Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


Στις 22 Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο,  εορτάζεται σε όλη την Ευρώπη η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
 Η προσπάθεια που γίνεται είναι προς την κατεύθυνση οι πολίτες να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους  το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα πόδια τους.
Στην Αριδαία η ΔΗ.Κ.Ε.Α με πρωταγωνιστή τον πρόεδρό της κ. Κώστα Ζαχαριάδη, διοργάνωσε τριήμερο  εκδηλώσεων με στόχο -- εκτός από τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων-- τη διαπαιδαγώγηση προς την κατεύθυνση της  άσκησης και σωματικής υγείας, αλλά ταυτόχρονα και την προστασία του περιβάλλοντος με όλα τα οφέλη που προκύπτουν.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ποδηλατική βόλτα με τη συμμετοχή  των δημοτικών σχολείων Αριδαίας. Περίπου 250-300 μαθητές με τα ποδήλατά τους βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να δείξουν πως το ποδήλατο σέβεται το περιβάλλον και προσφέρει άσκηση και υγεία σ αυτόν που το χρησιμοποιεί. Με την βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας έκλεισαν οι δρόμοι και η προσπάθεια στέφτηκε με επιτυχία.
Το Σάββατο η ποδηλατική βόλτα ήταν με τη συμμετοχή Συλλόγων και πολιτών.  Τη δραστηριότητα συντόνισαν ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α κ. Κώστας  Ζαχαριάδης, η κ. Μαγδαληνή Γεωργίου εκπρόσωπος φίλων του ποδηλάτου και ο κ. Πέτρος Τσαρκνιάς πρόεδρος του ομίλου αντισφαίρισης.  Συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και αφού διέσχισαν την πόλη  με ποδήλατα, περνώντας μέσα από τον κεντρικό πεζόδρομο,  έφτασαν στο γήπεδο αντισφαίρισης της Αριδαίας, στον δρόμο προς την Πιπεριά.  Εκεί  εκτός  από  τένις  έπαιξαν  διάφορα άλλα παιχνίδια, ακόμα με τη βοήθεια των συνοδών βουνού , ατόμων που αποφοίτησαν από το  αξιόλογο  Ι.Ε.Κ Αριδαίας,  διδάχτηκαν πως γίνεται σωστά η ποδηλασία.
Την Κυριακή,  από  το πρωί μέχρι το μεσημέρι στήθηκαν δίχτυα στον κεντρικό πεζόδρομο  της πόλης, στο πλαίσιο του οδικού τένις, και έπαιξαν όλοι όσοι ήθελαν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ  ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ː
« Με τη συνεργασία των τεσσάρων διευθυντών των δημοτικών σχολίων Αριδαίας και την αρωγή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, 250-300 μαθητές  με ποδήλατα διέσχισαν την πόλη. Είχαμε  μια πολύ όμορφη εκδήλωση και ασφαλή, περάσαμε το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε αθλητισμό, πρέπει να ασχολούμαστε με το ποδήλατο και το περπάτημα. Πρέπει οι δρόμοι στις πόλεις που ζούμε να είναι πιο ελεύθεροι από αυτοκίνητα για να  μπει το ποδήλατο και το περπάτημα στη ζωή μας.
Μια δεύτερη δράση με τα ίδια μηνύματα,  από πολίτες και συλλόγους με ποδήλατα, αυτή τη φορά σε σχέση με την αντισφαίριση. Όλοι μαζί θα πάμε στο χώρο της αντισφαίρισης προς την Πιπεριά όπου θα γίνουν  πολλές δραστηριότητες.
Την Κυριακή, σε ένα κλειστό από αυτοκίνητα πεζόδρομο  θα παίξουμε τένις  στην πόλη για να φανεί στην πράξη πόσο πιο ευχάριστη είναι η διαφορετική εικόνα.
Το ζητούμενο είναι, να περάσουμε μηνύματα για καλύτερο τρόπο ζωής σε σχέση με την αγάπη για τον αθλητισμό και το περιβάλλον που είναι η ίδια η ζωή μας. Προσπαθούμε, και με τον τρόπο που ανταποκρίνεται ο κόσμος  έχουμε κερδίσει και συμπάθειες. Για το μέλλον προγραμματίζουμε και άλλες δραστηριότητες ».  
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΄΄ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ΄΄ κ. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ː
« Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να έχουμε πόλεις  με περισσότερα ποδήλατα και πεζούς και λιγότερα αυτοκίνητα.  Η  άσκηση και η υγεία πρέπει να μπουν στην καθημερινότητά μας. Η  συμμόρφωση είναι δύσκολη για μερικούς, αλλά δεν τα παρατάμε συνεχίζουμε… ».
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  κ. ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΡΚΙΑΣ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ː « Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Με τους φίλους του ποδηλάτου θα διασχίσουμε την πόλη και θα βρεθούμε στο γήπεδο αντισφαίρισης Αριδαίας για πολλές δραστηριότητες.  Εκεί οι Συνοδοί Βουνού- εκπαιδευτές θα μας κάνουν μαθήματα σωστής ποδηλασίας.
Την Κυριακή οι γονείς με τον καφέ τους μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους, στον  κλειστό από αυτοκίνητα κεντρικό πεζόδρομο, για να παίξουν τένις. Θέλουμε οι πολίτες να δουν πόσο πιο όμορφη είναι η πόλη μας χωρίς τα αυτοκίνητα στο
 κέντρο ».       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more