτι της διαφήμισης και της προβολής, όπου δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και είχε αποτελέσματα, με αύξηση στην επισκεψιμότητα της τάξης των 27% . Η αύξηση του τζίρου από το 15 στο 16 είναι 17,2% με πρώτη την τοπική Λουτρόπολη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και την Ελλάδα.
Αναφέρθηκε στην κοπή γραμματοσήμων που προβάλλουν τη Λουτρόπολη σε συνεργασία με τον ΕΛΤΑ.
Ο απώτερος στόχος είναι με την αύξηση της επισκεψιμότητας και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών  να αυξηθούν τα κέρδη.
Αναφέρθηκε στο συνεδριακό τουρισμό που αναβαθμίζει την περιοχή, στα προβλήματα στάθμευσης που σχεδιάζεται πολύ σύντομα να λυθούν με νέα έργα, στη συζήτηση που πρέπει να γίνει για την αξιοποίηση των ακινήτων και ζήτησε προτάσεις για όλα τα προβλήματα της Λουτρόπολης.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΒΕΣΚΟΥː
Δήλωσε πως δεν είναι αρκετά ευχαριστημένος από τα βήματα που γίνανε, ζήτησε άλματα. Ανέφερε τα προβλήματα με τα WC στις εξωτερικές πισίνες, τον βιολογικό καθαρισμό, μίλησε για  καθυστέρηση στον υδροηλεκτρικό, την καθυστέρηση στην ανακαίνιση των κατεστραμμένων παρακείμενων ξενοδοχείων, παράπονα για το μουσείο. Ο κ. Μπίνος ακούγοντας τον κ. Βέσκο να λέει όλα τα προηγούμενα απόρησε, επειδή    ήταν αντιπρόεδρος και συμμετείχε σε όλους τους στρατηγικούς σχεδιασμούς μέχρι πρόσφατα.
Στην παρέμβασή του ο κ. Βέσκος ακόμη έθεσε θέμα με τα χρήματα που λαμβάνει από τον προϋπολογισμό του δήμου η ιστοσελίδα  Aridaia news,  από την οποία όπως χαρακτηριστικά είπε καθυβρίζεται.  Ζήτησε από τη λογίστρια να μάθει πόσα παίρνει το συγκεκριμένο μέσο και έθεσε θέμα μη ψήφισης αυτού του κομματιού. Τελικά όμως επειδή θα υπήρχε πρόβλημα και για το υπόλοιπο κομμάτι δέχτηκε τον ισολογισμό ως έχει.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΠΑΣΟΗ ː
Χαρακτήρισε την παρέμβαση χωρίς όραμα και σχέδιο και ζήτησε ένα συνολικό σχεδιασμό και όχι έργα βιτρίνας. Ζήτησε να αλλάξει ο πρόεδρος και να οριστεί άτομο που αποκλειστικά θα ασχολείται με τα λουτρά. Χαρακτήρισε τη νότια πλευρά   αναξιοποίητη και ρώτησε για κάποιο σχεδιασμό αξιοποίησής της.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ː
Ζήτησε να μην επιβαρυνθεί άλλο το περιβάλλον στην περιοχή και   καινοτόμες ιδέες μέσα από τα σχετικά ταξίδια του κ. Μπίνου. Δήλωσε προβληματισμένος από τη συμπεριφορά του μέσου που ανέφερε και ο κ. Βέσκος και ζήτησε στοιχεία χρηματοδότησής του, τα οποία αφού πήρε, και επειδή χωρίς το κομμάτι  αυτό δε θα περνούσε ο ισολογισμός τον ψήφισε ως έχει.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΚΟΓΙΟΥ ː
Ζήτησε την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Σωσάνδρας.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ː
Στήριξε με τον καλύτερο τρόπο την εισήγηση του κ. Μπίνου για όλα τα θέματα, τονίζοντας τα έργα που θα προκύψουν και για την ευρύτερη περιοχή από τα πολλά έσοδα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ː
Ζήτησε  άμεσα διεθνή διαγωνισμό και απαραίτητη συνεργασία με εξειδικευμένο στέλεχος που θα πληρώνεται ανάλογα,  και εισιτήριο ι ευρώ για κάθε επισκέπτη.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ː
Χαρακτήρισε το καταστατικό παλαιωμένο και ανακόλουθο  καθώς είναι από το 1999.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ː
Αναφέρθηκε στις 17.000 ευρώ, που από τα έσοδα των Λουτρών μεταφέρθηκαν για τις ανάγκες του Δήμου Αλμωπίας. Τα  μερίσματα που δόθηκαν στους μετόχους. Το αρσενικό που μπορεί να αφαιρεθεί από το νερό. Παραδέχθηκε πως τα καταστατικά πρέπει να τροποποιούνται και να λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα.
Η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ κ. ΠΛΕΣΚΑ και ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ κ.ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ παρουσίασαν όλα τα στοιχεία αναλυτικά του ισολογισμού σχετικά με την επιχείρηση και ζήτησαν την ψήφισή τους. Μάλιστα επειδή επέμειναν, ειδικά ο κ. Βέσκος και ο. κ. Ασβεστόπουλος αλλά και άλλοι, να δοθούν αναλυτικά τα ποσά που δαπανώνται στα Μ.Μ.Ε. 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΠΡΟΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ  ΧΡΗΣΤΩΝ
1. Για τη χρηματοοικονομική θέση, τις επιδόσεις και τα λοιπά πληροφοριακά στοιχεία της Εταιρείας κατά την εξεταζόμενη χρήση.
2. Για τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης χρήσης και την επίδρασή τους στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.
3. Για τις προοπτικές και τους στρατηγικούς στόχους και της εταιρείας.
4.Για τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν για την εταιρεία.
5. Για τις συναλλαγές που έγιναν μεταξύ της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν μερών.

6. Για τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη της εξεταζόμενης χρήσης έως και την σύναξη της παρούσης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more