Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

12Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ






ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Διήμερη πολιτιστική  συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στο Λυκόστομο Αριδαίας το Σάββατο 14 και την Κυριακή  15 του Οκτώβρη 2017.  Ήταν προγραμματισμένη για 7 και 8 του μηνός, αλλά λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε.
Το κάστανο αποτελεί τοπικό προϊόν και σε αφθονία στην περιοχή. Με αφορμή  τη συγκομιδή του, τα τελευταία δώδεκα χρόνια ανελλιπώς, γιορτάζουν οι κάτοικοι.
Συμμετέχουν στη διοργάνωση ο Μορφωτικός Σύλλογος Λυκοστόμου  « Λυκόφως », ο Αθλητικός Σύλλογος  « Μαύρη  Θύελλα »  και όλοι οι κάτοικοι του χωριού.
Τόπος συνάντησης ο χώρος έξω από το πρώην κέντρο νεότητας. Ψητά κάστανα γεύτηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι αλλά και μεζέδες, σε μια καταπληκτική βραδιά μουσικής και παραδοσιακών χορών.
Χόρεψαν ː το Σάββατο το παιδικό τμήμα Μ.Σ. Λυκοστόμου ΄΄ το Λυκόφως΄΄και ο Μ.Σ. Άγρα. Συνόδεψε  η ορχήστρα ΄΄Παραδοσιακό  Μεράκι΄΄
Την Κυριακή ο Π. Σ. Νεοχωρούδας  ΄΄ο Μέγας Αλέξανδρος΄΄,  ο Σύλλογος Ποντίων Κρύας Βρύσης και ο Π.Σ. Ανατολικού ΄΄η Βαλμάδα΄΄. Συνόδεψε η ορχήστρα     ΄΄Μακεδονικό Μεράκι΄΄
Στο όμορφο αυτό αντάμωμα παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος,  οι αντιδήμαρχοι ː Στέφανος Αβραμίκας, Χρήστος Γεωργίου,  Ιωάννης Ρώσσης και από την αντιπολίτευση ο Δημήτριος Πασόης, επίσης, οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more